Tips voor pizzarette – een leuke pizza avond!

Mijn dochter is dol op pizza avond. Dat is in de regel zelf pizza’s bouwen op kant en klare bodems en lekker opeten voor de buis. Ja pizza en patat eten wij eigenlijk nooit aan tafel, maar lekker op de bank. Maar daar is nu verandering in gekomen, want nu er is er ook een pizza avond met de Pizzarette die ik met de XXL Blogbox voor Moederdag ontving. En terwijl wij daar mee bezig waren ontstonden er wat tips voor pizzarette…

tips voor pizzarette de ingrediënten

Wij hebben al wat jaren ervaring met zelf pizza’s bouwen. Wel vanaf een kant en klare groentebodem overigens. Ik ben dan weer te lui om zelf de bodems te maken, en vind de groentebodems echt een uitkomst. Zo is een pizza opeens geen junkfood meer, maar echt een gezonde avondmaaltijd. Onze favoriete ingrediënten voor een pizza avond zijn:

  • Pizzabodem
  • Tomatensaus, pizzasaus
  • Geraspte kaas, pizza kaas, mozzarella
  • Paprika, mais, champignons, ui, rode ui, bosui, ananas, tomaten, olijven, rucola
  • Pizza salami, kipfilet, ham (blok of plak), tonijn, zalm, shoarma

Tips voor de Pizzarette

Wij ontvingen van Emerio de 4 persoons pre bake pizzarette. Op de bovenkant kun je dan of je deeg al voorgaren, of je pizza warm houden. Ook geschikt om een bruchetta op te grillen.
De bodem is een anti aanbaklaag, maar wij vonden het fijn om de pizza’s op de spatels te leggen. Deze streken we steeds een beetje in met olijfolie. Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips voor pizzarette!

Bij de pizzarette zit ook een handige uitsteker om perfecte rondjes uit te steken. Alleen kwamen wij er bij onze pizza avond achter dat dat voor ons niet werkte. Wij hadden kant en klaar pizzadeeg gekocht en hielden door de cirkels heel veel restdeeg over. Wij zijn dus overgestapt op vierkantjes uitsnijden. Maar als je zelf je deeg maakt kun je natuurlijk dit van te voren al prima voorbereiden. Even leggen op bakpapier en je pizza avond met de pizzarette kan beginnen!

Warm worden en draaien

Een andere belangrijke tips voor pizzarette is om de pizzarette 15 minuten van te voren al warm te laten worden. Anders duurt je eerste ronde pizza bakken wel erg lang.
Let ook op dat je tussendoor de pizza een beetje ronddraait zodat hij aan alle kanten mooie goudbruin wordt. Ik was een keer teveel aan het kletsen en had een half zwarte pizza. Eigen schuld en je moet dus wel blijven opletten!

Extra spatels om je volgende pizza alvast voor te bereiden is handig, maar je kan dus ook direct op de grillplaat je pizza bereiden en de volgende alvast op een stukje bakpapier klaarmaken. Het is maar net hoeveel tijd en geduld je hebt tijdens je pizza avond met de pizzarette.

Er zijn verschillende varianten te koop:

Deze laatste vind ik er ook echt heel tof uitzien. Een pizzarette en gourmetstel in 1 eigenlijk.

Hoe maak jij je eigen pizza het liefst?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.