Wie is het? Piraten. Een heerlijk speelboek om mee te nemen.

Vinden jouw kinderen het ook zo leuk om “Wie is het?” te spelen? Die van mij wel en het liefst overal. Met dit speelboek vind ik het niet erg om overal Wie is het? Piraten te spelen!

Wie is het? Piraten

Gek op “Wie is het?”

Mijn kinderen zijn gek op “Wie is het?” en toen ik “Wie is het? Piraten” zag, wist ik gelijk dat het ideaal zou zijn voor mijn kinderen. We hebben hier verschillende versies liggen en dit is een mooie aanvulling. Wie is het? nummer vier. Haha. Ja we hebben er echt vier, maar dit is de enige die ik niet erg vind om mee te nemen!

Pennen klaar? Beginnen maar!

Het is net zo groot als een leesboek, maar kan zo uitgevouwen worden dat je er samen achter kan zitten. Ieder kiest een kant en dan kan het spel beginnen. Je vouwt het boek zo uit dat je elkaars papiertje niet kan zien. Aan de binnenkant van het speelboek staat goed beschreven hoe je dat moet doen. Het enige dat je dan nog nodig hebt zijn pennen. Of stiften. Of gewoon iets waar je mee kan schrijven. Pennen klaar? Beginnen maar!

De spelregels zijn simpel en staan beschreven

Staat alles klaar? Dan kan je beginnen. Het werkt hetzelfde als bij het originele spel. Je kiest een piraat en daar zet je een cirkel om heen. Dat is jouw poppetje. Daarna start het spel. Net als bij het originele spel stel je vragen. “Is het een man?” “Heeft hij een hoed op?”. Maar in plaats van het vakje naar beneden te doen, zet je een kruis door de piraten die het niet zijn. Wie is het? piraten is een heerlijk spel die je overal kan spelen en wordt steeds dunner.

Wie is het? Piraten kan je 40 keer spelen

In totaal zijn er 40 speelroosters en kan je het dus 40 keer spelen. Hoe vaker je het speelt, hoe dunner jouw speelboek wordt. En het boekje past overal in. In je handtas, in de tas van de kinderen of in de koffer. Het neemt bijna geen ruimte in beslag en dat spreekt mij erg aan. Ik hou daarvan. Zeker als je op vakantie gaat. Zo heb je altijd een leuk spel bij de hand. We hebben het getest, maar je kan dit spel ook prima op de achterbank spelen! Het karton is stevig genoeg. Kijk maar naar dit filmpje!

Wie is het? Piraten is hier een hit!

Mijn kinderen zijn enthousiast en ik ook. Ondertussen zijn er al tien blaadjes uit. De plaatjes van de piraten zijn zo ontzettend grappig en elk blaadje is anders. Zo weet je nooit welke ze aan kruizen, want niemand heeft hetzelfde. Ideaal voor stiekemerd die kijken waar jij je rondje zet. Ben jij ook enthousiast geworden? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees ook deze blogs:

Footer2
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

2 reacties

  1. Dit klinkt zeker ideaal. Onze 2 dochters zijn ook gek van “wie is het” maar hebben wat minder met piraten. Wachten nog even op de prinsessenversie ;-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.