Tips opzetten groot zwembad – een blog dat je moet lezen

Ergens in april, in de corona tijd, bedacht ik dat het leuk was als er tijdens de zomervakantie een groot zwembad zou staan waar onze dochter lekker in kon spelen. Ik had de blog van Selena gelezen van haar Intex bad en ik raakte geïnspireerd. Na wat zoeken zag ik een zwembad met overkapping. Geweldig voor de Nederlandse zomers. Uiteindelijk kochten we wat anders want deze bleek al uitverkocht. Van te voren had ik wel wat tips kunnen gebruiken. Vandaar deze blog met tips opzetten groot zwembad.

Prijsstijging zwembaden

Een paar mooie lente weken verder toch maar eens kijken naar dat zwembad met overkapping en wat blijkt, het zwembad is enorm in prijs gestegen. Ik kijk verder en zie een mooie aanbieding bij Lidl. Voor een bedrag van € 119,00 zie ik een zwembad van Bestway van maar liefst 366cm doorsnede met pomp, skimmer, chloorverdeler en afdekzeil. Ik bestel deze gelijk want anders gaat deze actie weer aan mijn neus voorbij. Binnen 5 dagen staat er een enorm pakket. Maar we moeten nog even geduld hebben want de plek waar het zwembad komt te staan moet nog worden ontruimd.

Tips opzetten groot zwembad

tips opzetten groot zwembad

En dan is het zover en als ik van te voren maar tips opzetten groot zwembad had gehad dan was dit proces heel wat makkelijker gegaan. We gaan het zwembad uitpakken om op te bouwen. Of toch niet. Ik lees dat de ondergrond zo vlak mogelijk moet zijn. Tja er liggen tegels geen kunstgras. Toch maar even een ondergrond bestellen. Ik bestel zwembad onderzeil. Ook bedenk ik mij dat een zwembadtrap ook niet echt overbodig is, aangezien de hoogte 84cm is. Dus zwembadtrap Bestway besteld. Na een aantal dagen zijn deze spullen ook binnen en de zomervakantie begint. Tijd om het zwembad dan echt op te zetten.

bestway trap

Zwembad waterpas zetten – Monteren en stellen

Samen met mijn broer begin ik met het goed vegen van de tegels en het neerleggen van het “tapijt”. Dan halen we het zwembad uit de doos. We vouwen hem uit en hij is best groot. Dat gaat vast goed komen en zonder tips groot zwembad opzetten gaan we aan de slag met het stalen frame te monteren. Gaat allemaal best makkelijk en daar staat het zwembad. Groter dan bedacht eerlijk gezegd.

Dan ontdekken we dat het zwembad niet waterpas staat. Het loopt af naar het water waaraan de tuin ligt. We meten en besluiten de overgebleven tuintegels onder de palen te plaatsen. Dat is nog een hele klus. De tegels blijken te hoog om overal onder te leggen dus worden er dunnere terras tegels gezocht om het verloop een beetje op te vangen. We pakken de waterpas en na wat passen en meten keuren we het goed en kan het water erin.

Liters water

Na ruim 5 uur is het bad voor de helft gevuld. Morgen maar verder want we hebben een verjaardag te vieren. O, de pomp moet nog aangesloten. Na wat youtube filmpjes en gewoon goed kijken ook aangesloten.

genieten in het water

De volgende dag is het gelukkig mooi weer en de meiden willen erin. Wat moet er nog meer op de tips opzetten groot zwembad lijst. Ohw ja! De chloortabletten heb ik nog in huis en die plaats ik in de meegeleverde houder. De meiden hebben veel plezier in het bad en paar uur later is het zwembad eindelijk gevuld.

DreamStream opblaasbaar bubbelbad Action

Ik zie dat de tegels die we onder het frame hebben geplaatst leuke witte punten in het zwembad maken. Aangezien het zwembad vol is het verplaatsten van de tegels al een uitdaging op zich. Als ik voel en zie dat de punten verdwijnen uit de bodem ben ik toch redelijk opgelucht. Stel je voor na al die moeite te hebben gedaan en dan gaat het zwembad direct lek. Op internet had ik ook nog zwembad cleaner gevonden om bacteriën uit het zwembad te houden dus ook erin. Het was weer een heerlijke dag.

tips opzetten groot zwembad

Tips opzetten groot zwembad Oeps skimmer

De volgende morgen zet ik direct de pomp aan. Nu worden alle middeltjes goed door het zwembad gemixt. De meiden hebben daarna weer een heerlijke middag zwemmen gehad. De skimmer, om het wateroppervlak schoon te maken, hebben we nog niet geplaatst want de aansluiting bevindt zich inmiddels onder water en krijgen wij er moeilijk uit.

Het onderhoud vergt ook veel werk na het opzetten. Ik had nog een zwembad schoonmaak set. De stofzuiger is eenvoudig en eigenlijk voor een kleiner zwembad maar ik sluit deze aan op de tuinslang en haal wat zand uit het zwembad. Daarna nog even met een schoonmaak netje alle vliegjes eruit en alles is weer schoon. Pffff.

Leuk maar veel werk zonder tips opzetten groot zwembad

tips opzetten groot zwembad

Conclusie: Een groot zwembad is leuk voor de kinderen. Maar het gebruikt veel water, energie en tijd. Elke dag minimaal 3 uur de pomp aan om het water schoon te houden doet je energierekening niet goed. Elke dag toch even de haren en vliegjes eruit scheppen, waar je toch zomaar weer een half uur aan moet besteden. En als die meiden dat nou zelf zouden doen.. maar nee hoor! Daar hebben ze een mama/ papa voor.

Ik heb toch ook nog PH Waarde strips gekocht om de PH waarde te meten en poeder zodat je die waarde evt. kan bijstellen. Ik moet eerlijk zeggen de kosten lopen aardig op door alle aanverwante artikelen die je aanschaft om het water (zo’n 5600 liter) schoon en veilig te houden. Nu maar wachten op die warme zomer tijdens je thuisvakantie, want dat hebben we nu wel verdient.

Ik hoop in elk geval dat je wat aan deze tips opzetten groot zwembad hebt gehad.

Lees ook deze blogs

Footer1
Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.