Sprankelend en nieuw: URB. Een lekker alcoholvrij drankje!

Sprankelend en nieuw: URB. Een alcoholvrij drankje in een strak en modern jasje. Bij dit drankje legt de producent uit dat ze iets wilden ontwikkelen wat niet een alcoholvrije variant is van een ander drankje. Dus geen biertje 0% of alcoholvrije wijn. Maar echt een nieuw op zichzelf staand drankje, en dan ook nog eens alcoholvrij is. Ze vergelijken het drankje met champagne, qua look en feel, en natuurlijk de bubbels. En dus niet qua smaak. URB is geïntroduceerd in drie verschillende sprankelende smaken: Amsterdam, Berlin en Shanghai. En deze varianten heb ik met veel plezier geproefd.

De groei van nieuwe alcoholvrije drankjes

De makers van URB stappen in een groeiende markt van alcoholvrije drankjes. In 2020 bijvoorbeeld werd er 8,5% meer alcoholvrij bier gedronken dan het jaar er voor. In de bier soorten zie je nu ook veel 0% biertjes komen, maar verder valt die groei wat minder op. Er is natuurlijk ook wel alcoholvrije wijn, maar mijn ervaring is (tot nu toe) dat dat niet echt een waardige vervanger is voor een goed glas wijn. De categorie waar URB zich op richt, zijn de champagne/prosecco drinkers, de sprankelende drankjes met bubbels. De insteek van de makers vind ik mooi: geen excuus drankje voor ‘ik moet nog rijden’, maar gewoon een lekker drankje, omdat je geen alcohol wil drinken of het gewoon niet lekker vindt.

Sprankelend en nieuw: URB

Sprankelend URB proeven

URB is beschikbaar in drie smaken:

  • Amsterdam: een licht drankje met citrus smaak met jeneverbes
  • Berlin: een donkerrode variant van verschillende druivensoorten
  • Shanghai: een lichtroze (kleur van rosé) mix van passievrucht, sencha thee en rabarber

Bijzondere smaken en combinaties dus. Als je het drankje inschenkt, schuimt het drankje behoorlijk. URB is echt een sprankelend drankje, ook letterlijk. Daar krijg je dus wel een champagne gevoel van. Het laagje schuim verdwijnt gelijk, maar als je het drinkt proef je de lichte bubbels goed. Het is de makers gelukt om echt een eigen smaak te ontwikkelen, want waar je qua kleur misschien denkt: dit lijkt op rosé, of bij Berlin op cassis (of rode wijn), smaakt het echt anders. Lekker en ook wat ‘droog’ (zoals bij champagne). Wel met een wat bittere nasmaak, daar moet je wel van houden. Een volwassen drankje, de smaak past niet bij kinderen (is ook niet de doelgroep). En ook echt geen frisdrank en geen wijn. Ik vind Shanghai het lekkerst URB drankje, deze smaak is wat zoeter en door de bubbels lekker sprankelend.

Het oog wil ook wat

Naast de smaak en de namen van de URB drankjes, ziet het flesje er super en modern uit. Strakke vorm, en ook het lettertype van de naam op het flesje is mooi. Leuk detail vind ik het dopje/ de kroonkurk. Elke variant heeft namelijk zijn eigen dop, met een soort mini kunstwerk erop. Later lees ik dat dit van kunstenaar Bram Reijnders is. Erg leuk, en daarmee ook vernieuwend. En het geeft ook een gevoel van exclusiviteit.

Al met al is URB als nieuw sprankelend drankje echt een mooi alternatief als je een luxe en uniek alcoholvrij drankje wilt. Ik kan me goed voorstellen dat je dit in een leuke club besteld tijdens het uitgaan of in een luxe restaurant. Mooie smaken, hippe vormgeving en lekkere bubbels.

Footer2 nieuw
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.