Skip to Content

Hooggeëerd Publiek: Hier zijn….. Frappie en Grappie!

Het Escaperoomspel Frappie en Grappie en de Verdwenen kaartjes begint al feestelijk als je de envelop openmaakt. Confetti! Felle kleurtjes! Grappige tekeningen! En nu voor de verandering eens niet eng of spannend, maar met een grappig circusthema. Dat vind ik persoonlijk wel passen bij de leeftijdsgroep waar dit escaperoomspel voor bedoel is: kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar.

Frappie en Grappie

De voorbereiding: even huishoudelijk

Voor je gaat spelen is het handig om alvast een schaar, laptop/tablet/smartphone en ook pen en papier te leggen. Zo staat op het instructieblad. Daar staat ook op welke bladen je alvast uit kunt knippen. Al kun je, zo schat ik in, dat bij een grotere groep ook doen tijdens het spel zodat iedereen bezig is. Op de website van Circus PiefPaf staan eventuele hints, maar zoals terecht staat in de introductie van directeur Gerrit Pief Paf: maak daar niet te snel gebruik van. Dat zou jammer zijn van het spel.

Gerrit Pief Paf

Er is een duidelijk antwoordvel bijgesloten en de bladen zien er verzorgd uit. Het ademt helemaal dat ‘Hooggeëerd Publiek’- circussfeertje uit. Op naar de missie. Wat is het uiteindelijke doel van dit escaperoomspel van Circus PiefPaf en Frappie en Grappie en de verdwenen kaartjes.

De missie: Het circus moet open

Clowns blijven Clowns. Op dit moment kunnen er geen voorstellingen gespeeld worden door Circus PIefPoef omdat die gekke clowns Frappie Fratsen en Grappie Grollen roet in het eten gooien met hun Fratsen en Grollen.. Of, zoals mijn Oudste zei: ‘Die clowns prankten de directeur’. Want het is de directeur Gerrit Paf, die onze hulp inroept. De kaartjes zijn zoek, de prijslijsten kloppen niet meer en het programma van de voorstelling hebben Frappie en Grappie veranderd. Aan ons om alles weer recht te zetten.

We gaan van start met Frappie en Grappie

Er zit geen tijdslimiet aan, voor een escaperoom voor kinderen vind ik dat sympathiek. Wil je tijdens een kinderfeestje of als BSO-activiteit er toch een beetje druk op zetten, juist om iedereen erbij te houden, dan zou ik gaan voor een uur. Dat is een gangbaar tijdslot voor een escaperoom.

cicrcus piefpaf

Anyhow, nu je je mobiel, potloden met gum en schaar klaar hebt liggen kun je van start. Wat ik zelf mooi vind is dat je in je groep in teams kan samen werken. Het is niet één lijn die je verder uit kunt werken, maar verschillende lijnen naast elkaar. Zo heeft iedereen iets te doen en verveelt niemand zich. We splitsen al snel op. Ik ga met de Jongste in een team werken en mijn lief met de Oudste. Soms komen we bij elkaar om een gezamenlijke code op te lossen en de Oudste heeft de verantwoordelijkheid voor het antwoordvel. Uiteindelijk hebben we alle codes gekraakt, zijn we nog aan het bijkomen van de dancemoves van de Jongste en vinden we dat we allemaal een ijsje hebben verdiend.

Frappie en Grappie van Circus Pief Paf is voor kinderfeestjes, de bso en thuis

Het escaperoomspel van Circus Pief Paf over  het Frappie en Grappie en de verdwenen kaartjes is ideaal voor kinderfeestjes voor kinderen in de leeftijd van 6  tot en met 9 jaar. Ook op een BSO kan deze escaperoom erg leuk zijn als activiteit voor kinderen van halverwege groep 3 tot en met groep 5. Ze moeten een beetje kunnen lezen om de puzzels op te lossen. Overigens: Een hele klas van 28 kinderen deze escaperoom laten spelen kan gewoon niet. Daar doe je dit escaperoomspel geen recht mee. Doe deze escaperoom van Frappie en Grappie in groepjes van maximaal acht personen. Dan heeft iedereen iets te doen.

Frappie en Grappie

Ook binnen een gezin van vier personen blijkt deze escaperoom uiterst vermakelijk op een regenachtige middag. Twee volwassenen, onze Oudste van acht jaar en de Jongste van zes jaar bestond dit team uit. Alleen ik heb binnen ons gezin ervaring in het spelen en het opzetten van escaperooms.

Wat vind hooggeëerde publiek er zelf van?

Vanuit de escaperoomervaring kan ik zeggen dat deze escaperoom goed in elkaar zit. De puzzels zijn gevarieerd. Het oogt ook aantrekkelijk en voor een schappelijke prijs van €21,95 heb je een tof, Coronaproef spel in handen. Het spel is trouwens, tegen een kleiner prijsje te downloaden, zodat je het zelf kunt uitprinten. Wat ik eveneens fijn vind is dat je bij dit escaperoomspel alleen digitale hulpmiddelen nodig hebt voor de hints (die je misschien niet nodig hebt) en voor één opdracht met een QR-code. Je zit dus niet hele spel te kijken naar een schermpje, maar bent ook echt met elkaar bezig. De kinderen, waar het tenslotte om gaat, hebben zich uitstekend vermaakt.

Frappie en Grappie en de verdwenen kaartjes

Frappie en Grappie en de Verdwenen kaartjes is een vermakelijk Escaperoomspel voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar.

Naam: Frappie en Grappie en de Verdwenen kaartjes | Makers: Circus PiefPoef | Soort spel: Escaperoomspel | Leeftijd: 6 tot en met 9 jaar | Aantal spelers: 4 tot 8

Voor kinderen is er nu ook een vervolg op deze escaperoom voor thuis.

Volwassenen kunnen thuis aan de slag met Operatie Clavem

Of digitaal met socialspel, follow the money en the secret escape

Footer4
Tanja
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.