Skip to Content

Fluisterstep huren; een milieubewust uitje voor het hele gezin

Heb je wel eens gehoord van een Fluisterstep huren? Ik niet totdat mijn schoonzusje een post op haar Facebookpagina zette. Samen met haar man en twee kinderen hadden ze Fluistersteps gehuurd in Brabant en ze waren helemaal enthousiast. Dat wilde ik ook een keer doen! En zo gezegd, zo gedaan. Wij hebben ook een paar Fluistersteps gehuurd en zijn gaan touren. Wat wij ervan vonden?

gezin
Op pad met het gezin

Uitje

Het mooie weer komt er weer aan en de maatregelen waar we lang mee hebben moeten leven zijn gelukkig allemaal weer opgeheven. We trekken er weer op uit! En of dat nu is met je partner, gezin of hele familie; dat maakt niets uit. Het huren van een Fluisterstep stond nu niet echt bovenaan mijn lijstje van things to do. Ik had er nog nooit van gehoord zelfs. Maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt en een reservering was zo gemaakt. Ons uitje stond gepland!

Fluisterstep huren

Bij deze naam denk je toch meteen aan een step of heb ik dat alleen? Maar niets is minder waar. Het zijn eigenlijk gewoon een soort scooters maar dan elektrisch. Je neemt plaats op de Fluisterstep en door middel van een gashendel geef je gas, net zoals met een scooter of brommer. De Fluistersteps zijn 100% elektrisch en daardoor heel milieuvriendelijk. Geen vervuiling door uitlaatgassen of harde geluiden, alleen stilte. En dat is wel zo fijn als je kijkt naar de omgeving waarin je rijdt. Je bevind je namelijk midden in de natuur en hierdoor hebben de natuur en de dieren die er leven er helemaal geen last van.

Fluistersteps

De Fluistersteps die wij hebben gehuurd komen uit het plaatsje genaamd Zeeland, dat ligt in Noord Brabant. Vanuit ons (Tilburg) is dat een klein uurtje rijden. Dus na een ritje van een klein uurtje hebben wij er zin in om te gaan beginnen.

Volgens Fluistersteps.nl:

De stille manier om de natuur te ontdekken.

Rijden met een route

Bij aankomst staan er al 4 mooie Fluistersteps gereed. Deze leuke activiteit ondernemen we niet alleen met ons gezinnetje maar we hebben er een dagje uit van gemaakt met mijn zusje en haar vriend. We krijgen van de man die de Fluistersteps verhuurd een duidelijke uitleg over het gebruik van de Fluisterstep. Belangrijk maar ook fijn, zodat iedereen weet hoe het werkt en waar je op moet letten. De route wordt verzorgd en krijg je geplastificeerd op een stevig kartonnen bordje mee. Deze kan op de Fluisterstep geplaatst worden, middels een klem op het stuur. Zo kan iemand makkelijk de route bijhouden tijdens het rijden. De route bestaat uit de knooppunten die ook gebruikt worden op fietspaden. Met de Fluistersteps mag je namelijk gewoon gebruik maken van de fietspaden.

De route is werkelijk waar prachtig! Hij gaat dwars door de natuur rondom het plaatsje Zeeland. Je kijkt je ogen uit en het straalt rust uit. De paden zijn goed aangelegd en dat maakt dat het rijden heel prettig verloopt. De nummers die de route aangeven staan overal duidelijk aangegeven en corresponderen goed met de nummers op de route die we hebben meegekregen.

Kinderzitje op de Fluistersteps

Wat mij over de streep trok om een Fluisterstep te gaan huren was niet zozeer het feit dat het mij onwijs leuk leek om te doen of dat we hiermee lekker buiten zouden zijn. Nee het was het feit dat er een kinderzitje achterop de Fluisterstep kan! Ik vind het leuk om samen met mijn man dingen te ondernemen zoals een weekendje weg of naar de bioscoop samen, maar ik vind het nog steeds het allerleukste om samen als gezin dingen te ondernemen.

Deze activiteit is kindproof! Je hebt namelijk bij het boeken van de Fluisterstep de optie om een kinderzitje bij te boeken. Voor maar €5,- wordt er een degelijk en veilig kinderzitje achterop de Fluisterstep geplaatst, waardoor je kindje veilig mee kan. Het zitje is vergelijkbaar met de welbekende fietsstoeltjes; goede driepuntsgordel enz. Veiligheid voorop en dat is hier zeker het geval. Samen genieten van de Fluistersteps is hier met het hele gezin mogelijk!

Tussenstop

Net iets over de helft van onze route besluiten we te stoppen voor een break. Onze dochter achterop vindt het allemaal geweldig en voor haar kan het rijden niet snel genoeg gaan. Maar wij zijn wel toe aan een drankje en een hapje. We stoppen bij een heuse beachclub en zetten de Fluistersteps aan de kant. We ploffen neer op het terras en genieten nog meer van het heerlijke zonnetje dat al de hele tocht op onze hoofden schijnt. Onze dochter trekt snel haar schoenen uit en verdwijnt in de grote speeltuin die bij de beachclub hoort. Wat is dit genieten zeg!

Na een heerlijke lunch en wat drankjes zijn we klaar om weer verder te gaan. We stappen op onze Fluistersteps en vervolgen onze weg via de routekaart die we mee hebben gekregen. Dwars tussen de boerderijen door, langs open velden, tussen de bomen..

Super leuke activiteit en ervaring!

Na nog een klein half uurtje rijden komen we bij ons eindpunt wat tevens ons beginpunt was. De route zit erop en wat hebben we genoten! We hebben deze route gevolgd met heel veel plezier. Er zat afwisseling in de natuur en er zijn genoeg plekjes om onderweg even te stoppen. Wij hebben ongeveer drie kwartier na vertrek een korte stop gedaan in het bos bij een paar bankjes. Deze zijn genoeg te vinden langs de route waardoor je zelf kunt bepalen waar en wanneer je even wilt stoppen. Bijvoorbeeld om wat te eten en drinken als je dat zelf hebt meegenomen in je koeltasje, of omdat je gewoon even van de natuur wilt genieten.

Bij terugkomst leveren we de Fluistersteps in en staan de volgende mensen al klaar om er weer een paar mee te nemen op avontuur. Het inleveren is verder niet heel speciaal; je zet de Fluisterstep weg en meldt je af bij de verhuurder. Deze man heeft best een aantal Fluistersteps staan; de een nog mooier dan de ander. Met of zonder print, metallic of glans. De Fluistersteps staan klaar bij aankomst en je kan kiezen tussen degene die klaarstaan op welke je wilt gaan rijden.

Wij zijn in ieder geval een ervaring en leuke dag rijker! Het is heerlijk om de vrijheid te voelen als je op de Fluisterstep zit. Je beweegt je geruisloos door de natuur, voelt de wind door je haren en in ons geval de zon op ons hoofd. Je bent zelf in controle over hoe hard of zacht je rijdt en hoe vaak je stopt onderweg. Wij vonden een korte en een wat langere stop perfect. Zo konden wij even lekker op het terras zitten en bijkletsen en kon onze dochter even haar benen strekken en energie kwijt in de speeltuin.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

 • Lekker op pad met het hele gezin, familie of juist samen of alleen.
 • Je bent buiten in de natuur.
 • De Fluistersteps zijn 100% elektrisch.
 • Geen lawaai of uitlaatgassen die vrijkomen.
 • Kinderen kunnen mee: kinderen van 1 t/m 4 jaar kunnen achterop in het speciale kinderzitje en kinderen van 5 t/m 17 jaar kunnen gewoon achterop zitten.
 • Je kunt zelf eten en drinken meenemen of tijdens je route ergens stoppen.
 • Door de brede banden heb je een goede en stabiele wegligging.
 • De route is echt prachtig.
 • Leuk dagje uit voor iedereen.

Nadelen (of eigenlijk nadeel want meer dan één kan ik er niet benoemen):

 • Het weer heb je helaas niet in de hand. Wanneer je vooraf reserveert voor een bepaalde datum en het weer is iets minder dan je verwacht had, kan je niet zomaar annuleren bij de aanbieder waar wij via reden. Dit kan alleen als de weersomstandigheden echt slecht zijn. Wel kun je je boeking wijzigen tot 7 dagen voor aanvang. Bij extreem weer wordt in overleg gekeken naar een andere datum. Mocht je toch echt willen annuleren, dan word er 100% van de kosten in rekening gebracht.

Let op:

 • Om een Fluisterstep te mogen besturen moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig bromfietsrijbewijs of een autorijbewijs.
 • De Fluistersteps rijden maximaal 25 km/uur.
 • Zorg dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent voor de uitleg over het gebruik van de Fluistersteps.
 • Ook voor grote groepen zijn er meestal genoeg mogelijkheden
 • Wil je een kinderzitje? Reserveer deze dan mee tijdens het boeken.
 • Vanaf €35,- huur je al een Fluisterstep.

Informatie Fluistersteps

folder

MMDK BV Fluistersteps
Nabbegat 6
5411 RM Zeeland NB
www.fluistersteps.nl

Voor degene die ook een Fluisterstep avontuur aan willen gaan; alvast heel erg veel plezier gewenst!

Footer1
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.