Een donkere slaapkamer met verduisterende raamfolie

Heeft jouw kind in de zomer ook zoveel moeite om in slaap te komen omdat het dan nog zolang licht is? Of wordt jouw kindje in de vroege ochtend al wakker omdat er tussen de gordijnen door de eerste zonnestralen alweer naar binnen piepen? Het blijkt dat heel veel kinderen hier last van hebben. En niet alleen kinderen, ook volwassenen slapen minder goed in de zomer doordat het ‘s avonds erg lang licht blijft en ’s ochtends vroeg alweer licht wordt. Met verduisterende raamfolie los je dit probleem in één klap op. Wil jij ook een donkere slaapkamer lees dan snel verder!

Verduisterende raamfolie voor een donkere slaapkamer

Wil je dus een donkere slaapkamer creëren? Dan kun je dat doen met verduisterende raamfolie. Er zijn twee soorten verduisterend folie voor ramen verkrijgbaar. Eentje die voor 99% verduisterd en eentje die voor 100% verduisterd. Bij die eerste variant komt er nog heel iets licht door het folie heen, bij de tweede blijft je slaapkamer totaal donker. Er kleeft ook een nadeel aan dit raamfolie. Namelijk dat als je dit op je ramen plakt, je er overdag ook niet doorheen kunt kijken. Wat je wel kunt doen is dit verduisteringsfolie tijdelijk op je ramen plakken. Dus dan haal je het er weer af als de winter zich aanmeld. Met sticker verwijderaar zijn dit soort folies ook weer goed van je raam af te krijgen.

donkere slaapkamer
Donkere slaapkamer voor een betere nachtrust

Verduisterend folie beter dan verduisterende gordijnen?

Op de vraag of verduisterend folie beter is dan verduisterende gordijnen kunnen we niet concreet met een ja of nee beantwoorden. Beide opties hebben hun voor en nadelen. Zo zal raamfolie een goedkopere optie zijn dan gordijnen, maar kun je gordijnen overdag open doen. En zo kunnen er bij verduisterende lamellen of rolgordijnen nog kieren zitten waardoor er licht van buiten naar binnen komt. Als je gebruik maakt van verduisteringsfolie kun je je ramen helemaal afplakken en er dus voor zorgen dat er helemaal geen sprankje licht naar binnen komt voor een goede donkere slaapkamer. Je moet dus voor jezelf een overweging maken wat voor jou belangrijk is.

Waar koop je verduisterende folie?

Het verduisterende raamfolie waar wij zojuist over schreven koop je onder andere bij Plakfoliewebshop.nl. Vind je het vervelend dat je overdag niet door de ramen kunt kijken? Dan kun je eventueel ook nog voor een zonwerend tintfolie gaan. De werking van dit folie kun je vergelijken met een zonnebril. Dit is dus niet totaal-verduisterend. Voordeel hiervan is wel weer dat het warmte van de zon tegen houdt en dat je er dus overdag wél door heen kunt kijken. Voor het zonwerende folie geldt eigenlijk dat hoe donkerder het folie is, hoe donkerder het bij jou binnen in huis wordt.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.