Escaperoom spel voor kinderen – een uitdaging van Circus Pief Paf

Met de komende weken volop thuisonderwijs is het fijn om tussendoor even pret te hebben. Want geloof me ook op school wordt er vaak ingespeeld op wat de kinderen nodig hebben en is het echt niet alleen maar heel de dag op een saaie manier rekenen, lezen en spelling. Een escaperoom spel voor kinderen is de perfecte escape van een moeilijke les.

escaperoom spel voor kinderen

Circus Pief Paf Escaperoom spellen voor kinderen

Circus Pief Paf maakt escaperoom spellen voor kinderen. Al eerder probeerde Tanja met haar dochters Frappie en Grappie en de verdwenen kaartjes. Deze is geschikt voor ondeugende kinderen van 5 tot 8 jaar.

Wij gingen aan de slag met het tweede spel van Circus Pief Paf: Milanus & Pip en de wonderspreuk. Deze is er in 2 edities en wij kozen voor de editie van 8 tot 12 jaar. En wat was het leuk!

Milanus & Pip en de wonderspreuk

In dit escaperoom spel voor kinderen wordt ze gevraagd om Milanus te helpen. Ik las als eerste ook even de brief van de ouders en verzorgers voor. Zo hoorden de 3 buurmeisjes van bijna 8 jaar dat ze het spel eventueel ook in fases konden spelen als ze het te lastig zouden vinden.

Daarna lazen de meiden alinea voor alinea de brief van Milanus voor. Hij had hulp nodig want hij had met de toverspullen gespeeld en daarmee zijn konijn betoverd. Pip was aan het hinniken, kwaken en blaffen en hij had een wonderspreuk nodig om dit probleem op te lossen.

De wonderspreuk heeft 4 woorden. We moeten opzoek naar het geheim van het amulet van Pip, de verborgen boodschap zoeken in het spreukenboek, op zoek naar de juiste ingredienten voor de toverdrank, en met de toverstok de juiste beweging maken met de magische stenen.

Maar schiet wel op! Want de ouders van Milanus komen bijna thuis.

Hulplijnen inschakelen

De drie meiden gingen enthousiast met het escaperoom spel voor kinderen aan de slag en hadden niet eens door dat ze eigenlijk heel educatief bezig waren. 80 % is op AVI M4 geschreven zodat kinderen oefenen met lezen terwijl ze spelen. Kinderen zijn Smart bezig met rekenen, inzicht, lezen, geduld, concentratie, maar ook samenwerken, geduld en probleemoplossend denken. En dat terwijl ze gewoon een spel spelen. Nou ja gewoon, er werd behoorlijk wat overlegd heen en weer. Wat voor mij als moeder en leerkracht van de middenbouw heel leuk was om te zien van een kort afstandje.

Kom je er echt niet uit dan zijn er gelukkig hulplijnen waar je hints kunt vinden. Maar aangeraden wordt om die pas in te schakelen als je al 10 minuten aan het zoeken bent.

De meiden hadden hulp nodig bij het amulet, puur omdat we het papiertje met het voorbeeld al opzij hadden gelegd en maar met de 4 vouwwerkjes bezig bleven. Het zette wel de toon om goed “out of the box” te denken en daarna werd het escaperoom spel voor kinderen goed uitgespeeld.

Escaperoom spel voor kinderen van Circus Pief Paf

Kortom wij vinden het escaperoom spel voor kinderen van Circus Pief Paf een echte aanrader. Ze zijn nu tijdelijk in de aanbieding en je kunt kiezen voor een afgedrukte variant per post, of zelf printen.

Het enige wat je echt nodig hebt is een schaar, plakband, enthousiaste kinderen en internet om de oplossing door te geven aan Milanus! Veel plezier, samenwerken en educatief bezig zijn gegarandeerd!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.