Ik ben Yoga, een prachtig yoga avontuur voor kinderen

Bij het zien van Ik ben Yoga begint mijn dochter te stralen van blijdschap. En ik snap wel waarom dit boek haar zo aanspreekt. De mooie kleurrijke illustraties nodigen uit tot meedoen. Het boek straalt rust uit, maar spreekt toch tot de verbeelding.

Ik ben Yoga

Ik ben Yoga

Als ik me klein voel in de wereld zo groot, kalmeer ik mijn geest, mijn lichaam, mijn adem. Ik kan scheppen en verbeelden. Een adelaar die opstijgt tussen de wolken of een ster die twinkelt aan de avondhemel… Een kameel in de woestijn of een boot die de zee oversteekt. Yoga heeft de kracht tot transformatie. Onze lichamen worden sterker, onze geest rustiger, en met een beetje verbeelding gaan we zien dat alles mogelijk is. New York Times bestseller-illustrator Peter H. Reynolds en gecertificeerd yogadocent Susan Verde bundelen hun krachten in dit boek over creativiteit en de kracht van zelfexpressie. ‘Ik ben Yoga’ moedigt kinderen aan deze prachtige wereld te verkennen en ruimte in hun hart te maken voor de wereld daarbuiten.

Nu heeft mijn wereld precies de juiste omvang.

Uit Ik ben Yoga
Ik ben Yoga

Yoga avontuur

Ik heb in het verleden een tijdje aan PowerYoga gedaan, maar ben er verder eigenlijk niet bekend mee. Dit boek leek mij daarom een mooie manier om samen met mijn dochter op Yoga-avontuur te gaan. Bestsellerschrijfster Susan Verde is erin geslaagd om yoga te beschrijven als een gevoel. De verhalende manier van schrijven leert kinderen over de basis van Yoga. Het neemt hen mee naar zichzelf zonder daar bewust mee bezig te zijn. Ik ben Yoga is een avontuur dat vraagt om actief mee te mogen doen. Een prachtig boek dat kinderen leert om rust te creëren en in hun kracht te staan.

Achterin het boek staan alle poses nog eens overzichtelijk uitgelegd. Dit maakt het duidelijk wat je precies moet doen. En dat is soms best lastig…

Berghouding

Kleurrijke illustraties

Illustrator Peter H. Reynolds weet mij meteen te vangen met zijn illustraties in Ik ben Yoga. Deze zijn speels en kleurrijk, terwijl ze rust en eenvoud uitstralen. Een bijzondere combinatie die het verhaal prachtig ondersteund.

Ik ben Yoga

Uitproberen

Enthousiast begint mijn 6 jarige dochter de houdingen uit Ik ben Yoga na te doen. Ik heb haar lekker haar gang laten gaan en ben pas later het verhaal gaan voorgelezen. Vervolgens heb ik uitleg gegeven hoe je de houdingen uitvoert. Dit viel haar wel een beetje tegen, want het bleek moeilijker dan alleen het plaatje nadoen. Daarna was ik aan de beurt en werden voor mij de moeilijkste houdingen uitgezocht. Gelukkig mocht ik deze omruilen voor iets makkelijkere. Maar eerlijk is eerlijk ik heb nog wel wat oefening nodig. Wij gaan daarom onze yogamat regelmatig uitrollen en oefenen tot ook wij yoga zijn.

Ik ben Yoga

Specificaties Ik ben Yoga

Auteur: Susan Verde | Illustraties: Peter H. Reynolds | Uitgever: Samsara Uitgeverij B.V. | 8 oktober 2020 | 24 pagina’s | 9789492995797 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij Bol.com.

Rust

Lees ook deze blogs

Footer5
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.