Skip to Content

Suske en wiske “Wie is het” kan je echt overal spelen.

Wie kent het spel “Wie is het?” nou niet? Ik heb het vroeger echt ontzettend vaak gespeeld. Maar zo’n heel bord meenemen was niet ideaal. Vorig jaar had ik de piraten versie van dit spel al gespeeld en nu is er dus ook een versie van Suske en Wiske.

Suske en wiske wie is het

Het spelletje “Wie is het?”

Iedereen heeft ooit dit spel wel eens gespeeld. Zo’n groot bord met van die vakjes die je naar beneden kon duwen. Er kwamen verschillende varianten van dit spel en zelfs de reiseditie werd in het leven groepen. Vorig jaar mocht ik al het piratenboek van “Wie is het?” proberen en dit jaar is er de Suske en Wiske editie.

Is het een boek of is het een spel?

Als je hem als eerste ziet denk je een leuk, klein doeboek in je handen te hebben. Maar niks is minder waar. Als je dit boekje helemaal open vouwt zie je aan de binnenkant het spel verschijnen. Door de manier waarop hij gemaakt is, kan je hem makkelijk voor je neerzetten en heb je ook nog iets tussen jullie in. Zo weet je zeker dat je niet bij elkaar kan spieken. Een spel dat eruit ziet als een boek!

Pennen klaar? Spelen maar

Suske en Wiske “Wie is het?” is echt eenvoudig te spelen. Maar voor degene die het spel niet kennen is er een beschrijving aan de binnenkant. Het boek vouw je makkelijk open en is zo neer te zetten waar je maar wil. Door de afmetingen past hij echt overal. Liggen jouw pennen klaar? Speelgenoot gevonden? Let the game begin!

Alle personage van Suske en Wiske

Elke bladzijde heeft zijn eigen kleur. Dat is super handig. Vorig jaar had onze dochter per ongeluk het blad eruit gescheurd en wisten we niet meer welk bladzijdes bij elkaar hoorde. Nu dus wel. En op elk blad vind je personages die in de boeken voorkomen. Allemaal herkenbaar getekend zoals je het kent van Suske en Wiske. Ook zonder de titel was het voor mij herkenbaar waar het vandaan kwam. Goed gedaan dus!

Stel jij de juiste vragen?

Samen met mijn kids heb ik al vijf rondes gespeeld. Onze zoon van acht weet de vragen zo te stellen dat hij na een paar beurten achter het personage komt. Voor onze dochter van vier is het wat lastiger, maar met een beetje hulp komt zij ook op een paar goede vragen. Ik denk dat je vanaf groep 3 dit spel goed kan spelen.

Specificaties Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard uitgeverij | Illustraties: Studio Vandersteen | 9789002275883 | juli 2022 | 80 pagina’s | Voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik hier

Footer2 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.