Skip to Content

Cadeau voor een zwemdiploma – een tip voor het ABC

Dochterlief heeft inmiddels al drie keer een cadeau voor een zwemdiploma gekregen. Het eerste cadeau had ze al uitgekozen toen ze 2 jaar was. Oorbellen net zoals 2 gastkindjes die al oorbellen hadden sinds babytijd. Toen ze met zwemlessen begon, wist ze nog 100% zeker als cadeau voor haar A diploma moesten het oorbellen worden. Maar wat geef je voor een B en C zwemdiploma?

Mijn eerste oorbellen cadeau voor een zwemdiploma A

cadeau voor een zwemdiploma

Voor jongens is het wat meer zoeken. Denk bijvoorbeeld aan duikspeelgoed of een balletje voor in het water. Voor meisjes is het vaak al besloten. Bij ons waren dat oorbellen! Toen wij dan eindelijk het briefje kregen dat ze mocht gaan afzwemmen voor haar A-diploma gingen wij met zijn tweetjes naar de juwelier zodat ze aan kon wijzen welke oorbellen ze het mooiste vondt. Dat cadeau voor een zwemdiploma moest goed voorbereid worden natuurlijk. We keken samen een filmpje hoe het gaatjes schieten in zijn werk gaat. Dochterlief oefende met knijpen in haar oorlellen ( achteraf vertelde ze dat ze de hele week in de klas had geoefend en dat het nu geen pijn meer deed.. oeps hahaha) en na het afzwemmen kreeg ze dan haar cadeau voor een zwemdiploma A.

Bij Lucardi kun je voor een setje kiezen met mijn eerste oorbellen. Het enige nadeel aan dit setje vond ik alleen dat de drie oorbellen veel te groot zijn voor jonge kinderen. Dus die liggen apart, te wachten tot ze ouder is. Het gaatjes schieten zelf deden ze op een zaterdagmiddag met 2 personeelsleden tegelijk. Zonder tranen kon ze alleen maar stralen dat ze eindelijk oorbellen had, net als mama!

Zwemmen met schietoorbellen

Met eerste oorbellen mag je gelukkig gewoon zwemmen. De eerste keer na haar A diploma ging het helaas direct mis met het kleding aan zwemmen. Met het t-shirt uittrekken, was er te hard aan haar oor getrokken door het t-shirt en was er een oorbel kwijtgeraakt. Direct manlief ingeschakeld en die racete naar de plaatselijke juwelier om snel een nieuw setje te halen. Inclusief een oorbel met een scherpe punt, want de kans was groot dat ik zo kort na het schieten, het gaatje opnieuw moest doordrukken. Nog geen half uur later waren we allemaal thuis en moest ik inderdaad het gaatje weer doorprikken. Eigenlijk kreeg ze zo een extra cadeau voor een zwemdiploma.

Toen ze een maand later weer met kleding aan moest zwemmen raakten we weer een oorbel kwijt. Dochterlief gedroeg zich gelukkig stoer, maar met nog 1 week te gaan besloten we in plaats van de schietoorbel, maar nieuwe oorbellen in te doen die ze voor haar verjaardag had gekregen. Die oorbellen konden we tenminste goed dichtdoen en zat er geen cm tussen de sluiting en haar oorlel in.

Als je kind eenmaal oorbellen heeft, heb je trouwens ook genoeg inspiratie voor verjaardagscadeautjes! Twee maanden later werd ze goed met oorbellen verwend 😉

Cadeau voor een zwemdiploma B

Na haar A diploma ging ze uiteraard door voor haar B diploma. Het zwem ABC hebben wij verplicht aan haar, maar aan motivatie ontbreekt het niet. Ze wil net als mama minstens 8 zwemdiploma’s en is gelukkig dol op water. Dus na een paar maanden in badje brons, mocht dochterlief afzwemmen voor haar B diploma. Er moest natuurlijk weer een cadeau voor een zwemdiploma worden uitgezocht. Dat was geen moeilijke opdracht want al door haar zeemeerminnenfeestje wist ze heel erg zeker wat het moest worden. Een zeemeerminnenstaart met monofin!

cadeau voor een zwemdiploma

Die had ik gelukkig al in huis, want dat voorzag deze mama al wel een tijdje. Direct besteld bij Ali-Xpress en twee weken voor het afzwemmen kwam hij in huis. Dochterlief wilde hem direct gebruiken, maar ze moest toch echt wachten tot na het afzwemmen ze echt haar cadeau voor een zwemdiploma kreeg.

Voor jongens kun je denken aan flippers met een duikbril. Er zijn echt heel veel soorten duikspeelgoed en balletjes om in het water te spelen.

Zeemeerminnenstaart met Monofin

De hete periode voor de zomervakantie en in de zomervakantie werd er gebruik gemaakt van de zeemeerminnenstaart. En ze kon haar geluk niet op toen we aan het eind van de zomervakantie in het zwembad gingen zwemmen met haar Monofin. Een heel gelukkig meisje. Nou ja ze was gelukkiger als ik ook haar duikbril en snorkel mee had genomen. Ja deze loedermoeder denkt echt niet altijd aan alles…

Snorkel, duikbril en flippers cadeau voor een zwemdiploma C

Nu is ze bezig met haar C lessen en zullen haar volgende cadeau voor een zwemdiploma wel flippers worden denk ik. De duikbril en snorkel heeft ze al in de zomervakantie gekregen, en hier is ze soms letterlijk een half uur mee onder water. In het zwembad in de tuin alle knikkers die op de bodem lagen te bewonderen en te sorteren op kleur.

Wat heb jij als cadeau voor een zwemdiploma gegeven aan je kind(eren)?

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.