Oud en nieuw in lockdown – tips voor een leuke avond

Tja, en toen werd er weer een lockdown afgekondigd. Dus niet alleen de kerstdagen, maar ook oud en nieuw in lockdown. Sommige mensen vieren oud en nieuw heel groots, met een feest met een flinke vriendengroep, maar dat zit er dus dit jaar niet in. Hoe kun je er dan toch een leuke, speciale avond van maken? In deze blog geven we een aantal tips en ideeën voor een leuke avond.

happy new year bril

Opnieuw een oud en nieuw in lockdown

Dachten we vorig jaar eenmalig een oud en nieuw in een sobere variant te moeten doorbrengen, is het dit jaar opnieuw zo dat we in lockdown zitten. Geen grote feesten, geen vuurwerk, niet met veel buren op straat. Maar toch kun je er zeker nog wel een leuke avond van maken! Wij hebben wel wat leuke ideetjes om er toch iets speciaals van te maken.

oud en nieuw in lockdown

Welke mensen ga je uitnodigen?

Nu je niet met een flinke groep kan feesten, bedenk dan met wie je de avond gaat doorbrengen. Kies je voor opa en oma, je beste vrienden of toch je broer of zus? Wat ook misschien een optie is, is om het juist klein te houden, met alleen je eigen kinderen. Zo kun je er toch echt iets bijzonders van maken, deze oud en nieuw in lockdown , en er voor de kinderen een onvergetelijke avond van maken.

oud en nieuw in lockdown

Een dresscode voor de avond

De eerste tip om een bijzondere avond te maken van deze oud en nieuw in lockdown, is om een dresscode met elkaar af te spreken. Ga op sjiek, of pak helemaal uit met de dresscode ‘glitter and glamour’. Goud, zilver, glitters, pailletten. De winkels zijn nog wel dicht, maar online is heel veel leuks te vinden. Bij Carnavalskleding.nl is er een enorm assortiment oud en nieuw kleding. En het voordeel van deze site is dat je je items vaak de volgende dag al in huis hebt! Ik vind de paillettenjasjes wel erg leuk, en die zijn ook nog te gebruiken voor andere feestelijke momenten, zoals bijvoorbeeld carnaval of een foute party!

accessoires nieuwjaar

Bedenk heerlijke hapjes of een fantastisch diner

Omdat de avond altijd lang is (zeker als je kinderen op mogen blijven), kun je met een uitgebreid diner al een flink deel van de avond opvullen. Wij gaan op dit soort avonden vaak voor gourmetten, maar ook kiezen we er weleens voor om allemaal lekkere hapjes te maken, of iedereen een eigen gang. Je kunt ’s middags al samen met de kinderen aan de slag voor de voorbereidingen voor deze oud en nieuw in lockdown. Ik ben zelf niet echt een keukenprinses, maar enkele medeblogsters hier bij MamaScrapelle zijn hier heel goed in. Je kunt hier fantastische tips vinden! Ik heb hieronder een aantal blogs met lekkere recepten op een rijtje gezet.

Zorg voor feestelijke versiering voor oud en nieuw in lockdown

Oké….. Gasten: check. Dresscode: check. Diner en hapjes: check. Is er dan nog iets nodig voor om van je oud en nieuw in lockdown een onvergetelijke avond te maken?
Een groot deel van de voorpret en feestvreugde is om je huis feestelijk te versieren. Ook hierbij zou ik helemaal over de top gaan met goud en glitters. Gouden vlaggetjes, ballonnen en sierlijke slingertjes, hoe glitteriger hoe beter!
Wil je het helemaal af maken? Zorg er dan voor dat je ook de tafel helemaal feestelijk gedekt hebt met oud en nieuw bekertjes, bordjes en servetten!
Al deze toffe items voor de decoratie die je in deze blog ziet, zijn te shoppen bij Carnavalskleding.nl!

oud en nieuw in lockdown

Feestelijke spelletjes voor de rest van de avond

Na het diner even lekker rustig met zijn allen uitbuiken op de bank. Maar daarna is de avond vaak nog lang. Misschien vind je het leuk om de oudejaarsconference te kijken, of een andere leuke show. Met kinderen of vrienden is het vaak een leuk idee om een partyspel te spelen. Denk bijvoorbeeld aan 30 seconds, Hints of dat soort spelletjes. Ik heb met mijn dochters weleens een verkleedspel gedaan, en ook Ellen heeft dit vorig jaar weleens gedaan met feestelijke accessoires. Neem zeker eens een kijkje bij haar blog!
En ga je toch liever voor de televisie zitten, meezingen met allerlei hits, dan zijn deze oud en nieuw accessoires natuurlijk ook fantastisch! Samen wat toffe foto’s maken als herinnering aan deze bijzondere avond. Hopelijk de laatste oud en nieuw in lockdown, en die moet toch zeker wel leuk op de foto vastgelegd worden!

oud en nieuw in lockdown
Footer2 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.