Creatief Moederdag cadeau door peuters en kleuters een vrolijk cadeau

De afgelopen weken stonden in mijn gastouderopvang in het teken van bloemen. Natuurlijk maakten de kinderen ook een creatief Moederdag cadeau van al die bloemen! Misschien ben je nog op zoek naar inspiratie? Knutselen Moederdag peuters en kleuters met creatieve Moederdag cadeaus! PS. Er is momenteel een mega Moederdag winactie gaande!

Knutselen Moederdag

Eigengemaakte creatieve Moederdag cadeaus door baby’s, peuters en kleuters zijn altijd erg leuk om aan moeders te geven voor Moederdag. Uiteraard ook de eigengemaakte cadeautjes door oudere kinderen 😉 Op mijn Pinterest kun je veel inspiratie vinden. En ik laat je graag de gemaakte creatieve Moederdag cadeaus van mijn gastkindjes zien.

Boeket bloemen als creatief Moederdag cadeau

Door het thema bloemen was het niet moeilijk wat ik met de kinderen wilde gaan maken. Een boeket bloemen!

Als voorbereiding kocht ik bij de Action plastic bekers en Oase. Verder is het handig om verf, groene rietjes, saté prikkers, vorken en lepels en gekleurd papier in huis te hebben.

Handbloem – Moederdag knutselen

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger handafdruk bloem

Deze bloem is bedacht door mijn gastkindje van bijna 5 jaar. Ze weet dat ik elk thema altijd ook wat met de handjes doe dus moest deze bloem er ook komen! Met een groen ijslollystokje was hij helemaal af! Het maakte de creatieve Moederdag cadeaus helemaal af!

Vrolijk rietjesbloem – een creatief Moederdag cadeau

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger bloemen verven

Op een vel papier mochten de kinderen kleuren of waterverven en daar uit knipte ik deze bloemen. Door de voorste bloem maakte ik een gat om het rietje doorheen te doen. En de achterkant plakte ik vervolgens op elkaar. Het begin van een prachtig boeket bloemen!

Lepelbloem

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger bloem van lepel

Dit had ik op Pinterest voorbij zien komen en het leek mij super leuk. In theorie was het veel lastiger dan ik dacht omdat de papiertjes gewoon niet goed wilden blijven zitten. Toch zijn het bijzondere creaties geworden voor de creatieve Moederdag cadeaus 😉

Roosjes van eierdoos – een boeket bloemen knutselen

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger rozen van eierdoos

Van een eierdoos kun je heel leuk roosjes of narcissen maken. Ik koos voor de rozen en de kinderen knipten vrolijk mee! Met een prikpen prik je als het helemaal droog is een klein gaatje en dan blijft het karton mooi boven op de saté prikker hangen.

Vork tulpen – Moederdag knutselen

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger tulpen van vork

Dit was een leuke activiteit doordat ze eerst met de vorken op een vel papier mochten stempelen. Tulpen horen er echt bij! Vervolgens werd de vork nog even geverfd en gedroogd en plakte ik er later zelf nog een paar blaadjes aan. (niet op de foto)

Boeket bloemen in elkaar als creatief Moederdag cadeau

schuim in beker voor boeket bloemen geknutseld met kinderen
bosje bloemen maken knutselen voor mama

Dit creatief Moederdag cadeau moest natuurlijk bij elkaar in een vaasje. Ik vond alleen de oase niet leuk om tegen aan te kijken dus met wat inpakmateriaal vulde ik de beker tot aan de rand en prikte er daarna alle bloemen in.

plant kaarten bloemen knutselen

Bij de Action had ik deze plant markers gekocht en hier schreef ik de tekst Moederdag {jaartal} {naam kind} op.

Tada een prachtig creatief Moederdag cadeau!

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger

Wat een vrolijk geheel he

Creatief Moederdag cadeau een kaart!

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger tekeningen

Daar moest alleen nog een echte moederdagkaart bij. De kinderen kleurden er zelf een en de ‘lijst’ waar de kaart in kwam werd helemaal versierd met bloemenstickers die ik bij de Hemarkt voor heel weinig heb gekocht. Maar je kunt natuurlijk ook een leuke moederdag quote gebruiken!

Creatief Moederdag cadeau. Knutselen met peuter en kleuter. Boeket bloemen een creatieve Moederdag cadeaus baby en sleutelhanger

Nog even mooi ingepakt en de creatieve Moederdag cadeaus zijn klaar om mee naar huis te gaan!

Sleutelhanger maken voor Moederdag

Lettersleutelhangers maken creatief moederdag cadeau sleutelhanger voor mama

Wil je een sleutelhanger maken voor Moederdag kijk dan eens naar deze blog van Kelly!

Voor nog meer inspiratie kun je ook kijken bij deze gepersonaliseerde cadeaus

Of ga aan de slag met deze blog vol inspiratie voor moederdag knutselen

Maak jij met je kind ook eigen cadeaus voor moederdag?

Lees ook deze blogs met thema moederdag

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.