Skip to Content

Zeemeerminnenstaart kind een staart voor in het water

Al eerder schreef ik een blog over cadeautjes bij zwemdiploma’s. Mijn dochter kreeg voor haar C diploma een zeemeerminnenstaart en dat is echt een super cadeau geweest. Nu 3 jaar later begint hij faal te worden van al het chloorwater en aangezien mijn dochter jarig was tijd voor een nieuwe zeemeerminnenstaart!

zeemeerminnenstaart
Een greep uit de selectie

Keuzes maken zeemeermin staart

Een zeemeerminnenstaart kopen doe je niet zomaar. Dat is een proces van keuzes maken. Afgezien van de kledingmaten van je kind heb je verschillende soorten patronen. De keuze is reuze en mijn dochter is een half uur zoet geweest met uitkiezen. Uiteindelijk koos ze voor de Ice Dragon Fin bij zeemeerminshop.nl

zeemeerminnenstaart

Je kunt kiezen voor verschillende maten en wij kozen ervoor om de staart ook wat op de groei te kopen. Het is toch wel even een uitgave waar je kind urenlang en jarenlang plezier van kan hebben.
Helaas heb ik niet het postuur om ook een zeemeerminnenstaart te passen, anders had ik gezellig met mijn dochter gaan twinnen. Lekker samen zeemeerminzwemmen in het zwembad. We zijn allebei best wel waterratjes namelijk.

Veiligheid bij een zeemeerminnenstaart kind

Haar eerste staart kocht ik bij ome Ali. Een staart met topje en een monofin met schoenveters. Dat die schoenveters steeds los gingen in het water en haar voet er steeds uitschoot nam ik maar voor lief. Ook wel een fijn idee dat ze hem snel uit kon trekken eigenlijk.

Bij de Ice Dragon monofin wordt dat wel wat lastiger. Met droge voeten kon ze amper haar voeten erin krijgen. De staartpunten zijn verstevigd en dat voel je ook in het gewicht van de monofin extra. Het geheel ziet er veel steviger gemaakt uit en het geeft mij als ouder een veilig gevoel als ze straks weer in het water ligt met haar zeemeerminstaart.

veiligheidsinstructies

Bij de zeemeerminnenstaart zit een veiligheidsinstructie die ik zeker met mijn dochterlief de eerste keren ga oefenen in het zwembad. Sterker nog ik denk dat de eerste keren bij mijn schoonouders in de Jacuzzi de oefening met de monofin uitdoen onder water al ga oefenen.
Wij hebben er bijvoorbeeld ook bewust voor gekozen om haar pas een staart te geven als ze haar C dipoma had. Zo weet ik zeker dat ze lang en ver onder water kan zwemmen, en zich beter weet te redden met watertrappelen als er onverhoopt iets gebeurd.

Zeemeermin staart voor in het water – goed verzorgen

Een zeemeerminnenstaart kan heel lang meegaan mits je hem goed verzorgd. En aangezien ik van ome Ali geen wasvoorschriften had gekregen had ik hier geen erg van. Ik spoelde de staart wel altijd goed uit, maar hing hem bijvoorbeeld te drogen. Dat is dus niet ok! Een zeemeermin staart laten drogen gaat heel anders, namelijk door hem te leggen op een handdoek.

Nu is het afwachten tot we samen naar het zwembad gaan voor familiezwemmen, naar een vakantiepark met subtropisch zwembad of straks van de zomer met een groot zwembad in onze tuin. Want het badje dat we vorig jaar hadden, dat kan natuurlijk niet meer als je zo’n krachtige monofin hebt om mee te zwemmen.

En dan wie weet eens een keer een zeemeermin kinderfeestje level 2 geven met een Mermaid Experience!

Een leuke activiteit zeemeerminnenstaart maken

Duik samen met je kinderen in een betoverende onderwaterwereld en laat hun verbeelding de vrije loop met een leuke en creatieve knutselactiviteit: het maken van zeemeerminnenstaarten! Deze kleurrijke en glinsterende staarten zullen de kinderen betoveren terwijl ze zich even voelen als echte zeemeerminnen en zeemeermannen. Dus verzamel je knutselspullen en ga mee op dit onderwateravontuur!

Stap 1: Benodigdheden verzamelen

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je aan dit magische knutselproject begint. Je hebt het volgende nodig:

  • Gekleurd vilt of stof in verschillende zeemeerminnenkleuren (blauw, groen, paars, enz.).
  • Een schaar (voor volwassenen) om de stof te knippen.
  • Textiellijm of een lijmpistool (voor volwassenen) om de stukken stof aan elkaar te plakken.
  • Glitter, kralen of andere decoratieve materialen om de zeemeerminnenstaarten te versieren.
  • Elastiekjes of klittenband om de staarten aan te passen aan de taille van de kinderen.

Stap 2: De zeemeerminnenstaart knippen

Laat de kinderen hun favoriete kleur(en) kiezen voor hun zeemeerminnenstaart. Gebruik vervolgens een vooraf getekend patroon van een zeemeerminnenstaart of teken er zelf een op het vilt of de stof. Knip voor jongere kinderen de stof van tevoren uit, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op het decoreren.

Stap 3: Laat de magie beginnen – versieren!

Dit is het leukste deel! Moedig de kinderen aan om hun zeemeerminnenstaarten te versieren met glitters, kralen of andere glinsterende materialen. Dit geeft de staarten een magisch en sprankelend effect dat doet denken aan schitterende schubben onder water.

Stap 4: De zeemeerminstaart in elkaar zetten

Als de kinderen klaar zijn met het versieren, is het tijd om de zeemeerminnenstaarten in elkaar te zetten. Help ze om de stukken stof aan elkaar te plakken met textiellijm of een lijmpistool. Laat voldoende ruimte voor de staartopening, zodat de kinderen er gemakkelijk in kunnen stappen.

Stap 5: De ZeemeerminnenStaart aanpassen

Zorg ervoor dat de zeemeerminnenstaarten comfortabel zitten door ze aan te passen aan de taille van de kinderen. Dit kan worden gedaan door elastiekjes of klittenband aan de achterkant van de staarten te bevestigen.

Stap 6: Onderwaterpret!

Nu zijn de zeemeerminnenstaarten klaar om te pronken! Laat de kinderen hun creaties aantrekken en zichzelf onderdompelen in een wereld vol fantasie en avontuur. Of ze nu dansen als zeemeerminnen in de woonkamer of spelen in een denkbeeldige oceaan, deze zeemeerminnenstaarten zullen hun spel tot leven brengen.

Het maken van zeemeerminnenstaarten met kinderen is niet alleen een leuke knutselactiviteit, maar het creëert ook dierbare herinneringen die een leven lang meegaan. Kinderen zullen genieten van het plezier van het maken van hun eigen magische zeemeerminnenstaarten en zullen trots zijn op hun creaties. Dus ga op avontuur met je kleintjes, maak prachtige zeemeerminnenstaarten en laat hun verbeelding de vrije loop in de onderwaterwereld!

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Sunday 10th of April 2022

Wat een fantastisch idee een zeemeerminnen staart. Mijn oudste dochtertje is dol op zeemeerminnen !

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.