Alcoholvrije wijnen voor dry january – Genieten met Vinobox

Als je actief bent op social media dan is de hashtag #dryjanuary je vast niet ontgaan. Veel mensen houden de maand januari rustig op het gebied van alcohol. December is vaak vol met kerstborrels, en etentjes en natuurlijk de feestdagen waar de nodige liters alcoholische drank rijkelijk vloeien. En ook al is dat afgelopen jaar door corona misschien anders geweest. Toch is de alcoholconsumptie er niet minder om geworden. En dus is het tijd voor alcoholvrije wijnen voor dry january!

alcoholvrije wijnen dry january

Waarom dry january

Met al dat thuiswerken is de 5 al snel in de klok en is een wijntje op tafel snel ingeschonken. Je hoeft niet lang in de file te staan, of op de fiets of met het OV. Nee je bent al thuis, hebt misschien tussendoor al wat voorbereidingen gedaan voor het avondeten en ach die laatste werkzaamheden kunnen ook prima met een gezellig glas wijn of biertje naast je.

De digitale vrijmibo gaat gewoon door en begint al lekker vroeg en in het weekend probeerde je het thuis ook gewoon gezellig te maken. Tijd voor dry january om je lichaam weer even te ontgiften van al dat alcohol(mis)bruik. En dat kan prima met de lekkere alcoholvrije wijnen voor dry january van Vinobox.

alcoholvrije wijnen dry january

Vinobox

Bij Vinobox kun je speciale wijnpakketten samenstellen. Via een paar online vragen over jouw smaak rolt jouw favoriete wijn uit de test en kun je deze, samen met andere wijnen eventueel bestellen om thuis afgeleverd te krijgen. Je kunt een abonnement nemen en elke maand wat anders uitproberen. Er zijn meer dan 2000 wijnen om uit te kiezen en maandelijks komen daar nieuwe wijnen bij.
Door maandelijks je wijnen te beoordelen aan de hand van smaakcomponenten krijg je persoonlijk wijnadvies. Speciaal voor dry january, en natuurlijk ook voor andere redenen, hebben ze nu ook alcoholvrije ( of arme) wijnen in huis!

Ik ontving een pakket met 3 verschillende alcoholvrije wijnen voor dry january erin. Wat bijzonder is is dat deze wijnen eerst wel alcohol hebben bevat, maar door een speciale vacuumtechniek is de alcohol er langzaam, op een lage temperatuur, uit getrokken. Wat overblijft is een drankje die smaakt naar wijn, in plaats van naar zoete aanmaaklimonade. Deze alcoholvrije wijn bevat dus een percentage van minder dan 0,5%, alcohol.

Alcoholvrije wijnen voor dry january en voor andere toepassingen

Alcoholvrije wijnen zijn natuurlijk perfect in maanden als dry january maar ook voor mensen die niet tegen alcohol kunnen. Of die geen alcohol mogen omdat ze zwanger zijn of borstvoeding geven in de eerste maanden. Ja ik zeg de eerste maanden want dan drinkt je kindje nog veel en regelmatig, maar op een gegeven moment worden de tijden tussen de voedingen langer en is een aloholisch drankje mogelijk. Selena schreef hier een uitgebreide blog over borstvoeding en alcohol.

Ik ontving een witte wijn, een rode wijn en een mousserende Rosé. Ik ben een echte wijnliefhebber en drink graag rode wijn. Maar door het vervoer was de wijn nog ijskoud dus die moest ik nog even op temperatuur laten komen in de klimaatkast. Een ideaal ding om te hebben als je veel rode wijn drinkt.
Voor de rosé bubbels had ik al direct een doel gevonden: De nieuwjaarsborrel met digitaal teamuitje, dus begon ik met de witte wijn. Een perfecte temperatuur om rosé of witte wijn bij te bewaren is 7 a 9 graden. Voor rood geldt rond de 18 graden. In een klimaatkast kun je de wijn op de perfecte manier bewaren in speciale lades. Een grote klimaatkast kan meerdere zones bevatten.

alcoholvrije wijnen dry january

De witte wijn smaakte absoluut niet naar aanmaaklimonade. Frisse appel, geurige bloemen en zachte tonen van boter en vanille voor een zoete afdronk. Een heerlijk wijntje voor dry january. Toen ik 8 jaar geleden zwanger was heb ik heel wat alcoholvrije wijnen geproefd, maar die waren allemaal verschrikkelijk goor. Ik was dan ook blij verrast met deze witte wijn. Ik heb de fles met veel plezier leeggedronken en hij smaakte echt naar meer! Ik was dan ook erg benieuwd naar de rest!

Vintense Cépages Merlot

De rode wijn, een Merlot, had ik persoonlijk iets meer moeite mee. Je proeft zeker de wijn, maar mijn fout bij mijn eerste glas was om het echt te gaan vergelijken met een goed glas rode wijn. En sja je kan geen appels met peren vergelijken. Vies is het absoluut niet en ik kan mij voorstellen dat als je mensen in huis uitnodigd dat het wel gezellig staat om samen een wijntje te drinken waarbij jij je aan de dry january wil houden bijvoorbeeld. Ik ga hier nog even rustig de tijd voor nemen om te proeven en te wennen aan de smaak.

bon voyage pinot noir

De mousserende Rosé Pinot Noir is heerlijk fris, fruitig maar niet te zoet. Het is geen priklimonade en dit is absoluut mijn favoriet van deze drie smaken.

Wil jij ook alcoholvrije wijnen voor dry january dan raad ik je zeker aan om eens te kijken bij Vinobox. Kan je direct alvast wat wijnen inslaan voor februari om een mooie wijn te scoren voor Valentijnsdag!

proost
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.