Skip to Content

Opzetzwembad – een verkoelende plons in de tuin met Intex

In de zomer van 2019 heb ik een zonnesteek gehad. Geen echte hoor, maar ik was wel bevangen door de idioot hete zomers die we tegenwoordig hebben. Als Hagenees die nu in Brabant woont heb ik er moeite mee. In Den Haag kon ik altijd naar het strand vluchten. Hier in Brabant is dat helaas niet mogelijk. Wel zwembaden en natuurgebieden maar zonder auto niet makkelijk bereikbaar. Daarbij ben ik in februari 2019 bevallen van een tweede dochter, was mijn gezondheid niet top en heb ik best een grote tuin. Dit zorgt allemaal ervoor dat reizen niet makkelijk gaat en een Intex opzetzwembad op mijn pad is gekomen voor een verkoelende plons in de tuin.

Verkoelende plons in de tuin

opzetzwembad

Alles bij elkaar heeft me doen besluiten om een Intex zwembad te kopen voor een verkoelende plons in de tuin. Een echte grote, met pomp en chloor. Het moest wel een verrassing zijn voor mijn man en oudste dochter dus in het “geheim” ben ik gaan zoeken naar wat er allemaal bij komt kijken. En dat is nog best wat. Het begint met zoeken naar het juiste opzetzwembad. Wil je opblaas, opzet, rond, vierkant of rechthoek? Ik heb gekozen voor opzet en rechthoek. Dit past prima in onze tuin en opzet vind ik fijn qua stevigheid.

Dan moet er een filterpomp bij. Hier zijn ook verschillende keuzes in maar ik heb gekozen voor niet de goedkoopste maar een slagje duurder. Deze pompt net wat meer vers water rond waardoor er minder kans op algen en viezigheid is. In de pomp gaat nog een filter die je los besteld. Dan komt nog het stukje chloor, ph en zout. Dit vond ik lastig en duur. Maar ik zag een oplossing in de vorm van een opzetstuk tussen bad en pomp in waarin beide al zit en ik niet met drijvertjes hoef te werken waar het inzit.

opzetzwembad

Opzetten maar van je opzetzwembad

Alles was besteld voor de verkoelende plons in de tuin en het werd in de ochtend bezorgd op de laatste werkdag van mijn man voordat we 3 weken zomervakantie zouden hebben. Het leek me de ultieme verrassing, hij komt uit zijn werk en ik dobber op mijn opblaasbedje met een drankje in mijn hand en we vieren de zomervakantie. Die dag was het 38 graden, had ik een huilbaby en was mijn oudste dochter niet heel erg snel tevreden.

Het Intex opzetzwembad pak ik uit, zoek een vlakke ondergrond en leg een zeiltje neer. Het lijkt redelijk logisch en ik begin te bouwen. Het lukt best goed! Ik maak maar een paar foutjes, en ik was vergeten om rekening te houden met de filterpomp maar na een uurtje had ik een zwembad! En een paars hoofd. De filterpomp en chloor tussenstuk aansluiten vond ik spannender maar ging ook redelijk goed. Helaas merk je pas of dit goed zit als er water in het zwembad gaat en het aangezet kan worden. Even afwachten voordat je de verkoelende plons in de tuin gaat nemen.

Vultijd voor de verkoelende plons in de tuin

pootje baden tijdens zwemseizoen zwembad verkoelende plons in de tuin

Het was inmiddels 16:00 en vultijd! Mijn man zou om 18:00 thuis zijn… Het welkom heten en dobberen met een drankje werd pootje baden met een ijsje want het vullen duurt lang, er gaat heel veel water in. Gelukkig zat alles verder goed en in de avond konden we een verkoelende plons in de tuin nemen!

We hebben zeker 2 maanden ons Intex opzetzwembad laten staan en het water was prima schoon. Ik heb nog een schepnet en waterstofzuiger besteld voor het vuil. De pomp laten we van ’s morgens tot in de avond aan en de filter vervang ik om de 2 weken ongeveer. Je leert zelf goed checken wat nodig is. Maar we hebben een heerlijke zomer gehad door het zwembad en op de idioot hete dagen waren we heerlijk koel. Echt een aanwinst.

Intex opzetzwembad 2020

Het is nu al een ding geworden dat we ons opzetzwembad weer gaan opzetten! Mijn dochter kijkt erg uit naar de verkoelende plons in de tuin en gezien het corona virus maken we het ons thuis extra gemakkelijk. De oudste dochter moet leren zwemmen en dat kunnen we nu een beetje zelf al oefenen in de tuin. Mijn jongste dochter heeft een baby float van Intex waarmee ze lekker mee kan dobberen.

opzetzwembad
intex opzetzwembad seizoen 2020 aanvulling

Ik heb wat nieuwe items voor 2020 gekocht om het nog luxer te maken. Een waterdicht en drijvend speakertje voor muziek, een verwarmingselement wat geplaatst wordt tussen de pomp en het opzetzwembad wat ervoor gaat zorgen dat het water net een paar graden warmer wordt. Ideaal op wat frissere dagen! Ook een voetenbadje kan niet ontbreken zodat we met schone voeten erin gaan. Nog wat toffe speelitems voor Abby en drijfplezier voor mama in de vorm van een gouden opblaasstoel. Ik zeg kom maar op Intex Zwembad seizoen 2020!

Ook al gaat er veel water in je opzetzwembad, doordat je het blijft verschonen met de pomp en chloor is het duurzamer dan steeds kleinere badjes vullen en legen. Wij willen niet meer anders dan een zwembad in de tuin voor een verkoelende plons.

Lees deze blog

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maria ten Hoeve

Monday 18th of January 2021

Heerlijk, een zwembad in de tuin. Ik heb er afgelopen zomer ook een aangeschaft en kan niet wachten om weer in het water te liggen. Het enige is dat je het water goed moet onderhouden met waterbehandelingsproducten of chemicali├źn. Soms ben ik ouderwets blaadjes aan het scheppen, maar dat vind ik wel rustgevend om te doen.

ellen

Monday 18th of January 2021

als je een samenwerking wilt voor je domein dan mag je me altijd mailen Maria. ellen@mamascrapelle.nl

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.