Ravensburger Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de feestdagen en heb je nog geen Tip Toi in huis? Dan is dit een absolute aanrader waar je kind meerdere jaren heel veel plezier van zal hebben. De Tip Toi mijn grote Wereldatlas! 

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Tip Toi mijn grote Wereldatlas is te koop als starter set. Dit betekent dat je er ook een Tip Toi stift bij krijgt en een kabeltje om de stift aan te sluiten op je computer. Dit is nodig om de bestanden te downloaden van de verschillende Tip Toi producten. Onze stift staat bijvoorbeeld al vol met andere Tip Toi producten waaronder: Dierenset boerderij, Wij leren Engels, eerste letters leren  en Op de boerderij.  Ook hebben we nog de Met Sinterklaas krijgt dochterlief de Berner Sennen hond en de Berner Sennen pup en met Kerst krijgt ze van ons het spel Mijn lichaam. Met haar verjaardag kreeg ze de magie van het lezen en de monsterlijke muziekschool (Van deze laatste vier wil ik nog een review schrijven.) Ja je leest het goed. Wij zijn groot fan van Tip Toi!

De Tip Toi stift

Tip Toi mijn grote Wereldatlas Tip Toi mijn grote Wereldatlas Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Bij Tip Toi mijn grote Wereldatlas zit een nieuwe stift die er steviger uitziet dan de oude versie. Zo is er geen flapje meer om de ingangen voor USB poort en koptelefoon en zitten de geluidsknoppen meer omhoog. Een ander groot verschil is dat er nu een voetje bijzit om de Tip Toi stift in te zetten. Zo kan hij niet meer van tafel afrollen ( wat bij ons wel eens is gebeurd.. oeps).

De wereldkaart

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

In de doos van Tip Toi mijn grote Wereldatlas zit ook een grote wereldkaart waar je aparte geluidsbestanden voor kunt downloaden. Het verbaast mij nog steeds maar ja zelfs op deze flinterdunne poster zit technologie verborgen waar je met de Tip Toi stift heel veel kennis kunt toveren. Zo voelt het toch een beetje voor mij hoor dat toveren met techniek!

Alle vlaggen staan erop en over de meeste landen en werelddelen en dieren kun je wat leren.

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Mijn grote wereldatlas is een stevig boek op hetzelfde formaat als de andere boeken en daarmee dus duidelijk herkenbaar voor je kind. De aan knop en instructie knoppen zitten op dezelfde plek dus dochterlief kon direct aan de slag.

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

In de grote wereldatlas kun je van alles leren en zien over onder andere de wereldzeeën, grote rivieren, gebergten, manier van leven, de dieren, de landschappen en nog veel meer!

In het boek van de grote wereldatlas leer je van alles over de continenten Europa, Azië, Afrika, Amerika, Australië, Arctica en Antarctica.

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Over Afrika leer je bijvoorbeeld dat het het warmste continent is, dat je hier de Sahara kunt vinden, over de regenwouden en savannen en nog veel meer. Wist je dat het continent de vorm heeft van het oor van de Afrikaanse olifant? En wist je dat er in Zuid Afrika ook pinguïns voorkomen?

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Zuid Amerika lijkt op vorm op Zuid Afrika maar is kleiner. In Zuid Amerika ligt een groot regenwoud, en de langste bergketen van de wereld. In het regenwoud komen heel veel slangen voor..

Tip Toi mijn grote Wereldatlas

Als laatste pagina komen we in de stad van Pauline en Finn. Daar wordt een multicultureel feest gevierd. Veel mensen hebben wat uit hun vaderland meegenomen en verkopen dat.

Zo leren we wat over een kimono, Afrikaanse maskers, Franse crepes, zien we een slangenbezweerder, verschillende  muzikanten en kun je naar 2 liedjes luisteren!

Dit boek van Ravensburger Tip Toi staat weer vol met kennis! Onze dochter kan er de komende jaren in elk geval mee vooruit en wij leren stiekem mee!

Tip Toi mijn grote wereldatlas is bij Bol te koop voor €38,99 via mijn affiliatelink Dit lijkt misschien een duur cadeau, maar stiekem is het ook een leuke manier om Aardrijkskunde en Geschiedenis te leren over de hele wereld!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

  1. Mijn zoon zag hem al op de reclame en riep heel hard die wil ik haha. Ik ga er nog even over nadenken hij is wel iets buiten ons budget helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.