Tuin inrichten – een blog vol tips

Een tuin inrichten valt niet mee. Wat wil je in je tuin kunnen doen. Wil je kunnen eten aan een tafel, wil je lekker onderuit in een loungeset en ook belangrijk, hoe wordt de tuin voor het hele gezin. Ik kwam terecht op een website waar ze onder andere heel veel tuinmeubelen hebben. Een winkel met drie vestigingen en met een groot aanbod!

Een tuin inrichten voor iedereen van je gezin

tuin inrichten

Laat ik beginnen met het feit dat wij thuis geen echte groene vingers hebben. In onze tuin dus veel tegels maar ook wat mooie bakken met planten en bloemen. In onze nieuwe tuin hebben we een gedeelte overkapt waaronder we kunnen eten. We hebben zowel een tuinset om te eten als een set om lekker in te zitten uitgekozen. Er moest ook genoeg ruimte blijven om een zwembad neer te kunnen zetten in de zomermaanden. Er waren best wat wensen bij de tuin inrichten.

tuin inrichten

Lekker zitten, lekker eten als wens voor je tuin inrichten

Hoe weet je nou of de tuinmeubelen lekker zitten. Er is maar één manier om hier achter te komen, testen. We gaan wat tuincentra af en we merken dat het lekker zitten voor ons best wat lastig is. Mijn man is bijna 2 meter lang en wil graag een diepe zit. Ik ben niet zo lang en wil ook nog met mijn beentjes op de grond kunnen komen. We komen erachter dat een lage loungeset niet iets is voor onze tuin inrichten. De keuze valt op een bank en twee ruime stoelen van gecoat aluminium waar we beide goed in kunnen zitten. Onze dochter vindt vooral de sierkussens belangrijk. We kozen voor kussens in sunbrella stof die waterafstotend is. Nu nog een tuinset om lekker te kunnen eten.

Tuinset zonder onderhoud

Een goede stevige tafel en ruime stoelen. Ons oog valt op een eettafel met stenen blad. Mooi frame van gecoat aluminium in dezelfde kleur als de bank en stoelen. De eet stoelen zijn wat zwaar maar zitten heerlijk en behoeven weinig onderhoud. Ook hier weer goede waterafstotende kussens want het blijft natuurlijk wel Nederland. Dit tuinset is compleet en alles wordt ook nog gratis thuisbezorgd, dus dat is helemaal prettig. De tuin inrichten is bijna klaar!

Tuin voor iedereen

Bloemen en planten

En wat als je geen groene vingers hebt? We wonen in het Westland dus aanbod genoeg. Een olijfboom, lekker makkelijk in onderhoud en erg mooi. Wat verrijdbare plantenbakken waar wat mooie gekleurde planten en bloemen in kunnen. Verrijdbare bakken vind ik heel handig met verjaardagen of als je bijvoorbeeld een zwembad neer wilt zetten en wat ruimte nodig hebt. De tuin inrichten moest namens de wensen voor iedereen en bepaalde momenten makkelijk om te bouwen worden. Ik koop wat hortensia’s omdat ik die zelf altijd prachtig vind. Wat eenjarige spul om de boel wat kleur te geven en klaar.

planten

Kinderen

Als je kinderen hebt dan is er ook ruimte nodig voor hen. Voor kleine kinderen kan dat een zand- watertafel zijn. Voor grotere kinderen misschien wel een hangstoel om lekker in te chillen. Het aanbod en de keuze is dan ook enorm. Laat je goed informeren bij je tuin inrichten! Waar iedereen kan ontspannen en genieten!

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Lees ook deze blogs

Footer3
Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

1 reactie

  1. Mijn broer wil zijn tuin ook opnieuw inrichten. Zijn kinderen worden steeds ouder en willen graag kunnen spelen in de tuin. Een terras en grasveld zijn in ieder geval een must. Bloemen en planten kunnen daarna gekocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.