DIY Piraten thema knutsels 0-6 jaar

Het is al weer even geleden dat wij thema piraten hadden, maar ik heb toch nog wat leuke blogs ingepland staan die ik graag nog wil delen met jullie. De kinderen maakten verschillende Piraten thema knutsels! Kijk je mee?

Piraten thema knutsels

Thema piraten is echt een geweldig thema om met jonge kinderen te doen. Zowel de dreumes, als peuter als kleuter hadden deze maand de tijd van hun leven en gingen naast de vele verkleedkleren, prentenboeken ook helemaal los met alle knutselprojecten.

Maak je eigen schatkist deel 1

DIY Piraten thema

Voor deze activiteit deed ik boodschappen bij de Action. Je kon er twee soorten kleine doosjes halen en ik haalde wat juwelen. Samen met knutsellijm en een lijmkwast gingen de kindjes enthousiast aan de slag met hun schatkist!

piraten thema knutsels

Een goede knutselactiviteit voor de fijne motoriek! Zelfs de dreumesen deden vol overgave op hun eigen manier mee! Wel 1 op 1 doen in verband met de kleine onderdelen dan natuurlijk. ( P.s. dochterlief is hier een piratenprinses /flamenco danseres.)

Maak je eigen schatkist deel 2

DIY Piraten thema

Voor deze activiteit gingen de kinderen aan de slag met bruine verf die ze op een eierdoos van 6 stuks verfden. Ze vonden het heerlijk om gewoon lekker wild te kwasten en helemaal rondom. Met als gevolg dat de knutselmatten goed vies waren en hun handen ook haha. Zolang zij pret hebben en lekker bezig zijn vind ik alles prima.

DIY Piraten thema
DIY Piraten thema

Aan het einde van het thema kregen de kindjes dit schatkist mee naar huis en ik verfde er zelf twee gele strepen op met wat gouden glitters. Als verrassing kregen de kindjes er een schatkistje met snoepjes in en een fluitje van een piraat. ( Daar zullen de ouders vast blij mee zijn geweest hihi )

Een piratenkijker

thema piraten

Een piraat is geen echte piraat zonder verrekijker natuurlijk. De kindjes wilden deze bijna allemaal graag in het zwart hebben, alhoewel ik ook andere kleurden verf aanbood. Ik gebruikte hier keukenrollen voor trouwens en leerde kinderen om de vingers in de rol te doen om zodoende hun vingers zo goed als schoon te houden. ( althans dat probeerde ik ze te leren )

Een piratenhoed

thema piraten

Bij al die leuke piraten thema knutsels hoort natuurlijk ook een echte piratenhoed. Ik vond hem alleen zwart een beetje saai en de kinderen mochten hier lekker op stickeren met allemaal piraten stickers. Een goede oefening voor de fijne motoriek weer en ook leuk om te zien hoe ouder ze worden hoe “netter” de stickers worden opgeplakt.

Een tatoeage zetten

thema piraten

Dochterlief zette bij mij met stiften een heuse tatoeage op mijn arm. Ik kan helaas de foto niet meer terugvinden van het eindresultaat maar het had wel wat weg uiteindelijk van een onbewoond eiland in de zee haha. Zij had dikke pret en had nog net haar tong niet uit haar mond terwijl ze super geconcentreerd bezig was.

Ook kregen de kinderen een opstrijkplaatje op hun arm van een anker of piratenschip wat ze allemaal heel erg stoer vonden!

Een piratenschip

thema piraten

Natuurlijk werd er ook flink gekleurd aan een piratenschip. DIt was echter wel een heel groot project en daarom kregen de kinderen het mee naar huis om het thuis af te maken. Ik heb eigenlijk geen idee of ze het ook af hebben gemaakt.

thema piraten

Mijn voorbeeld vonden ze in elk geval erg leuk en daar werd dan ook veel mee gespeeld!

Een piraten zwaard

DIY Piraten thema

Ik was eigenlijk wat anders van plan met dit zwaard, maar de kinderen hadden geen zin om te prikken of om te knippen. Ik had het al overgetrokken op bruin karton en de stempels zijn dan niet goed te zien. Dus ik pakte de hele kleine stickertjes erbij die ik bij de Action had gehaald en daar gingen ze vrolijk mee aan de slag.

Pak de haai!

DIY Piraten thema

Oeps niet echt een knutsel, maar wel pret voor 10 was het middag tussendoortje met een soepstengel een dropveter en een haai/dolfijn snoepje! MHMHM jammie!

Handen kunst

20170330_165955_resized

Ik vind het altijd leuk om tijdens thema’s ook de handen en of voeten te verven. De kinderen vinden het ook altijd prachtig wat ik er nu weer van maak.

DIt keer maakte ik een piraat en een vlaggenschip, alhoewel de vlaggenschip van dochterlief niet heel erg goed is gelukt helaas. Maar als je weet wat het is.. dan zie je het hopelijk wel!

Ik hoop dat jullie met deze piraten thema knutsels een hoop inspiratie hebben opgedaan en anders neem gerust een kijkje op mijn Pinterest voor nog meer knutselprojecten.

Dit vind je misschien ook leuk:

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.