Coronaproof traktaties, een inspiratie voor trakteren op school

We hebben kortgeleden al een kinderverjaardag in coronatijd gevierd. Dus nu de scholen weer open zijn is het tijd voor trakteren op school! Naast een gezond voedingsbeleid is er nu natuurlijk ook een coronabeleid. In het algemeen geld de regel: voorverpakt uit de winkel, dicht laten en meenemen naar huis als vuistregel met de traktaties nu. Coronaproof traktaties zijn gelukkig net zo leuk en ik geef jullie wat inspiratie!

coronaproof traktatie

Coronaproof traktaties

Laat ik beginnen met onze eigen traktatie. Ik wist het dit jaar niet zeker wat nou wel of niet mag. Ook was het niet zeker of de school wel open zou gaan en of ik de deur uit zou komen door de sneeuwval. Ik heb dus gekozen voor een traktatie wat altijd houdbaar is, lang van te voren gemaakt kan worden. En totaal allergieproof is. Het is namelijk niet eetbaar; kleipotspinnen! De eerste van deze coronaproof traktaties is echt heel leuk geworden vind ik zelf. Via Bol kan je alles bestellen maar uiteraard ook via andere plekken. Zo had ik de traktatiepotjes klei bij Top1toys goedkoper gevonden, alleen is de levertijd wat langer daar.

Ik heb dus coronaproof traktaties uitdeel potjes van Play-Doh gekocht en chenille draden. Deze heb ik doormidden geknipt en die weer dubbel gevouwen. Ook heb ik kleine pomponnetjes gebruikt als lichaampje. Die had ik nog liggen. Ik modeleer eerst de pootjes en doe er dan een dot lijm op van mijn lijmpistool. Dat druk ik voorzichtig aan met een pompon lichaampje. Wat wiebeloogjes erop en het is al bijna klaar! Bij de klei zitten ook feeststickers. Die heb ik op de onderkant geplakt met een touwtje ertussen waaraan een kaartje hangt met een persoonlijke tekst. Het kan ook zonder lichaampje maar ik vind het met leuker. Geeft je coronaproof traktaties meer body.

Benodigdheden kleipotspinnen

Per persoon voor een coronaproof traktatie

 • klein potje klei
 • 2 chenille draden door midden geknipt
 • eventueel een bolletje/pompon als lichaam, ik heb de afmeting 40mm gebruikt
 • 1 of 2 wiebeloogjes
 • lijmpistool
 • touwtje en kaartje
coronaproof traktatie

Meer inspiratie voor coronaproof traktaties

Bij Mamascrapelle hebben we al eerder een handige en leuke inspiratieblog gemaakt over leuke traktaties: Lees hier de traktatieblog. Daar zitten ook een paar toffe coronaproof traktaties! Zie de foto’s hieronder voor inspiratie.

 • Scoor leuke plastic dieren en bind hier een doosje met rozijntje of ander lekkers aan vast. Pak het doosje desnoods nog leuk in.
 • Versier je eigen knijpfruit zakjes
 • Een leuke tip van reviewer Tanja voor coronaproof traktaties: pakjes oreo met een photoboot accessoire
 • Je kan sowieso veel leuks met doosjes gedroogd fruit: pak het in en plak een veertje op, teken een gezichtje en je hebt indiaantjes.
 • Creatief met fruit: Een banaan leent zich goed om op te tekenen. plak er een servet om en tover het om in een piraat. Of bedenk iets anders.
 • Creatief met fruit: Appels en mandarijnen lenen zich ook goed hiervoor!

Uitbesteden

Heb je geen zin om zelf creatief aan de slag te gaan met coronaproof kindertraktaties dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden. Bij Funlab weten ze wel hoe ze dat kunnen doen. Zij maken de verjaardag van je kind nog feestelijker door iedere cadeauverpakking te personaliseren. Ook zorgt Funlab voor een stukje gemak, want de verpakkingen zijn kant en klaar te bestellen, inclusief snoep. De uitdeelcadeautjes zijn voor je in elkaar gezet en worden kant en klaar bij je thuis geleverd! Dat is pas makkelijk trakteren!

Wat deze coronaproof traktatie bijzonder maakt is dat niet alleen de naam van de jarige erop komt te staan, maar ook de naam van alle vrienden of klasgenoten! Het bestelproces is gemakkelijk en door het uit te besteden scheelt het mama of papa heel veel tijd. Daar kunnen we deze gekke periode soms niet genoeg van hebben immers.
Een super leuke persoonlijk cadeau dus, en een feest om mee te trakteren of rekening te kunnen houd met voedselallergieën als een kind iets niet mag.

Wil je graag beeld zien? Bekijk ons Pinterest bord met coronaproof traktaties! We hebben een toffe verzameling gemaakt daar. Ik vind er echt veel leuks tussen zitten voor een geslaagde coronaproof traktatie.

Extra coronaproof traktaties linkjes

Lees ook deze corona gerelateerde blogs

Footer1

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.