Keukenhof met kinderen – een fleurig dagje uit

Het zal je niet zijn ontgaan, de Keukenhof in Lisse heeft haar deuren weer geopend. Tot 14 mei kun je hier genieten van de meest prachtige bloemen zowel binnen als buiten. Ik ging op pad met mijn moeder in de rolstoel naar de Keukenhof met kinderen. Hoe rolstoelvriendelijk is het bloemenpark en wat vonden de kinderen ervan? Let op de foto’s zijn van ons bezoek uit 2022!

keukenhof met kinderen

Keukenhof in Lisse

De eerste krokussen, hyacinten en tulpen staan al in bloei. Bezoekers genieten vanaf de eerste dag van een kleurrijk park. De Keukenhof tuinmannen hebben in de herfst 7 miljoen bloembollen geplant. Dat gebeurt allemaal met de hand. Ook in de Bollenstreek zie je de eerste bloembollenvelden al in bloei staan.

Vorig jaar begin april, waren wij niet de enige die de Keukenhof bezochten. Bussen vol en vele personenauto’s reden de grote parkeerplaats op. Overigens viel het qua drukte nog wel mee. De dag ervoor had het nog gesneeuwd dus qua temperatuur was het wat fris, maar de zon deed goed haar best. Bezoekers van overal ter wereld weten het grootste lentepark te vinden en genieten van al het moois. Heuse fotoshoots, close-ups van bloemen en natuurlijk worden er ook massaal bloembollen, bloemen en andere souvenirs voor thuis meegenomen. En doordat de Keukenhof zo groot is heb je niet het gevoel dat er tienduizenden bezoekers tegelijk zijn.

Keukenhof met kinderen

In de Keukenhof kun je zowel binnen als buiten van de meest prachtige bloemen genieten. In de verschillende hoofdgebouwen, genoemd naar leden van de Koninklijke familie, kun je genieten van orchideeën, tulpen, freesia’s, en nog veel meer. De Keukenhof met kinderen bezoeken maakt het door de vele afwisselingen van binnen en buiten een succes, aldus de dames die ik mee had.

Ze genoten van de speeltuin, hadden zelf niet zoveel interesse in de kinderboerderij, maar keken er wel even naar. Bij de molen stond er heel veel wind, waardoor ze niet de rust hadden om te genieten van de muziek van het draaiorgel. Doordat het te fris was voor een bootrit sloegen we dat maar over. Maar toen ik met mijn dochter naar de Keukenhof ging toen ze 3 was, vond ze dit erg leuk om te doen.

Er zijn veel plekken waar je wat kunt eten en drinken. Zoals bij de molen warme stroopwafels, foodtrucks met kroket van Jet, broodje warme ham of verse friet en ook de poffertjes zijn er te vinden. Maar ook restaurantjes en cafés voor een maaltijd of kleine versnapering. Natuurlijk kun je ook je eigen eten en drinken meenemen en op een van de vele bankjes of op de picknickweide plaatsnemen.

De speciale speurtocht voor de kinderen hebben we gewoon helemaal geen tijd voor gehad, en het doolhof was de beste afsluiter van het park. De speurtocht zag er wel gaaf uit met GPS coördinaten!

Huis van nijntje

Maar is nog meer voor de kinderen te doen! De Keukenhof met kinderen bezoeken gaat natuurlijk gepaard met het vinden van het huis van nijntje. Of miffy voor de vele buitenlandse bezoekers. Even op de foto met nijntje en in de vrolijke klompen staan voor een foto. Binnen is een souvenirwinkeltje waar je zelfs merchandising van Fien en Teun en Kikker kunt vinden.

De meiden wilden nog niet naar huis toen we het halve park hadden gehad dus gingen we richting Juliana en Irene. Daar werd het wat minder rolstoelvriendelijk, maar de meiden genoten des te meer van paden over het water, klimpartijen en verstopplekjes. Terwijl wij genoten van de natuur, de rust en de mooie bloemen.

Op 12 april komt kikker langs, 19 april is er een speciale nijntjedag en van 1 tot 5 mei komen Fien en Teun gezellig naar de Keukenhof.

Rolstoelvriendelijk park

Het viel me mee hoe rolstoelvriendelijk het park is toen ik de Keukenhof met kinderen en mijn moeder bezocht. Voor 5 euro huur je de hele dag een rolstoel, helemaal links te vinden bij de hoofdingang. Ook bij de extra ingang kun je rolstoelen huren, dit dien je bij het huren aan te geven.
Door bijna het hele park kun je goed lopen waarbij heuvels minimaal zijn. Af en toe een paar stukjes met wat stenen in plaats van asfalt, maar dat is minimaal.
Er zijn voldoende rolstoel toiletten aanwezig en ook bij de horeca was er voldoende ruimte om met de rolstoel aan een tafel te zitten.

Overigens zijn de toiletvoorzieningen met gezinnen met kleine kinderen ook goed op orde. Bij elk toiletgebouw zijn ruime verschoonplekken aanwezig waarbij er ook een toilet voor mama of papa is.

grootste lentepark ter wereld
Lingerie een schattige tulp

Overal bloemen

Bloemen zijn belangrijk voor mensen; ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. In Keukenhof zie je deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt. De grootste binnenshow is toch wel die met de vele tulpen. In allerlei kleuren en maten. Ik zei op een gegeven moment tegen mijn moeder, kijk dat vind ik een schattige tulp. Niet wetende dat hij lingerie heette.

Het thema van 2022 is Flower Classics. Dat zie je bijvoorbeeld terug in leuke details als een caravan en auto in flower power stijl. Een van de uitingen van het thema is de samenwerking met het Mauritshuis vanwege hun 200-jarig bestaan.

Naast de miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten in het park zijn de bloemenshows binnen in de paviljoens weer groter en mooier geworden. Ruim 600 bloemenkwekers leveren hun mooiste bloemen en planten aan Keukenhof, zodat bezoekers vele nieuwe soorten zien.

Keukenhof met kinderen een fleurig uitje!

Ga jij naar de Keukenhof met kinderen, het mooiste lentepark ter wereld? Zorg dat je telefoonopslag leeg is, je batterijen goed opgeladen of een extra powerbank mee. En heb je een mooie spiegelreflexcamera zorg voor extra kaartjes! Want je blijft foto’s maken! Heel veel plezier in Lisse!

Lees ook deze blogs:

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.