Skip to Content

Gratis mindfulness oefeningen om relaxed het nieuwe jaar te beginnen

Vorig jaar deed ik eigenlijk niet aan goede voornemens totdat ik door de oudejaarsconference werd getriggerd om toch maar weer te gaan sporten. Voor 2021 heb ik besloten om mijn aandachtsspier te gaan trainen! Een sterke aandachtsspier helpt namelijk bij het ontwikkelen van discipline en wanneer de spier sterk genoeg is, bepaal jij welke kant je het leven opstuurt. Probeer deze gratis mindfulness oefeningen eens of meld je aan voor een gratis workshop bij Tiny Tweaks.

Waarom doe ik deze gratis mindfulness oefeningen?

Dat ik fit bleef zonder te sporten, bleek uit een fitheidscheck op mijn werk tijdens de Nationale Vitaliteitsweek in september 2018. Daar kwam toen, op mijn 41e, uit dat ik een metabolische leeftijd had van 28 jaar. Ook door niet of nauwelijks te sporten was ik eigenlijk gewoon fit! Toch pakte ik het hardlopen kort daarna weer op. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. En in dat opzicht had ik het wel heel erg gemist.

gratis mindfulness oefeningen
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Gratis mindfulness oefeningen, voor elke dag

Omdat elke dag sporten nu eenmaal niet gaat, was ik op zoek naar iets anders om mentaal fit en sterk te blijven. Het trainen van mijn aandachtsspier dus eigenlijk. Want door die te trainen, leer je om je aandacht bewust in het hier en nu te vestigen. En op de website TinyTweaks.nl vond ik gratis mindfulness oefeningen die mij erbij helpen. Heel fijn om alles even los te laten, maar… makkelijker gezegd dan gedaan!

Gratis dus, maar hoeveel tijd kost het?

Deze gratis meditaties, die met een fijne stem ingesproken zijn (door Nienke Hers), duren beide ongeveer 10 minuten en je kunt er gewoon op een stoel bij gaan zitten. ‘Mindfulness van de adem’ heten deze gratis oefeningen. Je kunt ook kiezen voor een korte meditatie (3 minuten): de Ademruimte, waarmee je écht even wat lucht creëert in de dagelijkse drukte. Of ga voor een totale Bodyscan, waarmee je in 10 minuten opmerkt hoe het eigenlijk met je gaat. Maar je kunt natuurlijk ook het nuttige en het aangename combineren tijdens… de Chocolade meditatie! En het leuke is, dat je de gratis mindfulness oefeningen op ieder moment van de dag kunt uitvoeren. Zo komen die kerstkransjes dus wel op!

gratis mindfulness oefeningen
foto van TinyTweaks.nl

Wil je na het doen van deze gratis oefeningen meer weten over mindfulness? En ook ontdekken hoe je door het trainen van je aandachtsspier meer focus en concentratie kunt krijgen? Of wil je weten hoe je stress, negatieve gedachten, spanning en onrust kunt doorbreken? Dan kun je je aanmelden voor een gratis online workshop, ter waarde van 17,95 euro. Donderdag 14 januari 2021 is de eerstvolgende gelegenheid.

Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.