DIY Piraten thema knutsels 0-6 jaar – een creatief feestje

Geef jij een piraten kinderfeestje dan zijn deze piraten thema knutsels erg handig om achter de hand te hebben. Makkelijk voor te bereiden en de kinderen vinden het een feest om hiermee aan de slag te gaan! Heel veel plezier!

Piraten thema knutsels

Thema piraten is echt een geweldig thema om met jonge kinderen te doen. Zowel de dreumes, als peuter als kleuter hadden deze maand de tijd van hun leven en gingen naast de vele verkleedkleren, prentenboeken ook helemaal los met alle piraten thema knutsels.

Maak je eigen schatkist deel 1

schatkist knutselen

Voor deze piraten thema knutsels deed ik boodschappen bij de Action. Je kon er twee soorten kleine houten doosjes halen en ik haalde wat juwelen. Samen met knutsellijm en een lijmkwast gingen de kindjes enthousiast aan de slag met hun schatkist!

piraten thema knutsels
piraten thema knutsels

Een goede knutselactiviteit voor de fijne motoriek! Zelfs de dreumesen deden vol overgave op hun eigen manier mee! Wel 1 op 1 doen in verband met de kleine onderdelen dan natuurlijk. ( P.s. dochterlief is hier een piratenprinses /flamenco danseres.)

Maak je eigen schatkist deel 2

piraten thema knutsels

Voor deze piraten thema knutsels gingen de kinderen aan de slag met bruine verf die ze op een eierdoos van 6 stuks verfden. Ze vonden het heerlijk om gewoon lekker wild te kwasten en helemaal rondom. Met als gevolg dat de knutselmatten goed vies waren en hun handen ook haha. Zolang zij pret hebben en lekker bezig zijn vind ik alles prima.

Aan het einde van het thema kregen de kindjes dit schatkist mee naar huis en ik verfde er zelf twee gele strepen op met wat gouden glitters. Als verrassing kregen de kindjes er een schatkistje met snoepjes in en een fluitje van een piraat. ( Daar zullen de ouders vast blij mee zijn geweest hihi )

Piraten thema knutsels – Een piratenkijker

piraten thema knutsels

Een piraat is geen echte piraat zonder verrekijker natuurlijk. De kindjes wilden deze bijna allemaal graag in het zwart hebben, alhoewel ik ook andere kleurden verf aanbood. Ik gebruikte hier keukenrollen voor trouwens en leerde kinderen om de vingers in de rol te doen om zodoende hun vingers zo goed als schoon te houden. ( althans dat probeerde ik ze te leren )

Piraten thema knutsels – Een piratenhoed

piraten hoed knutselen

Bij al die leuke piraten thema knutsels hoort natuurlijk ook een echte piratenhoed. Ik vond hem alleen zwart een beetje saai en de kinderen mochten hier lekker op stickeren met allemaal piraten stickers. Een goede oefening voor de fijne motoriek weer en ook leuk om te zien hoe ouder ze worden hoe “netter” de stickers worden opgeplakt.

Een tatoeage zetten

Dochterlief zette bij mij met stiften een heuse tatoeage op mijn arm. Ik kan helaas de foto niet meer terugvinden van het eindresultaat maar het had wel wat weg uiteindelijk van een onbewoond eiland in de zee haha. Zij had dikke pret en had nog net haar tong niet uit haar mond terwijl ze super geconcentreerd bezig was.

Ook kregen de kinderen een opstrijkplaatje op hun arm van een anker of piratenschip wat ze allemaal heel erg stoer vonden!

Een piraten zwaard

zwaard knutselen
piraten thema knutsels

Ik was eigenlijk wat anders van plan met dit zwaard, maar de kinderen hadden geen zin om te prikken of om te knippen. Ik had het al overgetrokken op bruin karton en de stempels zijn dan niet goed te zien. Dus ik pakte de hele kleine stickertjes erbij die ik bij de Action had gehaald en daar gingen ze vrolijk mee aan de slag.

Pak de haai!

piraten thema knutsels

Oeps niet echt een knutsel, maar wel pret voor 10 was het middag tussendoortje met een soepstengel een dropveter en een haai/dolfijn snoepje! MHMHM jammie!

Handen kunst

piraten thema knutsels

Ik vind het altijd leuk om tijdens thema’s ook de handen en of voeten te verven. De kinderen vinden het ook altijd prachtig wat ik er nu weer van maak.

DIt keer maakte ik een piraat en een vlaggenschip, alhoewel de vlaggenschip van dochterlief niet heel erg goed is gelukt helaas. Maar als je weet wat het is.. dan zie je het hopelijk wel!

Ik hoop dat jullie met deze piraten thema knutsels een hoop inspiratie hebben opgedaan en anders neem gerust een kijkje op mijn Pinterest voor nog meer knutselprojecten.

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.