Vind een goede oppas die iedereen leuk vindt

De grote zorg naast de opvoeding van je kind, is een juiste oppas vinden. Niet alleen zodat jij en je partner vaker een date night kunnen houden, maar ook dat je weet dat je kinderen de oppas leuk vinden en blij zijn als hij of zij komt binnen lopen. Maar op welke manieren kan jij een goede oppas vinden?

Eigen omgeving

Het is natuurlijk het fijnst als je familie hebt, zoals je ouders die af en toe een avondje op de kleinkinderen wil passen, maar ook hen wil je niet vaak lastig vallen. Daarnaast kan je gaan kijken of je een goede oppas kunt vinden in je eigen omgeving, misschien heeft jouw netwerk wel oudere kinderen die gerust een paar keer willen oppassen. Het voordeel hiervan is dat je deze persoon kent en vertrouwd. Er moet tenslotte een wederzijds vertrouwen voelen, want je laat iemand toch alleen in je huis met je kinderen waar ook al je waardevolle spullen liggen. 

goede oppas
Afbeelding via Pixabay

Organisatie 

Wanneer iedereen in dezelfde levensfase zit en allemaal kleine kinderen heeft, gaat het waarschijnlijk lastig worden om een goede oppas te vinden in je eigen omgeving. Gelukkig zijn er organisaties waar oppaswerk gezocht wordt voor jongeren en studenten. Zij maken een profiel aan met een foto en wat achtergrond informatie. Als ouders is het belangrijk dat jij op datzelfde platform ook een profiel aanmaakt, over jezelf en je kinderen. Daarnaast is het aan jou om een berichtje te plaatsen met wanneer en hoe laat je een oppas nodig hebt. Ook geef je hierop aan hoeveel de oppasser verdient als ze worden gekozen.

Als het bericht is geplaatst, kunnen de oppassers reageren en jij bepaalt uiteindelijk wie er op je kind komt oppassen. Andere ouders geven feedback over de oppassers en deze is zichtbaar op het profiel van degene. Daarnaast kan je ook de oppasser een keer proef laten komen, zodat je kan zien of het goed voelt en hoe je eigen kind reageert op de oppasser. Ook kan je per stad aangeven, zoals oppassen Amsterdam

foto pexels

Goede oppas vinden

Een goede oppasser vinden is lastig, maar als je eenmaal de juiste hebt gevonden is het zo fijn. De manieren waarop je een oppas vind is door eerst je eigen ouders te vragen of in je eigen netwerk te kijken. Wanneer dit helaas niet mogelijk is, zijn er platforms waar je een bericht op kan plaatsen en zo aan een oppas kunt komen. 

Hoe ben jij aan jouw oppasser gekomen?

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.