Voedingssupplementen – een bron van energie en voedingsstoffen

De winterdagen kunnen een behoorlijke invloed hebben op het energieniveau van mensen. Het gebrek aan zonlicht en frisse lucht, doordat we veelal binnen zitten, kan effect hebben op hoe je je voelt. Ook kan het zijn dat je door bepaald eten sommige voedingsstoffen mist, bijvoorbeeld als je geen vlees eet. Vlees is een bron van vitamine B1, B6, B12 en Zink. Wanneer je dit allemaal mist omdat je bijvoorbeeld vegetariër bent, zal je deze voedingsstoffen elders moeten verkrijgen. Dit kan door extra vitaminen te slikken in de vorm van voedingssupplementen. In dit artikel vertellen we je meer over deze vorm van energie vergaring. Ben jij geïnteresseerd in het nemen van voedingssupplementen? Lees dan vooral verder.

genoeg vitamine C

Hoe kies je de juiste voedingssupplementen?

Je koopt niet zomaar een doosje met voedingssupplementen zonder daar grondig onderzoek naar te doen. Je kan een gesprek inplannen met een voedingsdeskundige die aan de hand van jouw klachten of wensen een advies geeft. Bij een tekort aan Omega 3 word je vaak aangeraden om visolie capsules te slikken als toevoeging op je eetpatroon. 

voedingssupplementen
Afbeelding van Bruno / via Pixabay

Welke aanbieder kies je?

Na een verkenning met bijvoorbeeld een expert of door zelf een onderzoek te doen waar een advies uit rolt, krijg je een beeld van de benodigde supplementen. Dan is het de kunst om uit te zoeken welke aanbieder jou het best kan helpen. Online zijn er tal van merken die voedingssupplementen aanbieden, maar onze tip is om altijd voor de meest hoogwaardige variant te gaan. Hoe kom je hier achter? Door te onderzoeken waar de supplementen van gemaakt zijn.
Wanneer een supplement overbodige stoffen of zelfs schadelijke stoffen bevat, is het af te raden om deze aan te schaffen. In het geval dat je op zoek bent naar bijvoorbeeld magnesium tabletten, zal je moeten kijken naar de meest pure variant. De reden om dit te doen is omdat je hiermee de meest pure, en vaak best werkende, vorm aanschaft. 

De aanschaf van de juiste voedingssupplementen vergt dus een stukje vooronderzoek om te kijken welke supplementen geschikt zijn voor jou. Dit kan je te weten komen door online een test te doen, maar ook door in gesprek te gaan met een voedingsdeskundige. Wanneer je weet welke supplementen jij nodig hebt, zijn er tal van aanbieders die dat product aanbieden. Zorg er dus altijd voor dat je de meest pure variant kiest, voor een zo goed mogelijke werking van het supplement voor jouw lichaam. 

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.