Skip to Content

Kinderplanbord met pictogrammen – een handig overzicht voor kinderen

Hoe bereid je je kind nou het beste voor op school en alle veranderingen die dit met zich meebrengt. Wel overblijven, niet overblijven. Wie brengt je, wie haalt je op. Waar ga je na school naar toe? Naar de gastouder, naar de BSO, naar oma/opa, naar huis? Voor een kind veranderd er veel meer dan je als ouder in eerste instantie bij stil staat. Ik zocht de hulp in van een planbord! Een speciaal kinderplanbord! 

Kinderplanbord

kinderplanbord

Wil jij je kind structuur, houvast en overzicht geven dan zijn planborden het juiste product hiervoor. Ik zocht dus specifiek een kinderplanbord.  Eerder blogde ik al over de peuteractiviteiten planner. Ook in de klas wordt er vaak met een activiteiten planner gewerkt. Bij dochterlief hebben ze kaarten van Jip en Janneke bijvoorbeeld voor de verschillende activiteiten.

Ik zocht echt een kinderplanbord waar dochterlief ook een ontwikkeling van tijdsbesef zou doormaken. Dus niet alleen iets waar de activiteiten van de dag op staan, maar eigenlijk van de hele week. Zodat ze ook de dagen van de week leert kennen.

kinderplanbord met pictogrammen

Op de site van kinderplanborden.nl staan er veel verschillende planborden voor kinderen. Er zijn hele grote planborden en ook kleine planborden. Net wat goed voelt bij jouw situatie en de samenstelling van je gezin.

Wat maakt een planbord succesvol?

Van te voren bedacht ik voor mijzelf wat ik precies met een planbord wilde bereiken voor mijzelf maar ook voor dochterlief.

  • Klein formaat, maar wel makkelijk te bekijken
  • Een bord die ik op kan hangen
  • Een bord waar ik niet met stiften in de weer hoef
  • Flexibel in gebruik bij wisselingen
  • Niet te veel toeters en bellen

Daarnaast wilde ik gebruik maken van pictogrammen die makkelijk aan te passen waren en duidelijk waren. Ik wilde voldoende variatie en genoeg pictogrammen om elke dag ook dezelfde plaatjes te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld over tanden poetsen en naar bed gaan. De plaatjes moesten aantrekkelijk en vrolijk zijn en op het planbord passen!

Planbord Strand

kinderplanbord met pictogrammen

Ik kwam uit bij planbord strand en bij de pictogrammen van Morgenster en de beloning magneetjes.

Terwijl ik druk bezig was met een eerste planning op het kinderplanbord, was dochterlief gelijk enthousiast nog veel meer magneten aan het uitdrukken! Ze was er in elk geval gelijk heel enthousiast over!

Gebruik kinderplanbord

De afgelopen weken hebben wij het kinderplanbord al meerdere keren heel handig kunnen gebruiken.

  • 1 keer in de twee weken slaapt dochterlief een nachtje bij oma en is ze daar twee dagen aan het spelen
  • We gingen een lang weekend naar oupa en omi met koffer en de auto!
  • Dochterlief ging oefenen op school
  • Dochterlief ging elke dag naar school!

Hierbij eet papa ook niet elke avond thuis en wij merkten dat dit voor haar ook wat onrust gaf dus dat pas ik ook zoveel mogelijk op zondag al aan dat ze weet waar ze aan toe is.

Als vast moment pakken wij de zondag rond etenstijd om het planbord waar nodig aan te passen. Gaat ze bijvoorbeeld een keer naar de tandarts dan kunnen we dat makkelijk invoegen in de planning. En dan weet zij door het kinderplanbord hoeveel nachtjes het nog slapen is.

Maar ook met het wennen met school was het kinderplanbord echt een groot succes. Ze kon precies aflezen hoeveel nachtjes slapen het nog was voor ze eindelijk weer naar school mocht gaan.

kinderplanbord met pictogrammen

De beloningsmagneetjes hebben wij al gebruikt doordat dochterlief opeens weer in haar broek ging plassen vlak voor ze mocht gaan wennen op school. Duidelijk zenuwachtig natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling!

Op de planborden kan overigens ook gewoon geschreven worden met whiteboard stiften. Deze accessoires en alle pictogrammen en de planborden vind je met nog veel meer informatie over het gebruik van de borden op hun website.

Gebruik jij een kinderplanbord voor je kind(eren)?

Lees ook deze blogs

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.