Skip to Content

Een dagje weg met de huurauto in Nederland

Als je in Nederland op vakantie gaat of gewoon een dagje weg wilt, kan het handig zijn om een auto te huren. Een auto geeft je namelijk veel vrijheid en flexibiliteit om op je eigen tempo de omgeving te verkennen. Wil jij een auto huren dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. En natuurlijk kun je leuke uitstapjes met kinderen bedenken met de huurauto in Nederland!

huurauto in Nederland

Waar moet je op letten als je een auto wil huren?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een huurauto voor je dagje Nederland gaat regelen. Denk aan:

 • Geldig Rijbewijs
 • Verhuurbedrijf selecteren
 • Voorwaarden lezen
 • Controleren op schade
 • Let op de verkeersregels

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een geldig rijbewijs moet hebben om een auto te huren in Nederland. Ook moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in sommige gevallen zelfs 23 jaar oud. Sommige bedrijven kunnen hiernaast ook nog een extra bedrag vragen als je een jonge bestuurder bent. Verder is het handig om te kijken welke type auto het beste bij jouw wensen past. Wil je bijvoorbeeld een kleine en zuinige auto of juist een grotere en luxere auto?

Als je weet welk type auto je wilt huren, kun je op zoek gaan naar verhuurbedrijven. In Nederland zijn er verschillende autoverhuurbedrijven zoals Auto Europe. Het is aan te raden om verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op zaken als de voorwaarden en de service die het bedrijf biedt.

Controle vooraf van de huurauto

Kies je voor een huurauto in Nederland dan is goed om vooraf en achteraf alles goed te controleren.

Voordat je de auto huurt, is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Hierin staat onder andere wat de huurprijs is, hoeveel kilometers je mag rijden en welke verzekeringen zijn inbegrepen. Let er ook op of er een eigen risico is en wat de hoogte hiervan is. Je kunt er in sommige gevallen voor kiezen om het eigen risico af te kopen, maar dit kan de huurprijs wel verhogen.

huurauto in Nederland

Als je de auto hebt gehuurd, is het belangrijk om deze bij het ophalen goed te inspecteren op eventuele schade. Maak foto’s van eventuele beschadigingen en meld deze direct aan het verhuurbedrijf. Zo voorkom je dat je achteraf voor deze schade moet betalen.

Tijdens het rijden is het belangrijk om je aan de verkeersregels te houden en goed op te letten. In Nederland gelden namelijk strengere verkeersregels dan in sommige andere landen. Zo mag je bijvoorbeeld niet bellen of appen tijdens het rijden en geldt er een snelheidslimiet op de snelwegen.

Als je de auto weer inlevert, controleert het verhuurbedrijf deze op eventuele schade. Zorg ervoor dat je de auto netjes en op tijd inlevert om extra kosten te voorkomen.

tip voor een dagje efteling

Een dagje weg met de huurauto in Nederland – uitstapjes

Er zijn veel leuke uitstapjes te maken met kinderen in Nederland met de huurauto. Hieronder vind je een aantal ideeën:

 1. Efteling – Een van de grootste attractieparken van Nederland met veel attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden.
 2. Burgers’ Zoo – Een dierentuin in Arnhem met onder andere een safari, een oceaan en een jungle.
 3. Keukenhof – Een prachtig park in Lisse met meer dan 7 miljoen bloembollen die in het voorjaar bloeien.
 4. Nemo Science Museum – Een interactief museum in Amsterdam waar kinderen van alles leren over wetenschap en technologie.
 5. Madurodam – Een miniatuurstad in Den Haag waar kinderen Nederland in het klein kunnen ontdekken.
 6. Aviodrome – Een luchtvaartmuseum in Lelystad met meer dan 100 vliegtuigen en een indoor speelplaats.
 7. Kasteel de Haar – Een prachtig kasteel in Haarzuilens waar kinderen kunnen rondlopen en zich wanen in de Middeleeuwen.
 8. Artis – Een dierentuin in Amsterdam waar kinderen onder andere kunnen kennismaken met apen, pinguïns en olifanten.
 9. De Hoge Veluwe – Een nationaal park in Gelderland met veel wandel- en fietspaden, een museum en een bezoekerscentrum.
 10. Sealife Scheveningen – Een aquarium in Scheveningen waar kinderen van alles kunnen leren over zeedieren en onderwaterwereld.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitstapjes te bedenken, afhankelijk van de interesses van de kinderen en de locatie waar je verblijft. Het is altijd goed om van tevoren even te checken wat de openingstijden en toegangsprijzen zijn. Misschien wil je de huurauto in Nederland wel een paar dagen gebruiken omdat je bijvoorbeeld in het zuiden woont en in het noorden op vakantie wil gaan of andersom.

Het liedjesboek

Meeneemlijst voor onderweg

Als je met kinderen op reis gaat met de huurauto in Nederland, kan het handig zijn om een aantal dingen bij de hand te hebben voor onderweg. Zo voorkom je dat de kinderen zich gaan vervelen en hou je ze tevreden en comfortabel tijdens de reis. Denk hierbij aan snacks en drankjes, vermaak zoals boeken, puzzels, spelletjes en eventueel een tablet of dvd-speler, zonnebrillen en zonnebrandcrème voor als de zon schijnt, en eventueel een kussen of deken om comfortabel te kunnen slapen. Ook is het handig om regelmatig pauzes in te lassen zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen en de benen kunnen strekken. Zo wordt de reis een stuk aangenamer voor zowel de kinderen als de volwassenen!

Ik hoop dat je met deze blog vol tips over een huurauto in Nederland een leuke dag zult hebben! Of misschien ga je wel alle uitjes af dan heb je de auto een paar dagen nodig!

Veilige reis!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.