Jouw droominterieur, een droom of werkelijkheid?

Soms heb je iets in gedachte maar krijg je het maar niet voor elkaar om dit thuis te realiseren. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Maar met een beetje hulp en deze blog heb je straks ook jouw droominterieur! Wat houd je nu nog tegen?

Jouw droominterieur
foto van pexels.com door Jean van der Meulen

Jouw droominterieur

Ten eerste moet je kijken of jouw gedroomde inrichting wel haalbaar is in jouw huis. Er is een hoop mogelijk, maar je moet wel realistisch zijn. Sommige dromen kunnen namelijk alleen in dromen. Wanneer je daar rekening mee houdt, kan er namelijk wel een heleboel! Je kan een hoop zelf, maar misschien is het soms slim om toch om advies te vragen. Naar een woonwinkel gaan voor een interieuradvies is aan te raden. Vaak kan je dit gewoon online regelen!

Maak een moodboard

Om wat dichter bij jouw droominterieur te komen is het misschien goed om een moodboard te maken. Woon je samen? Dan is het goed om eerst apart een moodboard te maken en dan te kijken wat jullie belangrijk vinden. Zo kom je vanzelf bij jullie droom interieur in plaats van alleen die van jou. Door alvast uit te zoeken wat je mooi vindt en wat je graag zou willen, zorg je ervoor dat het duidelijker wordt en kan je daarna gerichter gaan zoeken.

Kies een stijl

Zo ben ik erg van het landelijke, maar mijn man van het moderne. Door onze dromen en wensenlijstje naast elkaar te leggen kwamen uit bij de industriële look. En laat dat nou net in zijn. Daarnaast doet kleur ook een heleboel. Ben je alleen dan is de keuze snel gemaakt, maar wanneer je samen bent is dat toch wat lastiger. Wij kozen voor groen en wilden die kleur terug laten komen in kussens en onze eetkamerstoelen. Uiteindelijk kozen we voor groene eetkamerstoelen met leuning. Waar kies jij voor in jouw droominterieur?

Groene eetkamer stoelen
foto van pexels.com gemaakt door Max Vakhtbovych

Denk aan je budget

Een belangrijk onderdeel van het krijgen van jouw droominterieur is het budget. Maar ik weet uit ervaring dat er voor elk budget wel iets te vinden is. Misschien moet je die heerlijke stoel met massage en verstelbare standen uit je hoofd zetten, maar vind je wel een stoel die er op lijkt. Wees vooral eerlijk naar jezelf. Wat heb je te besteden en is het haalbaar wat je zou willen? Er is voor elk budget wel iets te vinden!

Nog steeds jouw droominterieur?

Ik kan je eerlijk vertellen dat het interieur waar ik vroeger van droomde niet hetgeen is geworden dat ik nu heb. Naast mijn partner speelde er ook het budget en de beschikbare ruimte een rol. Daarnaast ben ik geen ster in het inrichten en spullen bij elkaar zoeken. Ik heb weer andere talenten. Mochten we gaan verhuizen dan ga ik zeker iemand inschakelen die met ons mee kan kijken. En waar kies jij voor? Heb jij al jouw droominterieur of moet je nog even verder dromen?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.