Het kampioenschap vier je natuurlijk met een vlag!

Zaterdag 26 maart waren de kampioenschappen van CGN. Na twee jaar konden we eindelijk weer tegen elkaar strijden in een sporthal. Beide groepen van Trinity deden mee en onze jongste groep, Trinity kids, kon kampioen worden! Hoe moedig je zo´n aanstaande kampioen aan? Juist met een vlag, want een kampioenschap vier je natuurlijk met een geweldige vlag!

Het kampioenschap van CGNunited

In 2011 heb ik een color guard opgericht bij Showband ’75. Color guard is een groep jongens en meisjes die dansen op muziek met vlaggen. Momenteel bestaan we uit twee groepen en is de jongste 4 en de oudste 38. Sinds 2013 doen we van januari tot en met maart mee met de wedstrijden van CGNunited. Verschillende groepen uit heel Europa doen mee om tijdens de laatste wedstrijd te strijden voor het kampioenschap van Nederland.

Zelf een vlag bedrukken

Zaterdag 26 maart mochten we na 2 jaar weer het kampioenschap houden in de sporthal. Hoe geweldig is het om je show te laten zien aan het publiek. Onze Trinity kids stonden al het hele seizoen dik bovenaan, dus dat ze kampioen zouden worden was eigenlijk al voor 99% zeker. Hoe leuk is het om deze aanstaande kampioen aan te moedigen met een zelf ontworpen vlag? Bij de vlaggenclub kan je zelf je vlag ontwerpen. Super makkelijk en snel. Ik besloot om onze naam op de vlag te zetten zodat we hem ook voor andere dingen konden gebruiken. Dankzij hun ontwerpprogramma was ik in mum van tijd klaar. Net op tijd binnen voor de grote wedstrijd!

Klaar voor het kampioenschap!

Met 22 leden gingen we naar Eindhoven. Onze kids hebben een show op “Bewegen is gezond”. Speciaal voor hen is er een grote radio met naam gemaakt en muzieknoten. Het is bij color guard een traditie om de leden een cadeautje te geven voordat ze op moeten, dus ik had een tas vol cadeautjes en natuurlijk de vlag mee. Terwijl de leden door ouders werden aangekleed en geschminkt, pakte ik de vlag uit en zorgde ervoor dat hij straks goed op de tribune te zien was. Trinity was er klaar voor!

De beste show van het seizoen

Niet alleen hadden we de vlag die ik had laten maken bij vlaggenclub, maar we hebben ook ooit onze naam in graffiti gewonnen op…. jawel een vlag. Hoe gaaf is het om een color guard, vlaggengroep, aan te moedigen met vlaggen. Zodra Trinity kids het veld op kwamen gingen de vlaggen omhoog en straalden de kinderen. Ze hebben het echt geweldig gedaan en de beste show van het seizoen laten zien. Dat de jury dit ook zag, bleek wel uit het commentaar. Ze waren lovend over Trinity kids. Zou het kampioenschap binnen zijn?

Een nieuw Nederlands kampioen

Na het kijken van 54 andere shows en hun grote “zus” Trinity RA was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Zouden ze dan eindelijk kampioen worden? Alle 54 groepen kwamen met een lichtshow en muziek de vloer op voor de prijsuitreiking van dit seizoen. De kids class was als eerste aan de beurt. Onze kids werden kampioen met een mooie score van 74,43!!! Onze guardcaptains liepen naar voren om de beker en de vlag in ontvangst te nemen. Ja, want ook bij CGNunited vieren ze het kampioenschap met een vlag!

Het kampioenschap vieren met taart en een vlag

Die gezichten van de kinderen toen ze hoorden dat ze Nederlands Kampioen waren geworden. Geweldig! Alle leden en de staff kregen een medaille omgehangen. Na twee jaar weer live mee doen met een wedstrijd en dan het kampioenschap binnen halen. Dat is toch geweldig? Na de prijsuitreiking hebben we een groepsfoto gemaakt en die maandag daarop hebben we het gevierd met taart! Met natuurlijk die groepsfoto erop. De kinderen hebben trots hun beker en medaille op school laten zien. En elk lid kreeg een staande ovatie van hun klas. Hoe leuk is dat?

Nog één keer de show laten zien

Gelukkig was dit niet de laatste keer dat ze hun show laten zien. Zondag 24 april is het jubileum van Showband ’75 en tijdens dat feest laten allebei de groepen van Trinity hun wedstrijdshow zien. Dit is voor iedereen toegankelijk, dus mocht je hem willen zien, laat het weten en ik stuur je het adres. Natuurlijk gaat de kampioensvlag, de beker, de graffiti vlag en de vlag met onze naam erop mee. Alle drie de vlaggen gaan we ophangen, want een kampioen van color guard moedig je aan met……. vlaggen!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.