Eindelijk naar school! De eerste schooldag

Eindelijk naar school. Ja eindelijk is vandaag de officiële eerste schooldag van dochterlief. Waar sommige moeders een traantje laten, en misschien ook wel sommige vaders trouwens. Of zo lang mogelijk in de klas bij hun kind blijven zitten om maar zo lang mogelijk je kind te willen beschermen, knuffelen of wat dan ook was dat bij ons niet het geval. 

Eindelijk naar school!

20170310_081413_resized

Dochterlief zei het zelf al een op de eerste wendag. Mag ik nu eindelijk naar school? Ja je mag maar je gaat eerst nog 5 ochtenden wennen voor je echt naar school gaat.

“Wennen? Wat is dat?” Nou dan ga je kennis maken met de meester en op maandag met de juf. ( jaja dochterlief heeft 4 dagen een geweldige meester!! ) En ook met alle kindjes in de klas. En dan ga je leren hoe het op school gaat. Wat de regels zijn, waar al het speelgoed staat, waar de wc is en nog veel meer. “Leuk” was haar antwoord en ze ging weer spelen.

Nu was het wennen voor haar amper wennen te noemen. Ze deed al gelijk volop mee en trok direct naar de oudste kleuters toe. Zelfs de juffrouw maakte een klein foutje door haar al voor te stellen aan de overblijfmoeders en was mij glad vergeten om 12 uur. Haha

Eerste schooldag

eindelijk naar school

Maar vandaag is het dan eindelijk haar eerste schooldag. De dag dat ze eindelijk naar school mag voor het echt! Al laat ik haar wel vanmiddag thuis eerst maar eens kijken hoe ze zo’n hele week volhoudt. De woensdag- en vrijdagmiddag is ze sowieso vrij dus heeft ze mooi even een korte en lange dag om en om. Een hele week naar school is toch wat anders dan 2 ochtenden per week.

Alhoewel ik eerder denk dat dochterlief vanmiddag boos zal zijn dat ik haar ophaal want de rest van de klas blijft wel op school. Dan zal ik al mijn charmes in de strijd moeten gooien en haar uitleggen waarom ik haar nog even thuis laat 😉 haha

En voor mama en papa?

Papa is trots op zijn kleine grote meid die met veel plezier naar school gaat.

Mama is opgelucht en blij dat dochterlief eindelijk met grotere kindjes mag gaan spelen en op school hopelijk werkjes van groep 2 mee mag doen zodat ze voldoende uitdaging krijgt.

Eindelijk niet van alles zoeken op internet om aan haar leerbehoefte te voldoen. Geen vellen vol schrijfoefeningen, rekenoefeningen en zoek de verschillen plaatjes. Als ze thuis komt en zin heeft om wat te doen mag ze lekker vrij knutselen in de hoop dat ze op school genoeg uitdaging heeft gekregen.

Voor mama is het een opluchting dat dochterlief eindelijk naar school mag gaan. Want eerder beginnen was niet mogelijk vanwege de verzekering van school.

Was jij opgelucht of verdrietig toen je kindje voor het eerst naar school ging? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

3 Responses

  1. Ik help wel een traantje gelaten hoor. Maar wel dat mijn dochtertje het niet zag. Ze schreeuwde alles bij elkaar en de juffrouw moest haar echt afleiden. Heeft ruim 2 weken geduurd voordat dat over was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.