Parkeren Kijkduin – een dagje strand met kinderen

Wat is het toch heerlijk weer! Ik geniet altijd enorm van de zon en onze peuter is ook een echt buitenmeisje. Ze vind het heerlijk om buiten in de tuin met de zand water keuken te spelen. Lekker poedelen in een opzetbadje of gewoon in de tuin boekjes lezen of met blokken bouwen. Alles is haar goed zolang het maar buiten is. Even de auto parkeren in Kijkduin en genieten van een dagje strand met kinderen!

Op donderdag heb ik geen gastkindjes en kan ik juist iets doen buiten de deur. Omdat ik al een keer op Kijkduin was geweest toen het rustig was en het nu natuurlijk vakantie is besloot ik mijn nichtje Renate te vragen om mee te gaan. Die was direct enthousiast op haar vrije dag en zo reden we apart in onze auto’s naar het strand. Parkeren Kijkduin is zeker doordeweeks en voor 10 uur geen enkel probleem!

kindvriendelijke kijkduin

Parkeren Kijkduin

Kindvriendelijke kijkduin is best druk in de zomer, maar toch rustiger dan Scheveningen strand! De parkeerplaats (1) waar we normaal parkeren op Kijkduin was al helemaal vol, ook de aanliggende wijk was helemaal bezet. Ik krijg dan altijd medelijden met de mensen die er wonen. Nooit normaal je auto kunnen parkeren voor de deur op mooie zonnige dagen. Met deze tips voor het parkeren Kijkduin kun jij ook je auto kwijt.

kijkduin1

Ook boven op de boulevard (2) was alles vol en zag ik ook al auto’s heel langzaam rondjes rijden. Verder zoeken dus. Ondertussen belde mijn nichtje me op dat zij nog wel een goede plek wist met heel veel parkeerruimte. Parkeren in Kijkduin bij de duinen. Ik was er nog nooit geweest, maar ideaal! Aan de Machiel Vrijehoeklaan (3) is er een hele grote parkeerplaats en ook aan de straat zelf kun je aan beide kanten ruim parkeren.

goede parkeerplek kindvriendelijke kijkduin

Ik dacht eerst nog dat we terug moesten lopen naar de Kijkduinsestraat nadat we de auto hadden geparkeerd in Kijkduin. Maar hier lopen ook gewoon wandelpaadjes door de duinen heen naar het strand. Wel ietwat uitdagend met een buggy, zeker als je in je eentje bent. Met een peuter die goed luistert en zelfstandig trap kan lopen is het goed te doen om het Kijkduin met kinderen te bezoeken.

satellietfoto

Geul bij het Kijkduinse strand.

Er wordt hier veel gekitesurfed waardoor veel mensen denken dat je er niet veilig naar het kindvriendelijke kijkduin toe kan met je kroost. Niks is minder waar. Op de satelliet foto is het nog niet te zien, maar er is een enorme geul gemaakt over een groot gedeelte van het strand waar peuters en kleuters naar hartelust in kunnen poedelen, kleine visjes kunnen ontdekken, in kunnen graven en rennen en zelfs in het ietwat diepere gedeelte lekker kunnen zwemmen. Bijkomend voordeel voor ouders is dat je niet ongerust hoeft te zijn dat je kroost gegrepen wordt door de onstuimige golven van de zee. Parkeren in Kijkduin bij de duinen is bovendien een heel stuk rustiger op het strand dan bij de boulevard.

Dochterlief heeft zich prima vermaakt en zwembandjes waren niet nodig. Er is ook een strandtent aanwezig waar je even naar het toilet kunt gaan en snacks en drinken kunnen halen. Er zijn ook ligbedden die je kunt huren voor de mensen die niet zo van zand houden. En neem vooral lekker veel strandplezier mee!

kindvriendelijke kijkduin

Dus wil je met je peuter/kleuter naar het strand, maar wil je net even wat rustiger liggen, een beschermde speelomgeving, gratis parkeren? Dan raad ik je zeker aan om te parkeren in Kijkduin en te genieten van een dagje strand met kinderen.

Waar gaan jullie meestal liggen op het strand? Kijkduin, Scheveningen, Meijendel of ergens anders?

Lees ook deze blogs

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.