Naakt tuinieren : Waarom en hoe? Een blog met uitleg

Op de eerste zaterdag van mei is het de Internationale Dag naakt tuinieren. Dit jaar valt deze dag op 4 mei. Op deze bijzondere dag worden mensen aangemoedigd om hun kleren uit te trekken en hun tuinwerkzaamheden naakt uit te voeren. Waarom wordt deze dag gevierd en hoe kun je deelnemen?

nationale naakt tuinieren dag
Foto van @studioworkstock via freepik premium

Het doel van de dag van naakt tuinieren

De Internationale Dag Naakt Tuinieren is bedoeld om mensen bewust te maken van de voordelen van naakt tuinieren. Het kan niet alleen bevrijdend en ontspannend zijn, maar het kan ook helpen om een betere verbinding met de natuur te creëren.

Toen ik deze dag met het blogteam deelde en gekscherend vroeg om foto’s zorgde dat voor een leuk teamgesprek op WhatsApp. Mannen die opeens een straatje wilden leggen, hoe naakt is naakt dan eigenlijk, en sja er gaan ook mensen naar naaktcampings en naaktstranden.

nationale naakt tuinieren dag
Foto van @Kireyonok_Yuliya via freepik premium

Naakt tuinieren – voordelen

Het team ging druk aan het overleg wat nou de voordelen zouden zijn van naakt tuinieren. Want blijkbaar zijn die er als er zelfs een internationale dag aan wordt gewijd.

De voordelen die we konden verzinnen, in willekeurige volgorde:

 • Geen kriebelende labels of kleding
 • Goed je huid laten luchten
 • Temperatuur beheersing en reset (huid op huid hij baby en kind zeggen ze niet voor niets)
 • vitamine D opname
 • geen tuinhandschoenen* opeens kwijt
 • buren laten je voorlopig met rust als je gaat naakt tuinieren
 • gezond aarden
 • geen vieze kleren en het scheelt wasmachine kosten
 • je weet meteen welke planten giftig zijn en waar je allergisch voor bent met aanrakingen
 • eventuele teken zijn meteen zichtbaar
 • quality time voor koppeltjes.
 • acceptatie van je lichaam en van die van anderen. Het zorgt voor een beter zelfbeeld

Misschien heb jij nog wat voordelen voor ons?

werken in de tuin
Foto van @palinchak via freepik premium

Naakt tuinieren dag 2024 hoe doe je mee?

Als je geïnteresseerd bent in het deelnemen aan de Internationale Dag Naakt Tuinieren, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je toestemming hebt van je buren en dat er geen wetten of verordeningen zijn die naakt tuinieren verbieden in jouw gebied.

Vervolgens kun je beginnen met het voorbereiden van je tuin. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en dat je eventuele scherpe of gevaarlijke objecten uit de weg ruimt. Vergeet niet om een fles water bij de hand te hebben en bescherming tegen de zon, zoals een hoed of zonnebrandcrème.

Ten slotte, wees respectvol tegenover anderen die niet deelnemen aan de Internationale Dag Naakt Tuinieren. Blijf binnen je eigen tuin en uit het zicht van anderen. En als iemand bezwaar maakt tegen je naaktheid, bedek jezelf dan onmiddellijk.

internationale dag van het naakt tuineren eerste zaterdag van mei
Foto van @bagler_kat via freepik premium

Ga jij mee doen met naakttuinieren?

Hoewel de Internationale Dag Naakt Tuinieren misschien niet voor iedereen is, kan het een leuke en unieke manier zijn om te genieten van de natuur en te ontspannen. Door de juiste voorbereidingen te treffen en respectvol te zijn tegenover anderen, kun je een geweldige ervaring hebben op deze bijzondere dag.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.