The Ultimate Pubquiz- een perfect idee voor online teamuitje

Het was weer tijd voor het jaarlijkse teamuitje voor de bloggers van MamaScrapelle en StoerLeesVoer. Maar hoe groter het team wordt, hoe verder weg we allemaal wonen. Een online teamuitje werd weer gezocht. Tijdens de coronamaatregelen was er van alles online te vinden, maar nu was het nog flink zoeken naar geschikte aanbieders. En dat vonden wij wel gek eigenlijk. Gelukkig vonden wij The Ultimate Pubquiz!

Online teamuitje

Een online teamuitje is ideaal voor bedrijven waar het personeel op veel verschillende plekken woont. Wil je reistijd en reiskosten besparen dan is online afspreken ideaal. Omdat wij elkaar eigenlijk alleen maar spreken via de whatsapp was het erg leuk om elkaar te horen spreken en te zien. Voordat we online The Ultimate Pubquiz begonnen hebben we eerst gezellig een half uur gekletst via Teams.
De vorige keren deden we een escape room waarin we in 2 teams uit elkaar gingen in twee verschillende meetings. Je kan snel overleggen en hoort elkaar. In deze pubquiz was dat wel even anders. Daar kom ik straks verder op terug.

Ik wist dus al snel dat ik een quiz wilde doen met het team. Met een quiz heb je altijd plezier. Er is sprake van samenwerking, maar ook van concurrentie en dat onder tijdsdruk. Ben je goed in geschiedenis of juist in wetenschap? Muziek of films. Het maakt niet uit, er is altijd wel iemand die iets zeker weet en ieder zijn kennis komt van pas. Het leuke bij goede quizzen is dat er ook ruimte is voor uitleg en nieuwe weetjes. Het personeel van LeisureTeam legt graag de antwoorden uit zodat je er ook nog wat van leert.

Ik had me niet gerealiseerd dat je ook vragen uit de quiz kan laten aanpassen. Door bijvoorbeeld eigen teamweetjes of werk weetjes erin te verwerken. Altijd leuk!

The Ultimate Pubquiz leisureteam

The Ultimate Pubquiz

Bij LeisureTeam kun je heel veel verschillende teamuitjes boeken. De The Ultimate Pubquiz is er een van. Hij sprak mij aan doordat er meerdere categorieën zijn om mee te spelen. Zo heeft iedereen echt het gevoel dat hij zijn steentje kan bijdragen. Maar of dat ook in het echt zo zal zijn is toch altijd een beetje spannend.

Er is veel variatie in het spel die zo’n anderhalf uur duurt. Zo zijn er open vragen, meerkeuze vragen, 50/50 vragen en moet je antwoorden in de juiste volgorde zetten. Themarondes zijn onder andere: geschiedenis, het menselijk lichaam, sport, taal, kunst en wetenschap. En er is een ronde waarin je liedjes moet raden waar Shazam je niet bij gaat kunnen helpen! Verfrissend vond ik ook de raad het logo ronde waarin 2 logo’s met elkaar waren verweven.

En heb je nou een achterstand opgelopen? Dan maak je altijd nog kans om te winnen met het Rad van Fortuin! The Ultimate Pubquiz is er niet alleen op basis van je kennis dus, maar ook voor een portie geluk.

Al met al ben ik blij dat ik eindelijk eens in het winnend team zat. Ik heb genoten en onze host Kylian vond het ook leuk om eens online te ervaren in plaats van voor een publiek van mensen te staan. Doordat het overleg via Whatsapp ging had hij te maken met stiltes. Hij speelde goed in op onze behoefte en stopte af en toe de tijd als we langer tijd nodig hadden om te overleggen.

Onze ervaringen:

Jolien: Wat een leuke manier om op afstand toch samen een activiteit te kunnen doen. Leuke diverse vragen waarvan ik toch echt regelmatig geen idee had wat het antwoord was. En de volgende vraag wist ik dan zomaar ineens wel. Het overleggen via de app gaf wel een extra uitdaging en dan met name voor de tijd. Maar wat heb ik tussendoor moeten lachen om elkaars opmerkingen, enthousiasme en antwoorden. Al met al vond ik het zeker een succes en zal ik een volgende keer zeker weer meedoen.

Kelly: The Ultimate Pubquiz was een quiz met veel afwisseling. Er waren veel verschillende rondes, voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan geschiedenis, landen, algemene kennis en logo’s. Ik vond vooral de ronde met de muziekfragmenten erg leuk. De ronde waarbij je audiofragmenten moest afmaken vond ik echt te moeilijk, vooral omdat dit open vragen waren. Als je dan een bepaald filmpje nog nooit hebt gezien, kun je ook niet echt een beetje een goede gok proberen te wagen. We hebben met ons team heel erg gelachen. Via whatsapp communiceren ging prima, als je deze op je computer gebruikt.

Ik vond het erg leuk om deze quiz zo online te doen, maar zou het nog leuker vinden om dit een keer in het echt te doen, omdat het overleg dan makkelijker gaat. 

Diversiteit en uitdagend

Jasmijn: The Ultimate Pubquiz was heel divers in vragen en thema’s, en ook de manier van antwoord geven. Dat vond ik heel leuk. Ook komt alle soort kennis hierdoor aan bod. Grappig, origineel en zeker handig als je niet in de gelegenheid bent fysiek wat te doen samen. Ik vond de tijd soms te kort, zoals duidelijk al benoemd was. Soms was dit juist wel leuk en spannend. Vooral bij de muziek vond ik dit lastig en had ik het bijvoorbeeld fijn gevonden als de tijd van het luisteren niet helemaal overlapt met het invullen. De vragen die we op volgorde moesten zetten gingen niet heel soepel met overleg in Whatsapp, maar dit was voor hun ook de eerste keer online en gaan ze verder ontwikkelen.

Heel leuk zo, en wat een kennis heeft iedereen.

Selena: Het is weer even geleden het online samenkomen maar dit keer was het vooral een leuke manier om ons team wat door heel Nederland zit te kunnen zien. En om een digitaal teamuitje te hebben. Ik vind het altijd wel een gedoe om alles werkende te krijgen, ondanks mijn gevoel voor techniek. Maar het is gelukt. The Ultimate Pubquiz is heel leuk en lekker divers. Divers in genres, divers in vraagstellingen en ook divers qua niveau en leeftijd. We zijn als team best getraind en geen gedoe met microfoons en randgeluiden. Dat scheelt. Ik had nog wel wat filmvragen gewild maar ach. Ook vond ik de inschattingsvragen misschien het leukste omdat dan niemand echt op Google stiekem kon kijken.

Eindelijk zat ik in een winnend team en ik kijk uit naar het doosje bonbons!

Fanatiek

Linda: Wat een lol heb ik gehad tijdens de Pubquiz van Leisureteam. Bloedfanatiek werd ik ervan. Ik had de eer om van ons team de antwoorden in te mogen voeren in het telefoonscherm. Dat was flink multitasken. Ik heb genoten van het contact wat we onderling hadden en het was erg leuk dat er zoveel verschillende categorieën waren. Echt voor elk wat wils!
Kylian stond open voor onze feedback en paste ook af en toe wat aan als bleek dat we te weinig tijd hadden voor een opdracht. Erg flexibel, daar houd ik van. En dat wij met team 1 gewonnen hebben was natuurlijk logisch en hartstikke verdiend, al zeg ik het zelf.

Joyce: Ik hou van de online avonden met het team van MamaScrapelle. Toen ik hoorde dat we een quiz gingen doen was ik gelijk enthousiast. Ik hou wel van een spelletje, dus om klokslag 8 uur was ik online. De quiz zag er grafisch goed uit. Daar is behoorlijk wat werk in gaan zitten en er zijn voldoende verschillende onderwerpen waardoor iedereen wel ergens in uit kan blinken. Wat minder werk zat er in de outfit van de quizmaster en zijn achtergrond. 😉 Daarnaast was de tijd die we kregen soms te kort en lukte het niet altijd om de antwoorden goed door te sturen.

The Ultimate Pubquiz

Tijd vloog voorbij

Mijn team was erg fanatiek en in een appgroep moesten we samen tot het juiste antwoord komen. Ik kan je zeggen dat dit met 6 vrouwen in één groep best lastig is. Kleinere groepjes waren beter geweest. De meeste vragen waren meerkeuze, maar de open vragen waren echt te moeilijk. Vooral de vragen waar je de zin moest afmaken. Als ze daar een meerkeuze van maken is het wat beter te doen en dus leuker. Ondanks dat ons team had verloren zou ik het toch zo weer doen. We hebben ontzettend gelachen en de tijd vloog voorbij. Ik ben erg benieuwd wat we de volgende keer gaan doen!

The Ultimate Pubquiz ook voor grote bedrijven

Elles: Na een enerverende periode was het maar wat leuk om weer met mijn teamgenoten van MamaScrapelle en StoerLeesVoer digitaal samen te zijn. Ik had de informatie niet doorgenomen, maar ter plekke hoorde ik dat we een pubquiz zouden doen. Zeer benieuwd! Het werd meteen duidelijk dat je deze quiz met heel veel deelnemers kan doen. Ook leuk voor grote bedrijven dus tot wel 600 personen!

We werden gesplitst in 2 teams. Samen op de WhatsApp bepalen wat het antwoord gaat zijn. En snel moet je zijn bij deze quiz. Met name de filmpjes waarbij je de zin af moet maken vond ik hilarisch. Ook heel leuk zijn de muziekfragmenten waarbij je moet raden welk nummer het is. Op een totaal andere manier uitgevoerd!. Tussendoor moest ik nog even met mijn dochter naar de tandarts. Bij terugkomst kon ik weer gewoon er tussen schuiven. Een voordeel van digitaal bij elkaar zijn! Ik heb een heerlijke avond gehad! Bij Escaperooms voel ik mij altijd een beetje dom, maar dat had ik bij deze quiz totaal niet! En dat is ook weleens leuk. 

videoronde

Krap in de tijd soms

Lianne: Vooraf is het toch vaak de vraag of een online pubquiz werkt. Want heel veel kennis is ook binnen een paar muisklikken op te zoeken! Gelukkig gaat het bij deze pubquiz vooral om parate kennis. Alhoewel bij sommige schattingsvragen de geduchte tegenstanders wel erg dicht in de buurt zaten! Dus ook weer niet te veel tijd geven om te antwoorden! Maar een toffe gevarieerde quiz is dit, met een goede balans tussen makkelijke en moeilijke vragen.

Cindy: Ik vond The Ultimate Pubquiz erg leuk gedaan zo online. Er waren een goede hoeveelheid vragen in meerdere categorieën. Voor de volgende keer wil ik als tip meegeven om (wanneer er weer een online quiz wordt georganiseerd), in ieder geval bij open vragen iets meer tijd te geven, zodat deelnemers ook de tijd hebben om een goed antwoord in te voeren.

The Ultimate Pubquiz wheel of fortune

Rad van Fortuin in The Ultimate Pubquiz

Over dat Rad van Fortuin in The Ultimate Pubquiz is zoveel feedback gegeven: (mede doordat het winnende team 2 keer 10 punten pakte en daardoor won, laat ik dat eerlijk toegeven)

Het rad van fortuin was een leuk en spannend spelelement wat het spel ook wel maakte.

Bij een van de rad van fortuin vragen (open vragen) was het nergens aangegeven dat het om een percentage ging (dit snapte we allemaal, maar ik wilde het wel noemen want het viel me op en ik twijfelde wel een moment).

Er waren ook af en toe ‘wheel of fortune’ rondes, waarbij degene die het dichtst bij het juiste antwoord van de benaderingsvraag zat, aan het rad mocht draaien. Dit is op zich wel grappig, maar de geluksfactor is hierbij wel erg bepalend. 

En tja dan het rad van fortuin, dit maakt dat je niet alleen kennis nodig hebt, maar ook geluk. Wat werd het hierdoor spannend!

Het Rad van Fortuin was een leuke manier om extra punten binnen te harken.

Het rad van fortuin is een zenuwslopende onderbreking, waarin de 10 te verdienen bonuspunten wel echt wat te hoog zijn 😉

Naast de vragen was er ook het rad van Fortuin. Tja, geen toegevoegde waarde. Ik wil een quiz winnen omdat we de meeste vragen goed hadden niet omdat we veel punten bij het rad kregen. Overigens stonden we voor tot het rad kwam en het andere team tot twee keer toe 10 punten erbij kreeg. Uiteindelijk verloren we met twee punten verschil.

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.