Follow the money, een online escape room

Follow the money! Een welbekende term voor ons molloten. Maar daar gaat deze blog niet over. Wat beide in overeenkomst hebben is het spelelement. Follow the money is namelijk het nieuwste online avontuur van Social Spel. Lekker vanuit je huiskamer met met een select clubje, als team een doel behalen. En dit keer mag je als privé detective aan de slag!

Follow the money

Een goedlopend beveiligingsbedrijf, twee directeuren, 15 medewerkers, een lustrumfeest… en dan gaat het mis! Wat is er toch aan de hand met dit bedrijf? Een ding is zeker, directeur Edmund Braafheid is bang voor wat er speelt, maar wát speelt er dan? Hij kan er de vinger niet op leggen. Daarom schakelde hij de beste detectives in die hij kon vinden. Detectives, helpen jullie Edmund uit de brand in deze escape game vol leugens, list & bedrog en high tech apparatuur?

  • Taal: Nederlands, Engels (soon)
  • Speelduur: max. 60 minuten
  • Groepsgrootte: 3 tot 8 personen
  • Aantal groepen tegelijk: onbeperkt
  • Ideaal voor: Collega’s, vrienden of familie
  • Software: WhatsApp & Videocall-software
  • Prijs: € 9,75 pp incl. btw

Meer lezen of zelf boeken? Check deze link van Social Spel

Mamascrapelle teamuitje

Dit is inmiddels ons derde digitale teamuitje en ons derde escape game van Social Spel. Lees hier onze eerdere ervaringen. Wat vooral naar voren komt is dat het fijn is als je een mobiel én laptop/pc/chromebook/ipad extra hebt. Het spel wordt vanuit whatsapp begeleid maar je moet ook echt het internet op om te zoeken dus een extra device is wel wenselijk. Ook is het team element heel belangrijk. Samen weet je echt meer! De games van Social Spel zijn allemaal uitdagend en met zorg gemaakt. Follow the money vinden wij de meest pittige tot nu toe. De weg naar het doel is soms wat vager en daardoor lastig. Toch kwamen we vooruit en was er goede begeleiding vanuit whatsapp.

Follow the money was onze derde digitale escape room. De eerste hebben we als geheel team gedaan. De tweede zijn we gaan splitsen in twee groepen en sindsdien is er een behoorlijke competitie. Dit keer wilde team 1 echt winnen en had wat goed te maken.. Of dat gelukt is? Niet alles hoeft gedeeld te worden toch. Ik denk dat jullie veel nieuwsgieriger zijn naar hoe onze ervaringen waren!

Follow the money

Ervaringen team

Selena: Jeetje wat was deze pittig! Ik vond de puzzels wel erg leuk en dat is ook mijn kracht. Mijn dag was een beetje vermoeiend geweest, en mijn hersens wilden gewoon niet meer zo in de avond. Ik had alles gegeven en dacht dat we klaar waren maar toen kwam er nog een lastig stuk. Mijn team had toen eigenlijk niet zoveel meer aan mij. Ik blijf het tof vinden dat de puzzels zo divers zijn dat iedereen wel een keertje nuttig kan zijn. Follow the money is echt een uitdaging, weer met zorg in elkaar gezet en leuk om te doen.

Joyce: Een behoorlijke uitdaging. Zo zou ik hem omschrijven. Sommige dingen zijn erg onduidelijk en het opzoeken van bepaalde dingen vraagt veel tijd. Eigenlijk teveel. Als je dan ook informatie mist, zoals een foto met een puzzel, dan verlies je onnodig veel tijd en dat is frustrerend. Het zit technisch erg goed in elkaar en de websites die je moet gebruiken zien er netjes uit. Daar is zeker over nagedacht. De filmpjes waren voor mij gevoel te lang. Drie minuten een auto volgen met een filmpje links en een kaart rechts vereist een grote concentratie. Ga je voor het eerst een escape room online spelen? Dan zou ik hem niet aanraden. Hou je van een uitdaging en weet jij je weg op websites goed te vinden? Dan is dit de online escape room voor jou!

Interessante verhaallijn in Follow the money

Kelly: Ik vond de verhaallijn van Follow the money erg interessant. Een bedrijf, waarbij geld verdwijnt. Maar waar gaat dit naartoe? Dat is een mooi uitgangspunt voor een escape room. Net als vorige keer bij de escape rooms van Social Spel hebben we ervoor gekozen om dit mysterie op te lossen in 2 groepen. Dit werkt echt heel fijn. (maximaal 5 of 6 personen) En je zag ook bij deze escape room dat iedereen zijn eigen kracht heeft.
In deze puzzel zat vooral veel opzoekwerk op websites en agenda’s vergelijken. En je moet wel handig zijn met coördinaten en kaartlezen. Is dat niet zo je kracht, dan is deze escape room wellicht wat minder geschikt. 

Maar ook al vond ik sommige onderdelen wat minder passend bij mij, ik heb toch een hele leuke avond gehad! Zo’n teamactiviteit is in dit soort tijden super voor de teambuilding. En je hebt toch ook je dingen waar je wel wat mee kunt. En het zag er zeker ook weer top uit, alles zat netjes en goed in elkaar en was keurig afgewerkt qua sites, filmpjes en technische snufjes. 

follow the money
Foto: Socialspel.nl

Follow the money voor specialisten!

Ellen: Toen ik de mail binnen zag komen dat Social Spel een nieuwe Escape Room had vroeg ik direct aan de meiden of ze weer mee wilden doen. Super leuk dat Rosalie en Elias, onze jongste reviewers, ook mee wilden doen aan Follow the Money.
Ik vond het een zeer uitdagende escape room die misschien voor ervaren gamers makkelijker te doen is. Ik zou hem in elk geval niet als eerste ervaring willen hebben gespeeld want na afloop was ik redelijk opgefokt. De laatste ronde met kaartlezen was vooral pittig, maar zeker niet onmogelijk. De perfecte online escape room voor specialisten! En kom je er echt niet uit, dan kun je om hints vragen via Whatsapp gelukkig.

Welkome afleiding van de coronacrisis

Mandy: Follow the money was mij net iets te onduidelijk allemaal, zoveel het verhaal als de opdrachten. Ik houd van een uitdaging en van puzzelen, maar presteren onder druk op zondagavond ging me niet zo goed af. Gelukkig had ik wel 1 eureka momentje en droeg ik toch nog iets bij aan de oplossing. Maar ik ben weer een ervaring rijker en het leidt even af van de Coronacrisis.

Eerste echte online escape ervaring

Lianne: In de online Escape room Follow the Money kun je aan de slag met verborgen raadsels en puzzels in een bedrijf met een onbetrouwbare werknemer. Het is een pittige uitdaging om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Richtingsgevoel en ervaring met Google maps is een pré om het tot een goed einde te brengen. Maar als dat met wat hints lukt, geeft dat natuurlijk een opgelucht gevoel! Voor mij was het de eerste echte ervaring met een online Escape room; dus geen vergelijkingsmateriaal. Maar de eerste reactie is vooral dat het voor herhaling vatbaar is! Het is wel echt even inkomen als je het nog niet eerder online hebt gedaan.

Er zijn natuurlijk overeenkomsten met een echte escape room, maar het vraagt veel meer van je digitale kunsten. Het schakelen tussen schermen en ondertussen overleggen via de Teams vergadering onder tijdsdruk, dat vraagt erom dat je het hoofd koel kan houden. In deze tijd is het natuurlijk heel fijn dat je op deze manier toch een teamuitje of teambuilding kunt doen. Je leert elkaar een beetje beter kennen, alhoewel het als nieuweling in een team wel echt jammer is dat het niet persoonlijk kan. Dat komt hopelijk nog!

Samen sta je sterk in Follow the money

Chantal: Met het team van MamaScrapelle mocht ik voor de tweede keer meedoen aan een online Escaperoom. Deze keer was wel een stuk pittiger dan de vorige keer. Ondanks dat ik al wat ‘escape’ ervaring had was ik hier soms de weg even kwijt. Waar moet ik kijken, wat moet ik doen? De puzzels waren wel erg leuk om te doen! Samen sta je sterk en dat is hier zeker bij; iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en door deze te bundelen in een team kom je beduidend ver in het spel!

Het opzoeken van dingen op sites en agenda’s kost tijd en dat kan frustrerend zijn als je tegen de klok speelt. De uitstraling van het spel was wel weer tof; websites die echt werken, Whatsapp die je kunt koppelen aan je computer waardoor je sneller filmpjes en foto’s die je binnen krijgt via Whatsapp kunt bekijken. En kunt schakelen met je teamgenoten via de Teams of Skype vergadering.

Houd je van een uitdaging? Dan is Follow the money jouw spel. Maar pas op; je moet van alle markten thuis zijn qua vaardigheden want het is een hele klus.
Leuke ervaring en we hebben zeker plezier gehad met het team en dat maakt de overwinning toch nog net iets zoeter!

Onze jonge reviewers deden ook mee

Esther & Rosalie: Vorige escape ervaring vonden wij wat dynamischer en meer variatie in opdrachten. Deze was best onduidelijk en waren ook weinig echte aanwijzingen en weinig filmpjes. Veel codes en gps tracking liep niet echt lekker, kan ook liggen aan onze kaartlees skills. Plot was onverwachts. (sorry Esther heb deze zin wat ingekort in verband met spoileralerts ;)). Op zich wel een leuk in elkaar gezet maar verhaal beetje rommelig.

Elles & Elias: Deze keer was de escape room wat meer ingewikkeld dan de vorige. Maar, gelukkig was Elias (13) erbij  die een aantal leads makkelijk vond. Met name de coördinaten vond ik lastig. De vorige keer vond ik extra leuk omdat we ook echt het internet op gingen en het dan allemaal werkt. Geweldig! Dat vind ik nog steeds prachtig aan deze escape room. Het werkt allemaal en het is net echt. Het uitpluizen van het betalingssysteem duurde lang, maar Elias vond dat juist leuk. Omdat je je dan een echte detective voelt. Whatsapp op je scherm was een goede tip. Aandachtspunt is het geluid van de filmpjes. Sommige te zacht, dan weer te hard. Dit is inderdaad meer een escape room voor mensen die het al vaker gedaan hebben.

Lees ook deze blogs voor (online) teamuitjes

Footer 6 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.