Verkleedspel voor de feestdagen – een hilarische middag of avond!

De kerstvakantie gaat er voor veel mensen anders uitzien. Waar je normaal gesproken op 2 a 4 dagen misschien de hele familie in een grote groep ziet, zien sommige mensen elke dag van de vakantie wel iemand om zo toch een beetje het kerstfeest te vieren. Geinspireerd op het verkleedspel dat Kelly bedacht voor de zomervakantie heb ik voor jullie het verkleedspel voor de feestdagen!

verkleedspel voor de feestdagen

Verkleedspel voor de feestdagen zorgt voor hilarische momenten

Alleen al van het uitproberen van de attributen van het verkleedspel voor de feestdagen had ik de grootste lol. Niemand thuis, makeup loos, maar al vol voorpret van de hilarische momenten die komen gaan. Zal het lukken om een kerstman of kerstengel te worden? Of om een gouden of zilveren set bij elkaar te sparen?

verkleedspel voor de feestdagen

Wat heb je nodig?

Om dit verkleedspel voor de feestdagen te kunnen spelen, heb je een stapel met kerst accessoires of verkleedspullen voor oud en nieuw nodig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan leuke hoedjes, pruiken, kerstengel, kerstelf, kerstman, kerstvrouw, een stropdas, sjaals, kroontjes, diademen, sokken en nog veel meer. Je kunt zoeken bij de verkleedspullen die je al hebt óf online leuke accessoires voor het verkleedspel bestellen.
Ik heb zelf een aantal hele leuke dingen besteld bij Carnavalskleding.nl. Daar hebben ze heel veel leuks voor dit spel!

Daarnaast heb je voor dit spel nog een dobbelsteen nodig en een zak chips of popcorn of een schaal met oliebollen of wat anders lekkers wat iedereen mag. Speel je het spel met allemaal volwassenen mensen dan kun je er uiteraard ook een drankspelletje van maken, maar onthou dat drank soms meer kapot maakt dan je lief is.. 😉 Dadelijk ga je met dit verkleedspel voor de feestdagen nog echt denken dat je de Kerstman bent en geef je iets dierbaars weg per ongeluk.

Hoe gaat het verkleedspel voor de feestdagen?

Voordat je begint met het verkleedspel voor de feestdagen leg je alle accessoires op een stapel. Speel je met 2 personen dan is het leuk als je 2 outfits compleet hebt, speel je met 4 personen dan zorg je voor 3 outfits, speel je met 6 personen dan zorg je voor 4 outfits, speel je met 7 of meer personenen dan speel je met 5 of 6 outfits. Spreek van te voren goed af welke outfit accessoires bij elkaar horen!
Bepaal wie begint. Je gooit met de dobbelsteen, en kijkt welke opdracht bij het betreffende nummer hoort. Dit zijn de opdrachten:

  • 1. Pak een accessoire van de stapel en zet deze bij je zelf op. Ben je al compleet dan hoef je niks te doen.
  • 2. Pak een accessoire van de stapel en zet deze bij een ander op.
  • 3. Ruil een accessoire met iemand anders
  • 4. Pak een accessoire van een ander af . Ben je al compleet dan hoef je niks te doen.
  • 5. Geef een accessoire van jezelf aan een ander
  • 6. Pak een accessoire van de stapel en zet deze bij jezelf op. Ben je al compleet en aan het drinken/eten dan moet je 1 ding terug leggen op de stapel.

Heb je 3 dingen van de juiste outfit verzamelt met het verkleedspel voor de feestdagen? Geen rare dingen van een andere outfit aan? Dan mag je gaan popcorn eten/ of chips eten/ of een drankje drinken/ of oliebollen eten of wat jullie ook afspreken. Maar pas op want als iemand 2, 3, 5, 6 gooit dan is de kans groot dat je moet stoppen. Alleen als je zelf 1 of 4 gooit ben je veilig.

Lekker verkleden met de feestdagen

Dit verkleedspel voor de feestdagen is natuurlijk superleuk om samen te spelen, en echt even wat tijd met elkaar door te brengen. Er komt geen schminck aan te pas. Speel je dit met je eigen gezin dan hoef je niet op de corona regels te letten. Speel je ook met anderen, zet dan even een mondkapje op ivm de baard van de Kerstman. Of verzin een ander attribuut. De keuze is reuze op Carnavalskleding.nl
De meeste kinderen zijn dol op verkleden. Je kan je natuurlijk verkleden tijdens Carnaval of Halloween maar ook voor bij een kinderfeestje als prinses,  piraat of zeemeermin of met het verkleedspel van Kelly in de zomervakantie.

verkleedspel voor de feestdagen

Je kunt ook een leuke photobooth accessoires kopen voor een gezellige oud en nieuw wens rond te sturen!

Op de site carnavalskleding.nl hebben ze echt superveel leuke verkleedkleding, en dus niet alleen voor carnaval, Sinterklaas, Kerst of Oud en Nieuw.

Met wie ga jij dit verkleedspel voor de feestdagen spelen?

Footer4
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.