Skip to Content

Avonturenpark Schateiland, een belevenis voor alle kleine piraten!

Weer of geen weer, bij Avonturenpark Schateiland in Zeumeren kan je altijd terecht. Dit avonturenpark is helemaal ingericht als één groot piratenparadijs. Dus pak je spullen en ga mee op avontuur met kapitein Gouddukaat en de papegaaien Zack en Zara!

Welkom bij Avonturenpark Schateiland

Zodra je de auto uitkomt op de parkeerplaats hoor je al een muziek. Het lijkt de Efteling wel. Daar hoor je ook muziek. Zodra de kinderen het bord zien rennen ze erheen. “Mama, hier staat dat we er bijna zijn!”, roept Joshua. En als we iets doorlopen zien we een groot bord met Schateiland erop staan. Binnen ben je gelijk in het het thema. Overal zie je piraten, hout en visnetten. “Welkom bij Avonturenpark Schateiland. Heeft u kaartjes?”, zegt de vrouw achter de kassa. We scannen de kaartjes en lopen naar binnen. Ons avontuur kan beginnen!

Onderzoeken wat er is

Het thema bij Avonturenpark Schateiland is in één keer zichtbaar. Alles ademt piraten. Zelfs de glijbanen hebben ze aangekleed zodat ze er helemaal tussen passen. We besluiten eerst een rondje te lopen voordat we gaan zitten. “Wauw, wat gaaf! Mama, dit is echt vet!”. Voor ons huppelen twee kinderen die hun ogen uitkijken. We vinden het bizar dat we nog nooit eerder van dit park hebben gehoord. Wat is dit ontzettend leuk!

Klimmen, goudzoeken of op de foto?

Wat moet je kiezen als er zoveel te doen is? Er zijn naast alle speeltoestellen ook andere dingen te doen. Zo kan je in een waterplas op zoek naar goud, zijn er voorstellingen, is er een quiz, een escaperoom en lasergamen. In het Avonturenpark Schateiland kan het allemaal. Voor een aantal van die dingen betaal je extra, maar dat is niet erg. Voor wat je krijgt is de entree niet duur. We besluiten eerst lekker te klimmen en te springen. Daarna gaan we wat te drinken bestellen. Sinds kort zijn er QR codes zodat de bestellingen naar je tafel wordt gebracht. Helaas blijkt dit uiteindelijk niet het geval en staan we alsnog in de rij.

Een grote kan limonade met wat lekkers

Ik hou van grote kannen met limonade en bekertjes. Is toch heerlijk in zo’n park. Zelf kies ik voor warme chocolade melk met natuurlijk slagroom. Het bestellen gaat chaotisch en langzaam. Voor ik het weet staat er een rij achter mij. Dit kan veel sneller, Avonturenpark Schateiland! Jullie werken nog niet heel efficiënt. Wie weet is het een kwestie van opstarten of personeelsproblemen. Ik krijg een pieper mee en wacht aan tafel op het eten. Wanneer ik het eten ophaal is het helaas verkeerd. Uhm, hiermee scoren jullie geen punten. Dit kan niet voor zo’n geweldig park! Als echte piraten op Schateiland moeten jullie dit sneller en beter kunnen. Ik hoor de hele dag er mensen over klagen. Zonde, want je betaalt toch behoorlijk voor het eten en drinken hier.

Een hele dag voorstellingen

Gedurende de hele dag zijn er bij Avonturenpark Schateiland interactieve voorstellingen. Daardoor vliegt de dag voorbij. Eerst komt kapitein Gouddukaat met Zara op het podium. Om een half uur later met Zack langs te komen. Kinderen kunnen in de rij staan voor een foto. Hoe leuk is dat? Daarna is er het eerste avontuur. Kapitein Gouddukaat en Zack gaan op zoek naar een smaragd voor Zara. Wat een geweldige show.

De man die Kapitein Gouddukaat speelt is echt fantastisch. De kinderen vinden hem helemaal geweldig en doen allemaal mee. Dan doe je het goed! Het licht, het geluid, het vuurwerk, het zit enorm goed in elkaar! En het schatzoeken aan het einde van de dag maakt het helemaal af! Met een groep van wel 30 kinderen gaan ze schatzoeken. Kapitein Gouddukaat weet ze op een originele wijze duidelijk te maken wat de regels zijn. De kinderen hangen aan zijn lippen! Mijn complimenten! En zijn hulpje Zandloper is ook erg leuk. Aan het einde mag Isabel nog even de schat uit de kluis halen en krijgen alle kinderen iets lekkers van deze schat. Jam, jam!

Schat pakken

Op zoek naar het goud bij Avonturenpark Schateiland!

Binnen is een plas met water waar allemaal kleine stukjes goud liggen. Bij de balie van Avonturenpark Schateiland kan je een zeef kopen en met de zeef zand scheppen uit het water. Gelukkig hebben we de waterschoenen en korte broeken bij ons. Dus we kleden de kinderen om en gaan naar het water. De kinderen vinden het geweldig, maar de gaten in de zeef zijn echt te groot. Alles loopt er doorheen. Daar moet echt iets anders voor komen, maar het plezier is er niet minder om. Joshua haalt uit 1 schep 5 goudklompjes en is daarna niet meer te stoppen. Aan het einde van de dag willen ze dan ook nog een keer. “Mama, als we weer hier heen gaan wil ik nog een keer goud zoeken!”.

Avonturenpark Schateiland is geweldig voor kinderen van 2 tot 12 jaar

We dachten dat we het ongeveer 4 uur zouden volhouden, maar uiteindelijk zijn we er 6 uur geweest. En we hadden nog veel langer kunnen blijven. De kinderen vinden het namelijk geweldig en willen heel graag nog een keer terug komen. Misschien dat we het een keer in de winter gaan doen, want dan is het hier ook heerlijk. Maar ook in de zomer is het hier mooi. Je kan er heerlijk buiten zitten en ook dan zijn er shows. Onze kinderen hebben genoten. Wij komen zeker nog eens terug. Mocht de service en de zeefjes dan beter zijn, dan zal ik daar zeker nog een keer over bloggen! Zijn jouw kinderen echte avonturiers? Dan moet je zeker naar Avonturenpark Schateiland in Zeumeren komen!

Avonturenpark Schateiland is het hele jaar open. Naast het Avonturenpark toveren ze elke zaterdag- en zondagavond hun park om te PannenkoekenEiland. Lekker eten en spelen! Op zoek naar een leuk kinderfeestje? Dan kan je ook bij hen terecht. Ga lasergamen of speel de escaperoom. Kijk bij tripper voor aanbiedingen voor de toegang van Avonturenpark Schateiland

Stroetweg 7 Voorthuizen

Volwassenen vanaf 3,50 per persoon (online kopen is goedkoper)
Kinderen vanaf 8,95 per persoon (online kopen is goedkoper)
Parkeerkaart vanaf 4 euro ( laagseizoen is goedkoper)

Anders blogs in thema piraten:

En meer avonturen / pret en attractieparken

Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.