Skip to Content

Achtbanen Europa Park met een hoogste achtbaan Europa

Als liefhebber van achtbanen kun je in Europa Park je hart ophalen! In het park zijn wel meer dan 100 attracties te vinden, waaronder 13 achtbanen! En allemaal anders en met een eigen thema. Van staal, hout, indoor en waterachtbanen. Wij zijn in de meivakantie naar Europa Park geweest, en hebben bijna al deze achtbanen uitgetest. In deze blog geef ik een overzicht van de leukste achtbanen van Europa Park! En vertel ik alles over de hoogste achtbaan Europa! En de snelste achtbaan Europa Park.

overzicht park

Europa Park Achtbanen: een showroom

Misschien denk je bij het lezen van het woord ‘showroom’ even: ‘Huh?’ Maar het is echt waar, Europa-Park dient eigenlijk als een soort showroom voor haar achtbanen. Dit park is een familiebedrijf, gestart door de familie Mack. Sinds 1921 produceert de familie Mack achtbanen. In eerste instantie van hout, later specialiseren zij zich in stalen achtbanen en andere attracties. In 1975 openen zij hun eigen attractiepark Europa Park. Dit wordt dan ook meteen de showroom van de fabriek. Mack Rides is nog steeds één van de bedrijven die in de top 5 van achtbaanproducenten te vinden zijn. Op dit moment zijn er van Mack Rides zelfs 180 achtbanen in bedrijf in 30 verschillende landen. In veel Nederlandse attractieparken zijn dan ook attracties van de familie Mack te vinden!

Achtbanen voor jong en oud

Europa Park is een echt familiepark. Een bedrijf van een familie, voor families. Vrijwel alle attracties die je hier vindt, zijn dus gemaakt met de gedachte dat ze leuk moeten zijn voor de hele familie. Van een kind van 8, tot aan de grootouders die wellicht meegaan. De achtbanen variëren dus ook in snelheid en hoeveelheid ‘spanning’. De achtbaan voor de allerjongsten gaat 10 km/u, de snelste achtbaan wel 130 km/u. En alles er tussenin natuurlijk!

Snelste achtbaan Europa Park: de Silver Star

In een overzicht met de achtbanen van Europa Park is de Silver Star de eerste achtbaan die natuurlijk genoemd moet worden! Als je aan komt rijden bij het park, zie je deze achtbaan al van verre aftekenen aan de hemel. De Silver Star is dan ook de grootste én hoogste achtbaan van Europa Park. Deze achtbaan is namelijk wel 73 meter hoog! Heb je dus last van hoogtevrees, dan kun je de Silver Star beter overslaan…
De rit zelf is echt wel een belevenis, de topsnelheid is namelijk 130 km/u en de rit tijd is 3 minuten. Dat is echt een behoorlijke tijd! Wij waren heel enthousiast over deze achtbaan, vooral omdat je op sommige punten in de rit even gewichtloos bent. Om in de Silver Star mee te kunnen rijden moet je minimaal 140 cm zijn en 11 jaar oud.

silver star snelste achtbaan van Europa Park
Silver Star achtbaan (Foto via Europa-Park)

Onze favoriet: de Blue Fire mega-coaster!

Op de terugrit hebben we met de familie even onze favoriete attracties besproken. En we waren het erover eens, van de achtbanen was voor ons gezin toch wel de Blue Fire favoriet! Deze achtbaan is te vinden in themagebied IJsland. Ben je een hotelgast, dan gaat deze achtbaan (samen met enkele andere attracties) al een half uurtje eerder open. Dus dat is dan hét moment om meteen naar deze toffe achtbaan te gaan. Wij zijn dus onze 3 dagen in Europa Park elke dag begonnen met een rondje Blue Fire (of 2 of 3 rondjes…) Een goed begin van de dag!

Wat deze achtbaan dan zo speciaal maakt? Het is een lanceerachtbaan. Dat wil zeggen dat je dus in 2,5 seconde naar 100 kilometer per uur gaat. En dan ga je vervolgens ook nog eens 4 keer over de kop! Ook tof om te vermelden is dat er een hartslagmeter is ingebouwd. Als je je handen tijdens de rit aan de beugels houdt, kun je je eigen hartslag zien tijdens de lancering.

Blue Fire mega-coaster Alle achtbanen van Europa Park. snelste achtbaan Europa park, hoogste achtbaan Europa. Laten we eens kijken! Attractiepark Duitsland Rust
Blue Fire megacoaster (Foto via Europa-Park)

Arthur – een unieke belevenis

Alles in Europa Park is een unieke belevenis, maar de achtbaan Arthur sprong er voor ons wel echt uit. Arthur is een achtbaan die gebaseerd is op de film ‘Arthur en de Minimoys’. Je begint bij deze achtbaan indoor. Je ontdekt daar het Koninkrijk van de Minimoys. Vervolgens maak je een vlucht naar buiten, om terug te keren naar binnen. Daar vlieg je over de ontvangsthal, boven alle bezoekers van het park. En daarna vlieg je weer naar buiten. Dit vonden wij zo tof en afwisselend, dat we hier echt een aantal keer in zijn geweest deze dagen. En we hebben zelfs een foto gekocht van onze rit! Komt maar zelden voor dat we allemaal ‘normaal’ kijken, dus dit was een leuke herinnering aan deze toffe achtbaan!

Arthur Alle achtbanen van Europa Park. snelste achtbaan Europa park, hoogste achtbaan Europa. Laten we eens kijken! Attractiepark Duitsland Rust

Waterachtbanen

Bij de achtbanen van Europa Park zijn ook 2 waterachtbanen te vinden. Heerlijk voor op de warme dagen! Dit zijn de Poseidon in Griekenland, waar je met 70 km/u over de baan gaat en de Atlantica Supersplash in het themagebied Portugal. Ik heb bij deze attracties veilig aan de kant gezeten, maar de rest van het gezin heeft hier flink van genoten. Vooral de Atlantica Supersplash vonden ze geweldig, omdat je daar ook een stuk achterstevoren gaat. Dat is wel echt een unieke belevenis! En droog blijf je zeker niet….

De Wodan: een houten achtbaan Europa Park

Als je het hebt over verschillende soorten achtbanen, dan mag een houten achtbaan toch echt niet ontbreken. Voor veel achtbaanliefhebbers is dit vaak nog wel een favoriete ride. Naast het feit dat een houten achtbaan een unieke ervaring geeft, is de Wodan wel uniek in zijn soort. De baan is namelijk meer dan 1 kilometer lang! En de topsnelheid is 100 kilometer per uur, dat is echt heel hard voor een houten achtbaan. Soms is het verrassend welke kant de achtbaan nu weer op gaat. Wodan kruist 2 andere attracties: de Blue Fire Megacoaster en de Atlantica Supersplash.

Indoor fun in de achtbanen Europa Park

Bij de achtbanen van Europa Park zitten ook een aantal indoor achtbanen. De al eerder genoemde Arthur is deels indoor, maar de Eurosat CanCan Coaster in het themagebied Frankrijk is geheel indoor. Met deze achtbaan dompel je je onder in Parijs. Het achtbaankarretje brengt je helemaal naar de top van de globe. In het midden is de Eiffeltoren te zien, en langzaam maar zeker bereik je de top. Daar stort je naar beneden, het nachtleven van Parijs in. De muziek van de Cancan gaat harder en sneller, net als het karretje! Uiteindelijk kom je uit in de Moulin Rouge!

De achtbaan Euro-Mir in themagebied Rusland is deels indoor, en deels buiten. Het binnen gedeelte is de takel, je wordt in de toren steeds rondgedraaid tot je helemaal boven bent. Vervolgens kom je buiten, en daar beginnen de karretjes rond te draaien, tot wel 360 graden! Een bijzondere gewaarwording, omdat je jezelf in de spiegelende torens elke keer ziet langskomen.

Hoeveel achtbanen heeft Europa Park

En dan zijn er nog meer achtbanen in Europa Park! Er zijn namelijk 13 achtbanen verspreid over de 19 themagebieden. Denk bijvoorbeeld aan een Bobbaan in Zwitserland, de Pegasus in Griekenland of de Alpenexpress in Oostenrijk. Bij die laatste ga je door de diamantgrotten heen, waar een echte draak de schatten bewaakt! Leuk voor ouders: je kunt hier ook binnen kijken hoe de achtbaan langs komt. Mijn eigen dochters zijn namelijk wel 10 keer achter elkaar in deze achtbaan gegaan, en zo heb je zelf een leuk uitzicht op de achtbaan!
Ook is er nog de Matterhorn-Blitz in Zwitserland, een wilde muis achtbaan waarbij je karretje alle kanten op gaat!

Speciaal voor de kleintjes is er de Ba-a-a-express. Dit is echt een eerste ervaring met een achtbaan voor de allerkleinsten, want deze achtbaan gaat maar 10 km/u.
Zo zijn er bij de achtbanen van Europa Park dus banen te vinden voor jong en oud!

Alle achtbanen van Europa Park. snelste achtbaan Europa park, hoogste achtbaan Europa. Laten we eens kijken! Attractiepark Duitsland Rust

Binnenkort volgen er nog meer blogs over ons verblijf, dus hou de blog in de gaten!

Tips voor als je een vakantie wil boeken naar EuropaPark Rust Duitsland:

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Monday 9th of May 2022

Schitterend park! Ben er een keer 14 dagen met de caravan heen geweest. Ik hou niet zo van rollercoasters, maar er is ondanks dat héél veel te doen en te zien. Ben van plan de komende zomer er weer naar toe te gaan. Je raakt er niet uitgekeken!!!

ellen

Saturday 21st of May 2022

Ohw wow 14 dagen!! Wat gaaf zeg.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.