Eerste schooldag na zomervakantie – een goede voorbereiding

Op de ochtend van de eerste schooldag wil je niet stressen om de spullen die je nog bij elkaar moet zoeken. Daarom begin ik ruim op tijd met het verzamelen van de spullen. Maar wat heb je nou nodig voor het nieuwe schooljaar? Ik geef je tips voor de eerste schooldag na de zomervakantie!

Op de ochtend van de eerste schooldag wil je niet stressen. eerste schooldag na de zomervakantie wat leg je klaar? Van rugzak tot broodtrommel

Een goede schooltas

Elk kind moet een goede schooltas hebben. Eentje die lekker valt op de schouders en waar genoeg in kan. Een tassencheck in de zomervakantie is echt niet verkeerd. Zo zag ik dat de onderkant van de schooltas van mijn zoontje helemaal verteerd is. Tijd voor een nieuwe! En mijn dochter gaat dit jaar voor het eerst naar de basisschool. Ook zij heeft een nieuwe tas van ons gekregen, zodat ze helemaal klaar is voor haar nieuwe avontuur. Verder vind ik het erg belangrijk om een naam aan de tas te doen. Zo weet iedereen dat het hun tas is. Voor Isabel heb ik bij Goedgemerkt een tassenhanger laten maken. Super leuk, want ze kon zelf de kleur, lettertype en plaatje kiezen. De tassenhanger zat in het schoolpakket XXL. Een aanrader, want met dit pakket kan je alle schoolspullen labelen! We zijn goed op weg voor de eerste schooldag.

Drinkbeker en broodtrommel

Maar terug naar de schoolspullen voor de eerste schooldag. Onmisbaar is ook een broodtrommel en drinkbeker. Steeds meer scholen willen af van al die drinkpakjes en verpakkingen. De school van mijn zoon is al helemaal verpakkingsvrij. Dus een goede beker die ze zelf open krijgen én niet lekt is een must. Regelmatig wordt zijn beker meegenomen door een ander kind, maar doordat ik er een label op heb geplakt krijg ik hem altijd terug! Ook Isabel heeft nu haar eigen setje uitgezocht. Zo hebben allebei de kinderen iets voor het 10-uurtje en de lunch.

Een tas met gymspullen eerste schooldag na de zomervakantie

Check de gymspullen voor de eerste schooldag! Je bent niet de eerste die zijn kind met te kleine schoenen of kleding naar school stuurt. Daarom check ik, zeker in de zomervakantie, alles. Passen zijn schoenen nog? Hoe zit het met de broek en shirt? En eigenlijk moet ik jullie bekennen dat ik voor elk schooljaar wat nieuws koop. Een lekker nieuw gymsetje en schoenen, want die zijn vaak te klein geworden. Tja, kinderen schijnen in de zomervakantie het hardste te groeien of is dat alleen mijn gedachte? En nog een keertje de tip… Label de kleren en schoenen. Hoe vaak ik als leerkracht niet met 3 schoenen in mijn handen heb gestaan en niemand die wist van wie het was. Met schoenlabels en kledinglabels raken ze hem nooit meer kwijt. Althans kwijt, misschien wel, maar ze worden dan eerder gevonden!

Etui met benodigdheden

Een etui met eigen kleurpotloden en stiften is erg fijn maar niet verplicht voor de eerste schooldag. Sommige scholen geven aan wat je elk jaar mee moet geven aan je kind. Te denken valt dus aan kleurpotloden, lineaal, pennen en gummen. Bij andere scholen krijgen ze het in groep 3 en moeten ze er tot groep 8 mee doen. Check even van tevoren wat ze bij zich moeten hebben. Sowieso kan een etui met kleurpotloden en stiften nooit kwaad. Zo weet je zeker dat ze altijd kunnen kleuren zonder op zoek te moeten naar benodigdheden. Ik heb ooit mijn groep 2 een etui met naam cadeau gedaan. Laatst zag ik dat ze hem nog hadden en ze zitten nu in groep 6! Heel erg leuk.
Je kunt ook schoolspullen bestellen bij de Hema.

Kleding eerste schooldag

Leg de kleding voor de eerste schooldag klaar

Heb je bovenstaande dingen al klaar gelegd voor de eerste schooldag? Dan is het ook handig om een dag van tevoren al de schoolkleding klaar te leggen. Vooral als jouw zoon of dochter voor de allereerste keer naar school gaat. Leg samen het setje klaar. Zo voorkom je een hoop stress op die eerste ochtend. Een eerste schooldag is sowieso altijd spannend. De kinderen komen bij een nieuwe juf en meester, én in een nieuw lokaal. Dit zorgt voor iets meer rust!

Op de ochtend van de eerste schooldag wil je niet stressen. eerste schooldag na de zomervakantie wat leg je klaar? Van rugzak tot broodtrommel
Isabel is er klaar voor!

Wat leg jij klaar voor de eerste schooldag na de zomervakantie?

Door alles klaar te hebben voor de eerste schooldag, zorg ik ervoor dat we die maandag redelijk zonder stress naar school komen. Vooral het labelen van de spullen helpt mij. Het XXL basisschool pakket van Goedgemerkt is echt een aanrader!

Heb jij nog tips voor de eerste schooldag? Wat koop jij altijd in de zomervakantie voor zo’n nieuw schooljaar? Ik ben erg benieuwd hoe jullie je voorbereiden op zo’n eerste schooldag na de zomervakantie. Laat je het ons weten?

pakket goedgemerkt

Lees ook deze blogs

Footer2
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.