Skip to Content

Thema De mooiste vis van de zee – een knutsel en thema tip

Voor het thema de mooiste vis van de zee hebben de kinderen ook flink geknutseld natuurlijk. De mooiste werkjes deel ik graag met jullie! En ook wat voorbereiding tips!

Thema de mooiste vis van de zee voorbereiding

Boodschappen doen is zo’n beetje het eerste dat ik doe als ik een nieuw thema bedenk voor de kinderen. Favoriete winkels zijn Action, Xenos en Prijsmepper. Ook op Ali vind ik vaak leuke dingen voor weinig, maar dan moet ik het thema wel een paar weken van te voren weten!

Bij de Action kocht ik een robotvisje voor in het water. Die zette ik in een vaas midden op tafel en de kinderen keken er ruim een half uur zoet naar. Ik hoefde alleen maar te genieten van hun gezichtjes die vol verwondering toekeken.

Op de site van de vier windstreken, de uitgever van de mooiste vis van de zee bestelde ik postermateriaal waar 2 posters van de mooiste vis bij zaten. Hier kun je trouwens ook leuke les ideeën vinden.

Op Pinterest deed ik een grote speurtocht naar woordkaarten en knutsel ideeën voor thema de mooiste vis.  Zo vond ik op de site van Piekie leuke woordkaarten en memory.

Ouders vraag ik altijd om spullen mee te nemen die bij het thema passen. Zo kreeg ik 3 verschillende uitvoeringen van het originele boek en ook nog twee leuke actieve boeken met flapjes en puzzelstukken te leen.

Bij Hiptafelzeil kocht ik een leuk tafelzeil met visjes! ( die zie je steeds als achtergrond van de foto’s )

Bij de prijsmepper vond ik heel veel Finding Dory en Finding Nemo spullen voor weinig.

de kleine zeemeerming en finding dory

Hier haalde ik onder andere vilten knuffels om zelf te maken, stickervellen, kleurplaten, boekjes om te verven, mini uitdeelboekjes ( ook van de kleine zeemeermin), en vilten stickervellen. Bijna klaar voor het thema de mooiste vis van de zee.

DIY een eigen aquarium

Deze vilt stickervellen gebruikte ik om een eigen aquarium te maken. De kinderen namen schoenendozen mee en deze werden vakkundig geverft. Een dag later toen de verf droog was mochten ze gaan plakken. Die van dochterlief staat op de rand van haar bed zo mooi vindt ze het geworden! Hij heeft daar 3 jaar gestaan!
Kijk eens op de site van voor mijn kleintje voor een prachtige printable pakket voor onderwaterwereld knutselen.

De mooiste vis van de zee knutsel 1

Thema de mooiste vis van de zee

Bij de Action had ik prachtige stickerlint gevonden die precies de glinsterende schubben van de mooiste vis van de zee zijn. Die plakte ik op papier en knipte er schubben van. Ook nog van allemaal andere stukjes papier.

Op een mooiste vis omtrek plakte ik plakpapier en zo konden ze schubben plakken. Best lastig want dat plakken en kleine vingertjes samen is nog niet altijd makkelijk!

De mooiste vis van de zee knutsel 2

cd versieren met bling bling voor Ik vertel je over de voorbereiding van thema de mooiste vis van de zee en de knutselwerkjes die wij hebben gedaan met kinderen 0-6 jaar.

Thema de mooiste vis van de zee kan natuurlijk niet zonder prachtige schitterende vissen. Cd’s zijn ideaal hiervoor en laat ik daar nou dozen vol van hebben. Elk kind kreeg twee cd’s en versierde deze met glimmers die ik ook bij de Action vandaan had gehaald. En deze plakte ik weer op een mooiste vis.

Ik vertel je over de voorbereiding van thema de mooiste vis van de zee en de knutselwerkjes die wij hebben gedaan met kinderen 0-6 jaar. waterverf

En heb je een BSO’er in huis? Dan laat je ze met waterwerf de mooiste vis van de zee naschilderen!

Finding Dory en Finding Nemo

Ik vertel je over de voorbereiding van thema de mooiste vis van de zee en de knutselwerkjes die wij hebben gedaan met kinderen 0-6 jaar. finding nemo en dory handafdrukken

Ja de vaste volgers van mijn thema zaten er al op te wachten. Hoe zit het dan met de handjes? Tada! Die werden omgetoverd tot Dory en Nemo. De vriendjes van de mooiste vis van de zee 🙂

Sensopathisch spel Thema de mooiste vis van de zee

Ja ook de Sensopathische ontwikkeling waar ik zo dol op ben, kreeg een bijzonder plekje in dit thema. Wekenlang stond deze bak op tafel en hier werd elke dag wel even in gegraaid. We gingen ‘blind’ op zoek naar zeedieren en koraal en schelpen.

thema de mooiste vis aquabeads waterkrallen
thema de mooiste vis aquabeads waterkrallen waterparels

De gewone zeedieren met koraal komen van de Hema. De glow in the dark zeesterren en schelpen en de waterparels komen van ALI.

Op Netflix kun je een documentaire vinden over de oceaan. Hij is in het Engels, en dat is soms maar goed ook met al dat eet en jaaggedrag van die vissen 😉 En op bol vond ik zelfs een dvd van Thema de mooiste vis van de zee.

tv kijken visjes

Hier hebben we een paar keer met de oudste peuters naar zitten kijken. Ik moet zeggen ik vind het zelf ook erg interessant! De kinderen vonden het trouwens geweldig toen ze Doktersvissen zagen! Net als Dory!

Uiteraard werden er ook kleurplaten gekleurd en met knuffels gespeeld. Bij de Hoogvliet kun je nu sparen voor een stickeralbum over de oceaan en gave knuffels. Die gaan in de bak voor volgend jaar! Want thema de mooiste vis is net als thema piraten en thema sprookjes een favoriet bij de kinderen heb ik al gemerkt!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.