Skip to Content

Een thuisvakantie met een sfeervol ingerichte tuin

We hebben net de voorjaarsvakantie erop zitten waarbij sommige Nederlands lekker op wintersport zijn gegaan en anderen hun geboekte kerstvakantie hebben ingehaald. Ook de meivakantie en zomervakantie zullen door sommige Nederlanders ingehaalde vakanties worden. Zelf hebben wij nog geen vakantie geboekt. De kans is groot dat wij dit jaar gaan voor een thuisvakantie met een sfeervol ingerichte tuin met vrolijke tuinkussens.

Vakantie in eigen land

Een thuisvakantie is echt zo slecht nog niet. In Nederland is superveel te doen en ons mooie land heeft enorm veel te bieden voor gezinnen met kinderen. De plaatselijke horeca, pretparken, musea, dierentuinen en speeltuinen kunnen de uitgaves van Nederlanders goed gebruiken om de economie rollend te houden. Afspreken met familie en vrienden, dagjes naar het strand, picknicken in het bos en misschien een weekendje weg naar een mooie streek is ook heel fijn. Dit kun je allemaal last minute beslissen. Want ja ondanks dat bijna iedereen nu wel corona heeft gehad, en de cijfers mooi zakken biedt dat geen garantie voor de komende vakanties. Vorig jaar hebben wij dan ook onze tuin lekker opgeknapt met de hulp van mijn schoonouders en dit jaar gaan we daar verder mee.

Mijn eigen moestuin

Zo had ik een moestuin gecreëerd in hoge bakken, maar een van onze katten graaft hier iets te enthousiast in. Dus daar moet nog wat extra kippengaas omheen. Het is heerlijk ontspannend om met je vingers in de aarde te wroeten en een plant op te laten groeien waar je letterlijk de oogst van kunt plukken. Genieten van alle insecten die rond zoemen om de bloemen in je tuin gewoon vanaf je loungehoek is ultiem genieten!
Je kan je tuin of je balkon inrichten met lekker veel groen.

Maak van je thuisvakantie een sfeervol feestje!

Nog steeds zijn we veel aan huis gekluisterd en willen we van onze tuin of balkon een gezellige ontmoetingsplek maken om met vrienden en familie te genieten van de zon, lekker eten en drinken en nodig bij praten. We hebben elkaar gemist en hebben meer dan ooit behoefte om elkaar weer te ontmoeten. Door de vrolijke tuinkussens van Tuinkussenshop creëer je een gezellige en ontspannen sfeer. En krijg je echt dat vakantiegevoel waarbij je op een terras in de zon met felgekleurde kussens en decoratie om je heen.

Wij hebben een lekker grote loungehoek en een 2-persoons hangei in de tuin staan. De saaie blauw/grijze bekleding wordt met mooie sierkussens een vrolijk geheel waar iedereen lekker in kan hangen tijdens de thuisvakantie.

Chillen in de tuin

Als de temperaturen weer goed oplopen deze zomer dan zetten we natuurlijk ook weer het zwembad neer. Onze dochter maakt daar dankbaar gebruik van tijdens de thuisvakantie. En als de kinderen zoet zijn, dan kunnen de volwassenen ook chillen in de tuin. En dat doen wij graag tot in de late avonduurtjes! Dankzij een heater die we op verschillende standen kunnen zetten en die ronddraait, vrolijke citroenkaarsjes om de muggen weg te houden en tijd voor elkaar.

Bijkletsen met vrienden onder het genot van een wijntje en feestelijke hapjes in de avonduren. Overdag genietend van karaffen met fruitwater gevuld en lekker gevulde monkey platters. Denk natuurlijk ook aan een goede parasol voor genoeg schaduwplekken. Bij heel zonnig weer, als we echt hele dagen in de zon zitten te genieten hangen we een schaduwdoek op in de tuin zodat we niet verbranden.

Pastasalade voor Kinderen

Lekker eten op de bank tijdens je thuisvakantie

Normaal eten wij netjes aan tafel, maar in de zomermaanden eten wij op de bank. Lekker zittend tussen de vrolijke kussens met een heerlijk frisse pastasalade. Tijdens echt warme dagen eet ik graag iets kouds. Van een pasta salade, tot hapjes met voldoende rauwkost of gewoon een broodje gezond met van alles erop en ernaast. Een lekker glas rosé erbij en genieten van elkaar. Natuurlijk kan de barbecue niet ontbreken.

Na het eten een spelletje spelen, geen bordspel, en zo lang mogelijk genieten van de buitenlucht.
Ja zo’n thuisvakantie is zo slecht nog niet als je lekker kan chillen in je tuin!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anne

Thursday 31st of March 2022

Leuk hoor! Fijn dat je aandacht besteedt aan een lekkere vakantie thuis, waarom niet inderdaad als je een tuin hebt :) Laten we hopen op zon!

Groetjes, Anne

Selma

Friday 11th of March 2022

Wij hebben ook al twee jaar lang thuisvakanties. Begin het nu wel zat te worden en heb zin om meer buiten huis te doen. Zal wel gewoon in Nederland zijn. Leuke kussens ook! Was nog op zoek naar wat inspiratie voor de tuin.

Henk

Friday 11th of March 2022

Tuinen en chillen. Op het balkon kan het zeker! Dat lukt mij al aardig. Leuke blog!

Joyce

Friday 11th of March 2022

Ooit hoop ik ook een tuin te hebben waar we heerlijk in kunnen genieten. Tijdens de lockdown hielden we een minivakantie in de tuin van mijn ouders. Heerlijk!

Marly

Friday 11th of March 2022

Hier ook al wel veel zin in de zomer! Laat dat goede weer maar komen en dan vele fijne dagen in de tuin!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.