Skip to Content

Europa park Duitsland: een geweldig attractiepark en vakantiepark ineen!

Als je een vaste lezer bent van onze blogs op MamaScrapelle, heb je vast al een aantal blogs over Europa-Park voorbij zien komen. Ik heb laatst namelijk op uitnodiging een bezoek mogen brengen aan Europa-Park: het grootste pretpark van Duitsland! En dat was zo’n toffe ervaring, dat ik er niet over uitgepraat raak. In deze blog dus meer informatie over een bezoek aan Europa park Duitsland.

Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Een bezoek aan Europa park Duitsland met het gezin

Wij zijn met ons gezin echte pretparkfans. We hebben jarenlang een abonnement op de Efteling gehad, maar gaan ook elk jaar naar een aantal andere pretparken of dierentuinen. Ook Europa park Duitsland stond al een aantal jaar op ons verlanglijstje. Via Facebookgroepen voor pretparkfans heb ik daar namelijk ontzettend veel goede dingen over gehoord. Het park is natuurlijk niet voor niets al 7 jaar op rij uitgeroepen tot het beste pretpark TER WERELD! Maar ja… ik had als Efteling fan wel het idee dat ik misschien een beetje verwend was met onze geregelde bezoekjes aan deze sprookjesachtige wereld in Kaatsheuvel. Voor mijn gevoel kon ook geen enkel park maar een beetje in de buurt komen. Toen kregen wij de kans om op uitnodiging af te reizen naar Europa-Park. Een perstrip, speciaal voor Nederlandse bloggers en pers! Ik kon mijn geluk niet op, en mijn gezin ook niet. Europa-Park: here we come!

Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Een park voor het hele gezin

Wanneer we naar een pretpark gaan, willen we het liefst alle attracties uitproberen. Mijn dochters zijn 8 en 10 jaar oud en voor geen enkele achtbaan bang. En ook mijn man en ik maken graag een rondje achtbaan, dus in Europa park Duitsland kun je dan zeker je hart ophalen. Er zijn namelijk wel 13 achtbanen in het park! Wil je meer over deze achtbanen lezen, kijk dan zeker ook even naar deze blog, daar beschrijf ik de tofste achtbanen van Europa-Park.

Maar Europa-Park is niet alleen een park voor waaghalzen. Het is juist een park voor het hele gezin, of voor de hele familie. Het idee is dat jonge kinderen zich moeten kunnen vermaken, maar ook dat de attracties nog leuk zijn voor opa en oma. Jong en oud kunnen zich hier vermaken én samen herinneringen voor het leven maken. En dat hebben wij in deze 3 dagen zeker gedaan!

wildwaterbaan Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Een pretpark met het thema landen van Europa

In Europa park Duitsland draait alles om de Europese landen. Er zijn al 15 landen uit Europa te vinden, en bij je bezoek Europa-Park kun je ze allemaal in een dag aandoen. Tenminste dat zou je kunnen doen, maar eigenlijk heb je aan één dag veel te weinig. Wil je echt genieten van het park, en (bijna alle) attracties kunnen doen, dan heb je echt wel langer nodig. Twee of drie dagen kun je je hier zeker vermaken. Wij zijn echt 3 volle dagen geweest.

We zijn namelijk een dag eerder aangereden, en hebben een hotel op zo’n 10 minuten afstand van het park geboekt. En daarom stonden we dus de eerste dag al om 8.30 bij de eerste attractie! We hebben echt 3 dagen de volledige openingstijden in het park doorgebracht. En hoewel het rustig was, hebben we deze dagen ook echt wel nodig gehad. Op de derde dag hebben we de laatste attracties van ons lijstje af kunnen vinken. En onze favoriete attracties hebben we gewoon elke dag aangedaan!

parijs Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Op vakantie in een pretpark

Na 3 dagen hadden we echt het idee dat we uitgebreid op vakantie waren geweest in Europa park Duitsland. Hoewel ons programma bomvol was, kwamen we wel uitgerust en met een echt vakantiegevoel thuis. We hebben namelijk heel wat landen aan gedaan! Zo zijn we over Europa gevlogen in de attractie Voletarium, hebben we pizza gegeten in Italië, zijn we in een achtbaan het nachtleven van Parijs in gedoken en hebben we in een Engelse dubbeldekker gezeten! We hebben rondjes gedraaid in Hollandse theekopjes, hebben heerlijke Spaanse churros op en heerlijk door Griekse straatjes kunnen wandelen. Tja… en als de landen dan ook echt aandoen als ’the real deal’, dan is je vakantiegevoel natuurlijk helemaal compleet!

achtbaan en meisje Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Bezoek Europa park Duitsland: op persreis

Ons bezoek aan Europa park Duitsland was een persreis. Misschien vraag je je af wat dat precies inhoudt. Dit wil zeggen dat wij op uitnodiging een bezoekje aan Europa-Park mochten brengen. Wij mochten 3 dagen naar het park, gecombineerd met 2 nachten in een hotel (op eigen kosten). En dan werden we ook nog verwend met een dinerbuffet samen met alle andere genodigden. Wat een verwennerij! En last but not least… we mochten ook nog een avond naar Rulantica, het waterpretpark van Europa-Park. Je begrijpt: toen ik hoorde dat ons gezin op persreis mocht, waren wij door het dolle heen!

Op de eerste dag van mijn bezoek heb ik samen met de andere genodigden een presentatie gehad over het park. Zo was ik meteen op de hoogte van alle ins en outs van Europa-Park én alle nieuwigheden. Dit was voor mij echt de allereerste keer dat ik op persreis mocht, dus ik vond het best wel even spannend…. Maar er waren heel veel andere leuke, aardige bloggers op deze trip mee, dus de spanning was al snel verdwenen. En ik heb echt enorm van deze ervaring genoten!

Bezoek Europa park Duitsland: een avondje naar Rulantica

Voordat we op reis gingen, hebben we een pakket met informatiefolders toegestuurd gekregen. En daar hebben we van tevoren heerlijk in zitten bladeren en lezen. Mijn meiden verheugden zich natuurlijk enorm op het park, maar vooral ook op Rulantica, het nieuwe waterpretpark van Europa park Duitsland. Ze zijn echte waterratten, en we gaan daarom ook eigenlijk altijd op vakantie naar een park met een subtropisch zwemparadijs.

En Rulantica is niet zomaar een zwembad, maar echt een zwembad in de overtreffende trap. Het is zelfs verkozen tot één van de beste drie waterparken ter wereld! Wil je meer weten over Rulantica, lees dan zeker de 2 blogs die ik daarover heb geschreven. Eigenlijk kom ik gewoon woorden te kort om te omschrijven hoe tof, fantastisch, geweldig, spannend en mooi het daar is. (had ik al gezegd dat het geweldig is…?) Kortom: ben je dus van plan om een trip naar Europa-Park te boeken, sla dan zeker Rulantica niet over!

Wij willen terug!

Meteen de dag na ons bezoek aan Europa park Duitsland kwamen we tot de conclusie: we willen terug! (nou ja, eigenlijk was dat al in de auto op de terugweg….) En ook nu (op het moment dat ik deze laatste blog schrijf is het inmiddels 2 weken later) ben ik nog steeds zo enthousiast over Europa-Park! Ik heb het echt aan iedereen die het maar horen wil laten weten. En dat werpt zijn vruchten af. Veel mensen zeggen er eigenlijk nog nooit van gehoord te hebben, maar dat ze het zeker eens in gedachten gaan houden. En mijn zwager heeft al de beslissing genomen dat hij voor volgend jaar meivakantie gaat boeken! Door mijn bezoekje ben ik dus echt een fan en zelfs misschien wel ambassadeur van Europa-Park geworden!

In deze blogserie van 7 blogs heb ik inmiddels al heel veel info met jullie gedeeld over Europa park Duitsland. Heb je toch nog vragen, stel ze gerust! En mocht je ook zo enthousiast geworden zijn dat je een bezoekje gaat brengen aan dit toffe park, laat je het ons dan ook weten?

Lees ook de andere blogs over Europa park Duitsland:

Snorrie Lees onze review van Europa Park Duitsland: het grootste pretpark van Duitsland!

Tips voor als je een vakantie wil boeken naar EuropaPark Rust Duitsland:

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.