Skip to Content

49e seizoen van Europa-Park van start! – Wat is er nieuw?

Vorig jaar zijn wij op persreis naar Europa-Park geweest. En man, man, man, wat hebben wij genoten! Ik kan echt eerlijk waar zeggen dat wij dit wel hét tofste park vinden waar wij ooit zijn geweest. Zaterdag 25 maart gaat het 49e seizoen van Europa-Park van start. En elk seizoen doet dit park zijn best om weer een aantal dingen toe te voegen of te vernieuwen. Benieuwd naar wat er dit jaar nieuw is? Lees dan snel verder!

49e seizoen van Europa-Park
Familie Mack op het nieuwe Liechtenstein Plein (foto via Europa-Park)

25 maart is het zo ver: 49e seizoen van Europa-Park van start

Na een sluiting in de winterperiode, is Europa-Park er weer helemaal klaar voor! Eind maart gaan de deuren weer wagenwijd open voor publiek. Vorig jaar hebben zijn wij op persreis naar Europa-Park geweest, en we hebben werkelijk waar onze ogen uitgekeken. Voor iedereen die nog nooit van dit pretpark heeft gehoord: Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 16 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. 
En dit jaar gaan wij in de meivakantie opnieuw een bezoek brengen aan Europa-Park. Daar hebben we echt al zoveel zin in! Zeker ook omdat ze zo vernieuwend bezig zijn elk seizoen. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken.

themagebieden van europa-park

Een nieuw themagebied: Liechtenstein

Met het vorstendom Liechtenstein doet nog een Europees land zijn intrede in Europa-Park. Het 16e Europese themagebied ligt tussen Zwitserland en Engeland. Het middelpunt is de nieuwe “Liechtensteinse Ballonvaart”, waarvan de kleurrijke ballonnen de namen dragen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. De geheel vernieuwde ballonvaart is een attractieklassieker, die voor het eerst in 1996 in het park in gebruik werd genomen. Geheel nieuw is het “Liechtenstein Plein” met het grote ingemetselde wapen van het vorstendom. Daarnaast kunnen gasten in het park een miniatuurversie van de “Liechtensteiner Weg” verwachten, die in zijn oorspronkelijke vorm in verschillende wandeletappes door alle elf gemeenten van het vorstendom voert.

Ballonvaart
Liechtensteinse ballonvaart (foto via Europa-Park)

Een aanloop naar het themagebied Kroatië

Sinds ik vorig jaar in Europa-Park ben geweest, ben ik fan. Op Facebook ben ik dan ook lid geworden van een Europa-Park fangroep. Zo blijf ik stiekem op de hoogte van alle nieuwtjes van het park. Ik volg dus vol belangstelling de ontwikkelingen rondom het themagebied Kroatië, dat komend jaar gerealiseerd zal gaan worden. Daar gaat echt een mega vette achtbaan komen, met Nicola Tesla als centraal figuur. Op de achtbaan en het themagebied moeten we dus nog wel even wachten, maar er is dit 49e seizoen van Europa-Park al wel een 360-graden film te zien. Deze laat de bezoeker alvast verheugen op het Kroatische themagebied dat voor 2024 op de rol staat.

In “Nikola Tesla’s Beautiful Croatia” vergezellen de kijkers visionair Nikola Tesla bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw en verkennen met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland Kroatië. De ontdekkingstocht begint midden in zijn laboratorium: de revolutionaire uitvinding van de wetenschapper maakt een geheel nieuwe manier van voortbewegen mogelijk, waarmee de bezoekers op ongekende wijze de mooiste plekken van Kroatië verkennen. Hier ben ik dus wel heel erg benieuwd naar!

49e seizoen van Europa-Park
Nikola Tesla’s Beautiful Croatia (Afbeelding via Europa-Park)

Nieuwe shows in het 49e seizoen van Europa-Park

Natuurlijk is Europa-Park hét toppark als het gaat om attracties en achtbanen. Maar er staat dagelijks ook 24 uur show op het programma. Ben je dus wat langer in het park, dan zijn deze shows zeker een aanrader. Dit 49e seizoen van Europa-Park zijn er weer een aantal nieuwe shows te bewonderen. In de show “Surpr’Ice presents GalaXia” zweven de schaatsers niet alleen over het spiegelgladde oppervlak en brengen ze het publiek in vervoering met een grandioze voorstelling, maar fascineren ze de toeschouwers voor het eerst in de geschiedenis van Europa-Park met LED-verlichting in hun kostuums. Deze LED-choreografie past zich perfect aan het decor van de show aan en varieert per scene.

De nieuwe editie van “Ed’s Adventure Parade” is een van de dagelijkse hoogtepunten met gedetailleerd ontworpen paradewagens en kostuums.
Het spannende spektakel “De terugkeer van de Sultan” zal de gasten verbazen met gewaagde stunts op paarden.
De “SECRET – The Illusion-Show” met Vincent Vignaud in Europa-Park Teatro zal de zaal versteld doen staan met verbazingwekkende magie. Waaghalzige sprongen zullen de bezoekers verrassen tijdens de High Diving Show “Retorno dos Piratas” van 27 mei tot 3 september. Genoeg te zien dus!

overzicht park
Een kijkje op het park vanuit de lucht

Een nieuwe glijbanentoren in Rulantica

Europa-Park is tof, maar ook het waterpark Rulantica is geweldig! Daar hebben we ons vorig jaar ook goed vermaakt. Ik weet nog niet of Rulantica ook dit jaar weer op het programma staat tijdens de persreis, maar ons gezin hoopt in ieder geval van wel!

Er is net een nieuwe glijbanentoren geopend: de nieuwe 30 meter hoge “Nordiskturn”, met daarin de “Vikingløp”-raceglijbaan, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Als de toren is beklommen, zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan bij de finish als winnaar uit de bus komen en toegejuicht worden door de toeschouwers op de tribune. Daar hebben wij al heel veel zin in, lekker met het gezin tegen elkaar racen!

Nog veel meer nieuwe dingen

In het 49e seizoen van Europa-Park zijn er nog meer vernieuwingen te ontdekken. Het boottochtje met “Josefina’s kaiserliche Zauberreise” in het Oostenrijkse themagebied is nu nog romantischer. Deze attracties is vorig jaar geopend, maar nu nog mooier geworden! Er zijn nieuwe boten, voorzien van een tafeltje om te eten of drinken en de Yormis, de wezentjes die je onderweg tegenkomt, zullen nog meer een rol gaan spelen in het park.

Fans van virtual reality zullen in 2023 ook niet teleurgesteld worden: in de nieuwe YULLBE PRO-experience “Amber Blake: Operation Dragonfly” beleven de gasten een interactieve 3D-actiethriller. 
En er is een totaal nieuw restaurant concept geopend: “Eatrenalin” – de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden de gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden – niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de ‘floating chair’ van MACK Rides.

Ontzettend veel dus te ontdekken dit 49e seizoen van Europa-Park. In de meivakantie gaan wij weer op reis door de 16 Europese landen. En dan zullen er ook weer een aantal nieuwe blogs verschijnen! Wil je meer weten over Europa-Park en Rulantica? Lees dan zeker de blogs die ik vorig jaar heb geschreven:

En neem natuurlijk een kijkje op de website van Europa-park als je nog meer informatie nodig hebt of ook een verblijf wil boeken op het tofste pretpark van Europa!!

49e seizoen van Europa-Park
De vernieuwde boottocht Josefina’s kaiserliche Zauberreise (foto via Europa-Park)
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.