Tip Toi: Eerste Letters leren

Wat als je kind al eerder toe is aan letters leren dan op school wordt aangeboden? Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. En wat super leuk als dochterlief haar favoriete TipToi van Ravensburger dan uitkomt met een Leer spel avontuur, om de eerste letters leren mogelijk te maken op de juiste manier! 

Tip Toi Eerste letters

eerste letters leren

Om het Mijn leer spel avontuur eerste letters boek te kunnen gebruiken heb je een Tip Toi pen nodig. En nu denk je misschien een wat? Dus ik leg er graag nog even wat over uit.

Wat is Tip Toi?

Tip Toi is een interactief leersysteem waar je boeken, spellen en puzzels bij horen. Het is een innovatief leersysteem om spelenderwijs de wereld te ontdekken. De kaarten en boeken zitten bomvol met elektronische intelligentie om helemaal zelfstandig elke keer weer wat nieuws te leren.

Een Tip Toi stift?

tip toi stift

De Tip Toi stift is het controle systeem van alle boeken en spellen van dit unieke leersysteem. De stift is eenvoudig te bedienen en is goed vast te houden door kinderen.

De Tip Toi stift praat en maakt geluiden met een hoogwaardige geluidskwaliteit.

En voor de techneuten 😉 met een optische sensor zet het onzichtbare codes om in geluiden!

Ja het is echt ongelooflijk waar ik als kind met Electro speelde, wat voor toen al een uitvinding was is het nu de Tip Toi stift en mijn dochter is er verslaafd aan!

Eerste letters leren

Nu weer terug naar het boek Eerste letters want dat is waar deze review over gaat.

Wat mij al gelijk opviel is dat de letters op de manier worden uitgesproken zoals de scholen van nu dit ook doen. Fonetisch om sneller te leren.

Onderaan elke pagina staan verschillende symbolen om te luisteren, liedjes te zingen, spelletjes te spelen en moeilijke vragen te beantwoorden. De mogelijkheden per pagina zijn eindeloos!

Het verhaal van Lotte en Max

Als ouder kun je ook zonder de Tip Toi stift ( stel je bent hem vergeten of de batterijen zijn op) het boek Eerste letters gebruiken om voor te lezen en plaatjes te benoemen.

eerste letters leren

Zo volgen we Lotte en Max die op de kleuterschool zijn aangekomen en de vele posters aan de wand bewonderen. Deze posters zijn de letters van het alfabet.

In de bloemengroep wordt geknutseld voor Pasen. Je kunt woorden zoeken met een E, P of M en woorden zoeken die met elkaar rijmen.

Lotte wordt vroeger van school gehaald want ze moet naar de kinderarts voor een inenting. Op deze pagina zoeken we woorden met een N, A of R en er is van alles te ontdekken.

Lotte en Max zijn op vakantie aan zee. We zoeken woorden met een Z, L of S en zoeken woorden bij plaatjes op.

De papa van Lot en Max is jarig tijd voor een barbecue in de tuin. We zoeken woorden met een G, V of D en we oefenen het aantal lettergrepen.

Lotte en Max zijn gezellig op de boerderij! We zoeken woorden met een K,H en B en leren weer wat bij over de dieren.

eerste letters leren

Tijd voor een picknick in het bos gezellig naast de wildzwijn weide. We zoeken woorden met een W, P of J en voegen twee woorden samen tot 1 woord.

Lotte is met oma naar station gegaan en er is van alles te zien op het station. We zoeken woorden met een T, K of D.

Wat vinden wij ervan?

Zo leren de kinderen dus al spelenderwijs 21 letters uit het alfabet! Door de verschillende moeilijkheidsniveaus is er voor elke leeftijd wel wat te leren en te ontdekken. De eerste letters leren is nog nooit zo leuk geweest met dit interactieve spel voor kinderen van 4-7 jaar.

De eerste letters leren met Tip Toi van Ravensburger is voor onze dochter in elk geval een groot succes, want zij wil heel graag zelf leren lezen. Op deze manier kan ze zelfstandig al een heel eind komen!

Eerste letters is voor €19,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

De Tip Toi stift is voor €37,99 / 39,99 te koop bij Bol via mijn affiliatelink.

De software voor elk spel en boek kun je gratis downloaden op de site van Ravensburger.

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.