Skip to Content

Planten in jouw tuin – een persoonlijke stijl

Voor heel veel mensen is de achtertuin het pronkstuk van het huis. In het weekend lekker tuinieren, na werk even in het zonnetje zitten, of de hele vakantie met de kinderen in de tuin spelen: we genieten allemaal op onze eigen manier van een tuin. De inrichting van je tuin kan dan ook veel zeggen over jouw persoonlijkheid en hoe jij de tuin het liefst gebruikt. Zo zijn er veel verschillende manieren om je tuin te beplanten en heeft elke beplanting weer andere eigenschappen. Maar wat zeggen de planten in jouw tuin over jou?

bamboe schutting
Unsplash

Bamboe: voor de tropische genieters met privacy

Zelf lekker in de tuin zitten terwijl de kinderen lekker in een badje zitten? Dat is natuurlijk heerlijk, maar wel zo fijn als dit in wat privacy kan. Daarom is het handig voor een schutting of haag te kiezen. Veel mensen kiezen voor meer planten in hun tuin en gaan voor een natuurlijke haag. Tegenwoordig zie je dat veel mensen bamboe kopen om invulling aan deze functie te geven. Door de exotische uitstraling van bamboe is het de ideale beschutting voor levensgenieters die iets meer privacy in de tuin willen!

planten in jouw tuin
Unsplash

Planten in jouw tuin en een groen gazon

Kinderen vinden het heerlijk om de hele zomer buiten te spelen, en dan het liefst in de eigen achtertuin. Omdat dit er nog wel eens wild aan toe gaat, is het verstandig voor een zachte bekleding van de tuin te zorgen: dit vangt de klappen toch wat beter op. Daarnaast oogt het ook wat gezelliger dan enkel tegels in de achtertuin. Zie je iemand met kinderen én een groot gazon in de achtertuin, dan is de kans groot dat de kinderen enorme buitenspelers zijn! Naast planten in jouw tuin, vinden kinderen een lekker zacht voelend grastapijt ideaal om in te spelen!

Bladhoudende hagen: ideaal voor winterliefhebbers

Veel mensen houden enorm van de warme zomermaanden: lekker zonnen, bbq’en en ravotten. Toch zijn de Nederlandse winters voor veel ouders ook heel fijn. Lekker warm binnen zitten met een warme chocolademelk, met een gezellige Disney film op. Als je dan lekker warm binnen zit is het alleen wel zo fijn als niet alles in de tuin verdord is. Voor deze mensen is het ideaal een bladhoudende haag te nemen: deze verliezen hun blaadjes niet als het koeler wordt. 

Een voorbeeld hiervan is de Glansmispel, die bovendien prachtige herfstkleuren aanneemt in het najaar. Van mensen met een kleurrijke, bladhoudende haag in de achtertuin weet je eigenlijk zeker dat ze het hele jaar door van hun tuin genieten. En zo zegt elke plant wel iets over jouw (buiten)leven.

planten in jouw tuin
Foto door Jade Seok op Unsplash

Planten in jouw tuin

Heb je al naar de planten in jouw tuin gekeken?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.