Skip to Content

Moeder-Dochter Fotoshoot – voor een speciale Moederdag

Op MamaScrapelle besteden we veel aandacht aan Moederdag. Logisch ook aangezien bijna het hele blogteam bestaat uit moeders en we natuurlijk ook op onze beurt onze eigen moeders op deze dag extra willen verwennen. Een geweldige manier om dit te doen is door een Moeder-Dochter fotoshoot te plannen. Een speciale gelegenheid om samen met 2 of meer generaties op de foto te gaan!

Moeder-Dochter Fotoshoot
Een spontane generatie foto van Ellen met haar dochter, moeder en oma.

Wat is een generatie foto met meerdere vrouwen?

Een foto met meerdere generaties vrouwen erop is een foto die is genomen om de band tussen verschillende generaties vrouwen in een familie te vieren. Dit type foto kan bijvoorbeeld een foto zijn van een oma, moeder en dochter samen. Het kan ook een foto zijn van een grootmoeder, moeder, dochter en kleindochter, of zelfs van nog meer generaties vrouwen in de familie. Uiteraard kunnen er meerdere dochters/ zussen bij betrokken zijn.

Het doel van deze foto is om de sterke band tussen de verschillende generaties vrouwen in de familie te benadrukken. Het kan ook dienen als een mooie herinnering en een manier om de geschiedenis en de tradities van de familie door te geven aan de volgende generatie. Vaak worden deze foto’s genomen bij speciale gelegenheden, zoals op bruiloften, verjaardagen, familiebijeenkomsten of tijdens vakanties.

Tips voor een Moeder-Dochter Fotoshoot

De eerste tip voor een Moeder-Dochter Fotoshoot is om op tijd een datum vast te leggen. Je hebt met meerdere agenda’s te maken en als je een professionele fotograaf wil inhuren kun je dat beter op tijd vastleggen.

Ook de locatie is handig om van te voren te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een fotosessie in het park, bos, heide of op het strand dan ben je ook afhankelijk van het weer. Denk ook na over uitwijkmogelijkheden voor binnen locaties. Soms heb je toestemming nodig om ergens te fotograferen of betaal je entreekosten als je bijvoorbeeld bij een dierentuin een generatiefoto wil laten maken.

Het gouden uur is een term die wordt gebruikt in de fotografie en verwijst naar een korte periode van tijd na zonsopgang of voor zonsondergang wanneer het licht zacht, warm en diffuus is. Dit tijdsbestek duurt meestal ongeveer een uur, afhankelijk van de locatie en het seizoen. Het licht tijdens het gouden uur heeft een gouden, warme tint en creëert een zachte, romantische sfeer. Kiezen jullie voor een binnen locatie dan moet de ruimte goed verlicht zijn. Overweeg met de fotograaf of extra verlichting nodig is.

Moederdag-dochter fotoshoot
foto door Lizzy van Leeuwen

Wat voor outfit trek je aan bij een fotosessie?

De kleding die je kiest voor een Moeder-Dochter Fotoshoot kan ook een grote impact hebben op de uiteindelijke resultaten. Het is mooi om de juiste outfits te kiezen die passen bij jullie thema en locatie. Overweeg om outfits te kiezen die bij elkaar passen of die complementair zijn. Kies je voor witte kleding, zorg dan dat ze echt goed schoon zijn. Alhoewel de meeste fotograven tegenwoordig vlekken weg fotoshoppen.

foto van Lizzy van Leeuwen
foto door Lizzy van Leeuwen

Op zoek naar een professionele fotograaf voor je Moeder-dochter fotoshoot?

Wil jij een professionele fotograaf inhuren voor je Moeder-Dochter Fotoshoot dan heb ik wel wat tips voor je!

  1. Bekijk hun portfolio: Bekijk de portfolio van de fotograaf om een idee te krijgen van hun stijl en kwaliteit van werk. Controleer of ze ervaring hebben met het soort foto’s dat je wilt.
  2. Vraag om referenties: Vraag om referenties van vorige klanten en neem contact op met hen om te vragen hoe hun ervaring was met de fotograaf.
  3. Bespreek de tarieven: Bespreek de tarieven en het pakket dat de fotograaf aanbiedt, inclusief de prijs, het aantal foto’s dat je krijgt, de duur van de sessie en eventuele extra kosten.
  4. Check de beschikbaarheid: Vraag naar de beschikbaarheid van de fotograaf en plan de sessie ruim van tevoren om er zeker van te zijn dat de fotograaf beschikbaar is op de gewenste datum.
  5. Vraag om een contract: Vraag om een contract waarin de voorwaarden en afspraken tussen jou en de fotograaf duidelijk worden vastgelegd, zoals de betalingstermijnen, annuleringsvoorwaarden en het eigendom van de foto’s.
  6. Communiceer duidelijk: Communiceer duidelijk met de fotograaf over je verwachtingen en wensen voor de sessie, zodat de fotograaf precies weet wat je zoekt.
  7. Wees open voor suggesties: Wees open voor suggesties van de fotograaf, omdat hij of zij veel ervaring heeft en mogelijk goede ideeën heeft om de sessie nog beter te maken.

Door deze tips te volgen kun je een professionele fotograaf vinden die bij jouw wensen past en kun je genieten van mooie foto’s van hoge kwaliteit van je Moeder-Dochter Fotoshoot.

moederdagactie lizzy van leeuwen

Moederdagactie Lizzy van Leeuwen

Moederdag staat weer voor de deur. Dit is natuurlijk het moment om ervoor te zorgen dat zij zich speciaal voelt. Heeft u al eens gedacht aan een mooi portret als cadeau? Met een Moeder-dochter fotoshoot maak je een waardevolle herinnering. Denk aan een generatie portret of een portret van uw kind of kleinkind.

Speciaal voor Moederdag heb ik een mooie samenwerking met fotograaf Lizzy van Leeuwen. Zij heeft ervaring opgedaan met food-, interieur- en product fotografie. Haar portfolio bestaat echter grotendeels uit foto’s van mensen. Lizzy gelooft dat iedereen mooi is en een model kan zijn, ook jij! Fotografie is iets dat je samen doet. Vandaar dus haar slogan Let’s create together!

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Lizzy een tijdelijke Moederdagactie. In plaats van €255 euro betaal je nu slechts €159 euro voor een fotoshoot van 1 a 2 uur op locatie. Inclusief 15 digitale foto’s, exclusief eventuele reiskosten.

Je kunt je cadeaubon bestellen via de mail, vanleeuwenfotos@gmail.com. Als je de cadeaubon voor 10 mei besteld, ontvangt je de cadeaubon via de post. Na deze datum is de cadeaubon alleen digitaal verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie over het werk van Lizzy van Leeuwen op haar Instagram account.

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.