Skip to Content

Kinderuitje: Stoomtrein Haaksbergen – Boekelo voor Jong en oud

Vorig jaar aan het einde van het treinseizoen gingen wij een paar keer met de stroomtrein Haaksbergen – Boekelo.  Een geweldig kinderuitje maar ook zeker voor alle leeftijden daarboven. Want er is van alles te zien en te ontdekken in het museum in Boekelo en het museum in Haaksbergen! 

Stroomtrein Haaksbergen – Boekelo

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

Manlief is geboren in Borne en mijn schoonouders wonen in Boekelo. Zo gek is het dus niet om met dochterlief en oupa en omi op stap te gaan met de stroomtrein. Vanaf hun tuin horen wij namelijk op zondag altijd de stoomfluit als de trein rijdt en dat heeft dochterlief goed door wat dat betekent: Dan gaan we met de stoomtrein Haaksbergen-Boekelo! Hiep hoi.

Museum buurtspoorweg

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

In Haaksbergen staat een van de locaties van het Museum buurtspoorweg. Hier kun je diverse stoom en dieseltreinen vinden die goed worden onderhouden door heel veel vrijwilligers. Er zijn verschillende rijtuigen, goederenwagens, Rongenwagens en nog veel meer wagens die mij doen duizelen. Voor echte trein fans is het hier goed vertoeven in elk geval.

stroomtrein Haaksbergen - Boekelo

Er is ook een leuke wachtruimte met levensgrote poppen die gesprekken voeren helemaal van vroeger.

Er is een leuk souvenirwinkeltje en er is een horeca gelegenheid waar leuke puzzels van vroeger liggen om te maken.

halte Zoutindustrie

zoutindustrie

Deze halte met dubbelspoor en eilandperron ligt tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Tijdens drukkere dagen waarop meer treinen rijden wordt deze halte gebruikt om de treinen elkaar te laten passeren.

zoutindustrie
stroomtrein Haaksbergen Boekelo

Zit jij niet in de stroomtrein Haaksbergen – Boekelo, maar wil je foto’s maken van mensen in de trein. Dan is het hard racen maar dan kun je tussendoor foto’s maken bij de Zoutindustrie.

Station Boekelo

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

De tweede locatie van het museum is station Boekelo. Ook hier kun je rijtuigen en wagens vinden en voor kinderen is hier ook veel te doen.

Voor kinderen

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

Voor kinderen is er in Boekelo van alles te doen. Er staan kleine treinen waar ze in kunnen spelen. Vaak is Thomas de Trein er ook! Super leuk voor de kleine kinderen.

thomas de trein
spelen met treinen
stroomtrein Haaksbergen Boekelo
stroomtrein Haaksbergen Boekelo
stroomtrein Haaksbergen Boekelo

Er zijn verschillende speeltafels om aan te spelen met duplo/ lego, kleine treintjes en houten speelgoed.

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

En er staat een groot springkussen!

stroomtrein Haaksbergen Boekelo

Terwijl de jeugd zich vermaakt aan de speeltafels en het springkussen vermaakt de oudere jeugd zich bij deze prachtige model spoorbaan!

Kindvriendelijkheid stroomtrein Haaksbergen – Boekelo

Beide locaties zijn enorm kindvriendelijk. Maar ook erg vriendelijk naar de volwassenen. Ze nemen goed de tijd om je alles uit te leggen en de vrijwilligers hebben duidelijk plezier in hun werk. Er is op beide locaties echt van alles te zien en te ontdekken waardoor het een ideaal uitstapje is voor jong en oud.

Pop up restaurant op Rails

Nieuw in 2017 is het pop restaurant van restaurant ’t Lansink. Tijdens deze rit rijdt je met de stroomtrein Haaksbergen – Boekelo en kan ondertussen genieten van culinaire hoogstandjes.

De eerste rit was op zaterdag 9 april en het was een smaakvol succes. Klik op de facebooksite van Marieke Dijkhof voor een sfeerimpressie. Voor het verslag van deze rit kijk je op de site van chefsfriends.nl.

Zouden ze geïnspireerd zijn door mijn vrienden van de Hoftrammm?

Leuke agenda punten stroomtrein Haaksbergen – Boekelo

Voor de gene die snel wat leuke data van de stroomtrein Haaksbergen – Boekelo in hun agenda willen reserveren!

Feestelijke korting!

Vanwege het 50-jarig jubileum en de bouw van de kruising van de spoorweg en N18, bieden Noaber18 (aannemer N18) en Museum Buurtspoorweg bezoekers in de periode van 2 april tot maandag 22 mei een flinke korting op de entreeprijzen. Tevens rijdt de trein in deze periode van Haaksbergen tot halte Stepelo. Bij Stepelo kunnen reizigers uitstappen om een kijkje te nemen bij de bouw van het viaduct over de N18. Museumlocatie Boekelo is in deze periode gesloten, van Stepelo wordt er  weer teruggereden naar Haaksbergen waar extra activiteiten georganiseerd worden.

25 mei Hemelvaart, ‘50 jaar Museum Buurtspoorweg’

Dé voorjaarsviering van het jubileum. Museum Buurtspoorweg heeft veel moois in petto en wil het startsein van het rijseizoen extra bijzonder maken. Ze zijn bezig om een gastlocomotief naar Twente te halen die de activiteiten extra glans geeft.

De halte Boekelo is dan weer open!

8, 9 en 10 augustus Bouwen met LEGO

Inmiddels een begrip in Twente en omstreken. De museumloods te Boekelo is gedurende deze dagen geheel omgetoverd tot de wereld van de legostenen. En ook wij zijn vorig jaar geweest. Het is echt super leuk om erbij te zijn en te genieten van alle Lego en Duplo bouwwerken die zijn opgezet en er is voor de kinderen ook genoeg om mee te bouwen en er zijn zelfs wat winkeltjes!

De stroomtrein Haaksbergen – Boekelo rijden natuurlijk ook!

Lees ook deze blog met het spoorwegmuseum

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nicole Orriëns

Friday 28th of April 2017

Haaksbergen is voor ons goed te doen, dus dit ga ik noteren voor de zomervakantie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.