Skip to Content

Onmisbare yoga items, een aantal musthave items

Heb jij jezelf al ondergedompeld in de mindfulness? Ben jij al helemaal zen? Eet jij yoga voor het ontbijt? Of is het een maar een zweverige wereld waar je nog geen voet hebt gezet? Misschien hoor je wel bij de middenmoot die soms wel eens iets doet. Hoe dan ook, yoga kan een heerlijke sport zijn. Ja, een sport voor de leken. Want voor al die diverse poses heb je balans en kracht nodig. Heb je dit niet? Dan ontwikkel je het wel door je regelmatig in al die yogaposes te buigen. In deze blog deel ik een aantal onmisbare yoga items!

hoofd Onmisbare yoga items
Photo by Eternal Happiness on Pexels

Onmisbare yoga items

1. Kleding

Een belangrijke basis is wel kleding. Je gaat in diverse houdingen staan dus je kleding moet je kunnen volgen hierin. Geen bouwvakkersspleet of shirtjes die uitvallen als je op je kop keert. Kies voor zachte stoffen. Bij voorkeur speciale yogakleding. Zo hebben de broeken een hogere taille zodat het niet makkelijk zakt. Een strakker topje die niet afzakt. Het is ademend en zacht en je moet je comfortabel voelen. Goede kleding is echt een musthave in onmisbare yoga items.

Denk ook aan yoga sokjes voor als je snel koude voeten hebt. Dit zijn lichte sokjes met antislip zodat je net zoals met blote voeten goede grip blijft houden. Ook is een fijn warm vest een aanrader. In het begin moet je misschien nog wat warm worden. En aan het einde volgt een cool down en vaak ook een korte meditatie waarbij een warm vest erg aangenaam kan zijn. Bij je onmisbare yoga items zit dus zeker passende kleding!

2. Yoga mat in onmisbare yoga items

Om yoga te beoefenen is een juist matje wel zo goed als onmisbaar. Yoga kan je in principe overal uitoefenen. Lekker buiten in de frisse lucht is misschien wel het meest fijne voor de ultieme ervaring. Maar ja dit is niet altijd haalbaar. Een yoga mat heeft wel bepaalde eigenschappen die belangrijk zijn. Zo mag de mat niet te dik zijn, je moet wel feeling met de grond / aarde houden. Je moet je geaard voelen. Maar het mag het wel net iets zachter maken. Ook kan een juiste matje voor net wat meer grip zorgen. Een juiste yoga mat is dus onmisbaar in yoga items.

Gelukkig zijn er veel toffe én goede te krijgen in diverse soorten uitvoeringen. Omdat je veel en dicht op het materiaal te vinden bent is een goede niet chemische mat ook belangrijk. Let dus op het materiaal. Je rolt ze makkelijk op zodat je het eenvoudig mee kan nemen. Lekker onder je oksel, of koop zelfs een speciale hendel zodat je het in een tas kan veranderen. Jouw yoga feestje :).

yoga matje
Photo by Elina Fairytale on Pexels

3. Flesje water

Voor mij is een belangrijk iets in onmisbare yoga items een flesje water! Het klinkt zo simpel en dat is het ook. Maar denk er wel over na en zorg dat je het bij je hebt, ik heb er zelfs vaak twee. Zo kan ik ongestoord bezig blijven met yoga, ook bij grote dorst. Ik vind zelf een flesje met sportdop ideaal. Zo hoef je niet te stuntelen met een draaidop en kan je makkelijk direct drinken. Ook is morsen minimaal, je kan zelfs ondersteboven prima drinken met een goede sportdop. Kies bij voorkeur wel voor een herbruikbare fles nu we toch mindful bezig zijn.

Yummii Yummii Denmark thermos bottles
Ook met sportdop te koop

4. Meditatiekussen

Ik ga het net al aan, een yogasessie wordt vaak gevolgd door een (korte) meditatie. Je mag in het algemeen hiervoor zelf de yogapose aannemen die fijn is voor jou. Liggend, zittend of in een stoere pose. Een meditatiekussen kan ook een erg aangename keuze zijn. Hierop zit je heerlijk comfortabel terwijl je nog steeds wel dat geaarde gevoel houdt. En heel eerlijk, die meditatiekussens zijn ook gewoon erg leuk in je kamer, tuin en balkon. Eigenlijk is 1 kussen te weinig als onmisbare yoga items.

5. Oordopjes of hoofdtelefoon

Doe je yoga in een groep dan is dit natuurlijk niet een onmisbare yoga item. Je wilt wel je yogalerares horen. Maar yoga kan je ook prima alleen doen en dan is het heel fijn om je helemaal af te sluiten. Ik vind dit fijner om te doen door middel van mijn airpods. Deze blijven bij mij goed zitten als ik op mijn kop ga. Zo hoor ik de oefeningen, en de oefeningen alleen. Even geen andere stoorzenders. Heerlijk even mindful in mijn eigen bubbel.

Onmisbare yoga items

Bovenstaande dingen zijn voor mij echt wel 5 onmisbare yoga items. Heb jij nog aanvullingen of herken je mijn tips? Laat het me vooral weten!

Onmisbare yoga items
Onmisbare yoga items
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.