Skip to Content

De vijf beste mindfulness tips en cadeaus – een ontspannend lijstje

Voor veel moeders breekt een drukke tijd aan. Want het einde van het schooljaar nadert. Het sportseizoen zit er bijna op. Er komen kinderfeestjes, weekendjes weg en leuke uitstapjes. Heel leuk natuurlijk, en we genieten volop na een pandemie die zoveel van deze activiteiten on hold zette. Maar je hoofd loopt soms over van alles waar je aan moet denken!  Hoe blijven we een beetje mindful met elkaar in deze tijd? We zochten de vijf leukste tips en cadeaus voor iedereen die behoefte heeft aan een beetje mindfulness.

Mindfulness tips en cadeaus boeddha
Afbeeldingen via website Spiru.nl

Ontspannen in drukke tijden

Als je met veel dingen tegelijk bezig bent, voelt het soms alsof je hoofd overloopt. Je wilt niks vergeten en alles goed voorbereiden. Als moeder ben je druk met bedankjes aan het eind van het schooljaar, of je moet nog even een kinderfeestje organiseren. Maar door al dat plannen en regelen is het moeilijk om een beetje in het moment te blijven. Genieten van wat rust en zonneschijn schiet er vaak bij in. Ben je, of ken je ook zo iemand? 

Dan wordt het tijd om eens een mindful cadeau te geven. Iets wat helpt om te ontspannen. Dat kan ook aan jezelf zijn natuurlijk! Wat zijn de fijnste cadeaus en tips voor een beetje mindfulness in drukke tijden? We zetten er vijf onder elkaar!

Vijf mindfulness tips en cadeaus

Zen voor een zinvol leven

1. Etherische olie voor een badritueel in eigen huis

Hoeveel moeders hebben een bad maar gaan er veel te weinig in? Geen tijd is de grootste reden. Maar juist in deze drukke tijden is het nodig om je even onder te dompelen. Telefoon een avond weg en je eigen thuis spa creëren. Brand een kaarsje en zoek de lekkerste badschuim. Een etherische olie kan je helpen ontspannen. Je kunt dit op je huid aanbrengen of in een aromabrander verspreiden. Het brengt je geest tot rust. En er zijn natuurlijke vele heerlijke geuren, zoals lavendel, jasmijn, eucalyptus of munt. Een goede tip dus om cadeau te geven in het thema mindfulness!

2. Meditatie klankschaal

Mediteren is een hele krachtige manier om stress te verminderen. Niet voor iedereen weggelegd misschien, maar wel echt de moeite waard om te proberen. Voor de echte liefhebbers kunnen klankschalen een bijzondere toevoeging zijn tijdens het mediteren. De trillingen hebben een helende en rustgevende werking. Ons lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water, dus de trillingen worden door je hele lichaam overgenomen. Volgens boeddhisten en hindoestanen hebben de vibraties van de geluiden inwerking op je ziel!

Kijk eens bij de blog over meditatie-apps voor meer informatie en tips.

klankschaal
Klankschaal van Spiru.nl

3. Een mooi sieraad als mindfulness cadeau

Uit je hoofd, in je lijf. Dat is super lastig als je het heel druk hebt. Maar het is wel heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een geheugensteuntje kan dan helpen. Een mooi cadeau is bijvoorbeeld een edelstenen sieraad. Een sieraad met een diepere betekenis of boodschap. Voor veel mensen hebben edelstenen een symbolische kracht. Dat is een mooi cadeau om te krijgen, zeker als de gever nagedacht heeft over de boodschap. Zo helpt een amethist steen bij het scheppen van helderheid. En kies bijvoorbeeld voor een armband met een lotusbloemhanger, dit is een symbool voor doorzettingsvermogen en zuiverheid. Weet je geen sieraad te bedenken dan kun je ook altijd kiezen voor losse edelstenen. Kies bijvoorbeeld voor een grote rozenkwarts dat werkt op het hartchakra en het vermogen om liefde te geven en ontvangen bevordert.

4. Een wandkleed voor het interieur

Een accessoire voor het interieur is ook een leuke cadeau tip voor iemand die wel een beetje mindfulness kan gebruiken. Een spiritueel wandkleed zorgt bijvoorbeeld voor extra sfeer in huis en is ook een prachtige aanvulling voor je interieur. Eigenlijk is het ook een vorm van kunst in huis. Maar dan een stuk warmer en huiselijker dan een schilderij. Kies een symbool dat aanspreekt, bijvoorbeeld de vorm van een mandala. Maar ook een afbeelding van een Boeddha of mooi dier kunnen rustgevend zijn. Een natuurlijk product in huis zoals een kleed, zou volgens de eeuwenoude Chinese filosofie bevorderlijk zijn voor de Feng Shui. En dat kunnen we in huis wel gebruiken!

5. Mindfulness tip: yoga en wierook

Door actief bezig te zijn kun je ook heel goed ontspannen. Denk aan sporten, tuinieren, tekenen of wandelen. Daarmee kom je in een soort flow doordat je je langere tijd op één ding concentreert. Even geen afleiding van telefoons of kinderen. Dus het is dan wel belangrijk dat deze twee stoorzenders niet in de buurt zijn! Thuis yoga beoefenen is een heerlijke mindfulness tip. Zo lang als je zelf wilt, in alle rust. Wat zijn mooie cadeaus om iemand te geven die van yoga houdt? Bijvoorbeeld een yoga kussen, wierook of misschien een mooi beeld. Kijk op de website van Spiru voor mooie en fijne cadeaus die je iemand kunt geven.

Hopelijk vallen deze tips en cadeaus een beetje in de smaak bij degene die wel wat mindfulness kan gebruiken. En vooral bij de moeders die in drukke tijden wel eens een kort lontje hebben. En het gevoel hebben dat ze niet genoeg genieten van de tijd met hun kinderen. Goed voor jezelf blijven zorgen is in ieder geval belangrijk. Dus af en toe een cadeautje voor jezelf kopen mag natuurlijk ook!

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.