Zeemeerminnenstaart een gaaf cadeau voor meiden met zwemdiploma’s

Al eerder schreef ik een blog over cadeautjes bij zwemdiploma’s. Mijn dochter kreeg voor haar C diploma een zeemeerminnenstaart en dat is echt een super cadeau geweest. Nu 3 jaar later begint hij faal te worden van al het chloorwater en aangezien mijn dochter jarig was tijd voor een nieuwe zeemeerminnenstaart!

zeemeerminnenstaart
Een greep uit de selectie

Keuzes maken

Een zeemeerminnenstaart kopen doe je niet zomaar. Dat is een proces van keuzes maken. Afgezien van de kledingmaten van je kind heb je verschillende soorten patronen. De keuze is reuze en mijn dochter is een half uur zoet geweest met uitkiezen. Uiteindelijk koos ze voor de Ice Dragon Fin bij zeemeerminshop.nl

zeemeerminnenstaart

Je kunt kiezen voor verschillende maten en wij kozen ervoor om de staart ook wat op de groei te kopen. Het is toch wel even een uitgave waar je kind urenlang en jarenlang plezier van kan hebben.
Helaas heb ik niet het postuur om ook een zeemeerminnenstaart te passen, anders had ik gezellig met mijn dochter gaan twinnen. Lekker samen zeemeerminzwemmen in het zwembad. We zijn allebei best wel waterratjes namelijk.

Veiligheid bij een zeemeerminnenstaart

Haar eerste staart kocht ik bij ome Ali. Een staart met topje en een monofin met schoenveters. Dat die schoenveters steeds los gingen in het water en haar voet er steeds uitschoot nam ik maar voor lief. Ook wel een fijn idee dat ze hem snel uit kon trekken eigenlijk.

Bij de Ice Dragon monofin wordt dat wel wat lastiger. Met droge voeten kon ze amper haar voeten erin krijgen. De staartpunten zijn verstevigd en dat voel je ook in het gewicht van de monofin extra. Het geheel ziet er veel steviger gemaakt uit en het geeft mij als ouder een veilig gevoel als ze straks weer in het water ligt met haar zeemeerminstaart.

veiligheidsinstructies

Bij de zeemeerminnenstaart zit een veiligheidsinstructie die ik zeker met mijn dochterlief de eerste keren ga oefenen in het zwembad. Sterker nog ik denk dat de eerste keren bij mijn schoonouders in de Jacuzzi de oefening met de monofin uitdoen onder water al ga oefenen.
Wij hebben er bijvoorbeeld ook bewust voor gekozen om haar pas een staart te geven als ze haar C dipoma had. Zo weet ik zeker dat ze lang en ver onder water kan zwemmen, en zich beter weet te redden met watertrappelen als er onverhoopt iets gebeurd.

Zeemeerminnenstaart netjes verzorgen

Een zeemeerminnenstaart kan heel lang meegaan mits je hem goed verzorgd. En aangezien ik van ome Ali geen wasvoorschriften had gekregen had ik hier geen erg van. Ik spoelde de staart wel altijd goed uit, maar hing hem bijvoorbeeld te drogen. Dat is dus niet ok! Een zeemeermin staart laten drogen gaat heel anders, namelijk door hem te leggen op een handdoek.

Nu is het afwachten tot we samen naar het zwembad gaan voor familiezwemmen, naar een vakantiepark met subtropisch zwembad of straks van de zomer met een groot zwembad in onze tuin. Want het badje dat we vorig jaar hadden, dat kan natuurlijk niet meer als je zo’n krachtige monofin hebt om mee te zwemmen.

En dan wie weet eens een keer een zeemeermin kinderfeestje level 2 geven met een Mermaid Experience!

Footer2 nieuw

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.