Kikker in het kinderboekenmuseum – een uitstapje met peuter en kleuter

Een tijdje geleden ging ik samen met dochterlief op stap naar Kikker in het kinderboekenmuseum in Den Haag. Een leuk uitstapje met de trein naar de stad waar ik groot ben gebracht. En het leukste was toch wel dat er van alles te beleven is!

Kikker in het kinderboekenmuseum

Als je bij Centraal Station naar buiten stapt dan kan het niet missen. Een groot bord met Kikker in het kinderboekenmuseum. Weg verrassing en een rennende dochter die heel snel naar kikker wilde gaan haha. Ok mama had al gescoord met een treinritje, maar kikker is toch ook echt een hit bij ons.

Kikker in het kinderboekenmuseum

Op zaterdag 10 december 2016 opende het Kinderboekenmuseum een nieuwe Kikker-tentoonstelling. Wij stapten in de wereld van kikker, een wereld van 150m2! Hier komen Kikker en zijn vriendjes tot leven. Schatgraven met Beer, Schaatsen met Eend, Klussen met Rat, Bakken met Varkentje, Lezen met Haas en springen met Kikker! Ps. De expositie is in het Nederlands en in het Engels te volgen!

Ik maakte een fotoverslag!

Overal staan leuke fragmenten uit de prentenboeken van Max Velthuijs.

Vissen met magneten en zitten in de boot kijkend naar een verhaal.

Kijken in de huisjes van onder andere Eend en  Haas

Luisteren naar een verhaal, springen als Kikker en kamperen als Rat

Lekker in een groot bed of schaatsen met Eend

Het bankje van Rat bouwen met een zaag, hamer en spijkers en verf. Interactief!

En het dak van Varkentje reparen.

Dit en nog veel meer is er te doen bij Kikker in het kinderboekenmuseum. En voor de kinderen liggen er echte kikkerbroekjes om aan te doen. Schoenen moeten uit, maar er liggen overzakjes voor de ouders die hun schoenen niet uit willen doen.

Voor kinderen vanaf 1 jaar tot 99 jaar ­čśë

ABC met de dieren mee

Naast Kikker in het kinderboekenmuseum is er ook een leuke tentoonstelling van ABC met de dieren mee. Zo kom je via het alfabat langs Nijntje, Dikkie dik, Rupsje Nooitgenoeg, Vos en Haas, Pim en Pom en ga zo maar door. De kinderen kunnen al klimmend, klauterend, kruipend door alle prentenboeken heen gaan. Absoluut feest is het nachtpannenkoeken eten natuurlijk.

De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

De vaste tentoonstelling ABC met de dieren mee is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Spuitelf en Pim en Pom

Verkleden en op de knopjes drukken voor echte brandweer geluiden!

Kleine ezel en de verborgen letters

Bij het openen van een boekje hoor je de letter gezegd worden zoals ze dat nu leren op school. Op een grote plaat achter je staan de letters verstopt.

Nachtpannenkoeken

Heel leuk gedaan met pannenkoeken van kurk waar de letters en klanken uit zijn gesneden als een puzzel. De houten stoelen van de prentenboeken bekend in Nederland staan vast op de vloer.

Dikkie Dik, Elmer en Wilbur en de Kleine ijsbeer

Via de geluiden gaan de kinderen in het doolhof op zoek naar Dikkie DIk.

Zwart wit Wilbur en aan de andere kant is een kleurige Elmer.

De ijsschotsen van de kleine ijsbeer waren heel erg leuk!

Aan alle twee de kanten van de ijsschotsen staan letters en klanken. Ze zijn te verplaatsen waardoor je je eigen hindernisbaan van ijsschotsen kunt maken.

Nijntje bij Kikker in het kinderboekenmuseum

Hier vond dochterlief het erg leuk. Je kon kleuren met waterstiften, of op een tafel waar tekeningen uit waren gesneden lekker krassen met een potloodje.  En er stond een leuke glijbaan! Nijntje bij Kikker in het kinderboekenmuseum wat een pret!

Rupsje nooitgenoeg

Ik denk bijna net zo groot als de ruimte van Kikker in het kinderboekenmuseum is deze leuke presentatie van Rupsje nooitgenoeg.

Na al het eten werd het rupsje een coconnetje en toen een prachtige vlinder! Kinderen kruipen hier met heel veel plezier doorheen en tellen en benoemen alles wat het rupsje eet.

Papiria bij Kikker in het kinderboekenmuseum

Voor grote broers en zussen is er beneden nog een tentoonstelling over Papiria. Hier zijn we ook even kort geweest. Deze voorstelling is leuk vanaf 7 jaar ongeveer.

Met een slurper kun je je eigen verhaallijn maken. Dochterlief koos voor een lieve heks onder andere. Aan het einde van je verhaallijn als je je slurper inlevert krijg je hier een leuk kaartje van. (pinpas formaat).

Gelukkig was er ook nog wat te knutselen dat vindt dochterlief altijd leuk!

Na ons bezoek aan kikker in het kinderboekenmuseum, ABC met de dieren en Papiria gingen we weer lekker met de trein terug naar huis.

Op mijn vraag aan dochterlief wat ze het allerleukste vond?

Kikker, Rupsje Nooitgenoeg en Nijntje!

Een zeer leuk uitstapje voor Peuters en Kleuters. Oudere broers en zussen redden zich beneden wel ­čśë

Annie MG Schmidt is nu ook in het kinderboekenmuseum

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.