Skip to Content

knutselen zomer – een blog met leuke dingen om te knutselen

Knutselen voor de zomer in deze blog vind je 3 leuke knutseltips. In mijn werk als pedagogisch medewerkster vind ik het leuk om met kinderen creatief bezig te zijn. Creatief is in mijn ogen niet alleen tekenen of kleuren op papier, ofwel in 2D. Creatief is ook met blokken dingen bouwen of met materialen iets tastbaars knutselen in 3D.
Thuis knutsel ik ook graag met mijn dochter en dan vooral voor verjaardagen, Kerstmis en andere gelegenheden. Samen lekker aan tafel zitten met krijtjes, kleurpotloden, stickers, houten letters en washi tape.

Knutselen zomer

De zomer is begonnen en hoewel het weer dat niet altijd uitstraalt, doen deze knutselactiviteiten dit zeker wel! Knutselen voor de zomer zorgt bij iedereen altijd voor een glimlach op het gezicht, want je denkt meteen aan de zon, relaxen en genieten.
Bij kinderen is het thema knutselen voor de zomer ook altijd een hit! Hieronder een paar leuke en vooral simpele ideeën waar je mee aan de slag kunt. Voor jong en oud, jongen of meisje; het maakt niet uit. Pak je knutselspullen erbij en ga lekker knutselen voor de zomer!

Knutselen voor de zomer I knutselen met strijkkralen

knutselen zomer - een blog met leuke dingen om te knutselen. Creatief zomer met strijkkralen een leuk thema kinderen en volwassenen. armbandje

Wie kent ze niet? Strijkkralen waren altijd al en zijn nu nog steeds ontzettend populair onder kinderen. Toen ik vroeger klein was, maakte ik met heel veel precisie een vormpje en vond ik het maar wat leuk om deze, gestreken en wel, trots aan iedereen te laten zien.
Kinderen vinden het maken van een vormpje zeker leuk, maar de concentratie en het geduld is er niet altijd. Vaak zijn de vormpjes vrij groot en dat schrikt soms kinderen ook af. Deze activiteit doet dat zeker niet.
In de zomer komen de blote armen en benen tevoorschijn en daarmee ook mooie sieraden. Eén en één is twee; een armband van strijkkralen it is!

Wat heb je nodig voor deze leuke dingen om te knutselen?

Een pot strijkkralen, touw of elastiek, een oven en een bakplaat met bakpapier. Meer heb je niet nodig om deze leuke activiteit te gaan doen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Zet de strijkkralen met wat afstand van elkaar op de bakplaat; een serieus werkje. De bakplaat gaat 5 minuten de oven in en daardoor worden de strijkkralen zo plat als een dubbeltje. Laat de strijkkralen heel goed afkoelen als ze uit de oven komen!

Wanneer ze afgekoeld zijn, kan de pret beginnen. Rijg de platte strijkkralen aan het touw of het elastiek en leg er een knoopje in aan het einde en klaar is je armband! Aan je arm of aan je enkel; het kan allemaal. Knutselen voor zomer deel I; check!

knutselen zomer - een blog met leuke dingen om te knutselen. Creatief zomer met strijkkralen een leuk thema kinderen en volwassenen.

Is een armbandje nu niets voor jou? Pak dan een rond vormpje en maak deze helemaal zoals jij dat mooi vindt. Laat ergens een aantal pinnetjes van het vormpje leeg en strijk je creatie. Pak een glas, doe er je favoriete drinken in en leg je gestreken rondje op je glas. Rietje door het gaatje en je hebt een super coole zelfgemaakte onderzetter voor op je glas in plaats van eronder. Geen beestjes meer in je drinken; laat de zomer maar komen!

Knutselen voor de zomer II ; Zandtekening maken

Deze knutselopdracht zal je kinderen versteld doen staan, want zand is toch om mee te spelen op het strand of in de zandbak of zandtafel? Nee hoor; je kan ook een mooi kunstwerk maken met zand. Zon, zee, zand; dat denk je toch aan de zomer?

knutselen zomer - een blog met leuke dingen om te knutselen. Creatief zomer met strijkkralen een leuk thema kinderen en volwassenen.

Wat heb je nodig voor deze leuke dingen om te knutselen?

Een stevig stuk karton of papier, een tekening, lijm, zand en als je zelf een tekening gaat tekenen dan heb je ook nog een potlood of stift nodig.
Knutselen voor de zomer met zand; aan wat denk jij meteen als je aan de zomer denkt? Ik aan ijsjes; heerlijk!

Ik zoek dus een afbeelding van ijsjes op en print deze uit. Ik trek deze over op een stevig stuk karton, aangezien het zand erop moet blijven plakken. Een gewoon wit vel uit de printer is niet stevig genoeg. De lijnen van de tekening bedek je met een laagje lijm en daarover heen strooi je het zand. Het zand blijft dan mooi plakken op de lijnen van je tekening. Laat het even goed drogen en veeg dan het overtollige zand van de tekening. En voilà; je zandtekening is klaar! 

Knutselen voor zomer deel II; check!

knutselen zomer - een blog met leuke dingen om te knutselen. Creatief zomer met strijkkralen een leuk thema kinderen en volwassenen.

Knutselen voor de zomer III ; Maak je eigen papegaai

Bij het thema knutselen voor de zomer mogen naar mijn mening dieren niet ontbreken. Natuurlijk zijn er in de winter ook dieren, maar in de zomer ziet alles er altijd toch wat gezelliger en vooral kleurrijker uit. Er is één dier dat altijd kleurrijk is en mij dus een blij en zomers gevoel geeft en dat is de papegaai. Bij deze opdracht staat de papegaai dus centraal.

knutselspullen, stiften, lijm, schaar

Wat heb je nodig voor deze leuke dingen om te knutselen?

Voor deze opdracht heb je niet veel nodig en de meeste dingen heeft iedereen vaak wel standaard in huis. Je hebt nodig; een schaar, lijm, gekleurd papier, stiften, kleurpotloden en papieren bordjes.

Je begint deze activiteit met het over de helft knippen van het papieren bordje. Één deel wordt het lijf, het andere deel wordt het hoofd. Kies de kleuren die je mooi vind; laat je fantasie de vrije loop!
Teken op de ene helft zijn snavel en een oogje. Daarna plak je beide delen aan elkaar waardoor het al op een echte papegaai gaat lijken.
Het gekleurde papier gebruik je voor de staart; welke kleuren vind jij mooi?
Plak de stroken gekleurd papier aan de achterkant van het lijfje vast en je hebt een super mooie staart. De papegaai is klaar; super mooi toch?!

Knutselen voor zomer deel III; check!

knutselen voor de zomer papegaai knutselen

Krijgen jullie na het zien van deze knutselactiviteiten ook zin om aan de slag te gaan? Heel succes en vooral veel plezier met het thema knutselen voor de zomer!

Lees ook deze blogs

Footer1


Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.